Песков отряза германския канцлер Шолц: Ето какво му каза

Свят

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че планира скоро да разговаря по телефона с руския президент Владимир Путин, за да го призове да изтегли руските войски от Украйна, съобщава „Ройтерс“.

В обръщение към събрание на Германската протестантска църква в Нюрнберг Шолц заяви, че в миналото е разговарял с Путин по телефона.

„Планирам да го направя отново скоро. Не е разумно да принуждаваме Украйна да одобри и приеме нападението, което Путин извърши, и части от Украйна да станат руски просто така“, каза той и добави, че ще работи за това НАТО да не бъде въвлечен във войната.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред информационната агенция ТАСС, че в графика на Владимир Путин не са предвидени разговори с Шолц.

„Не“, отговори той на въпрос дали е планиран такъв контакт. Няма и не може да има разговори, докато Берлин помпа Киев с оръжия.

Руският президент и канцлерът на ФРГ са общували по телефона 11 пъти от началото на СВО, включително три пъти в тристранен формат с френския президент Еманюел Макрон. Повечето от тези контакти бяха през пролетта на миналата година. За последен път Путин и Шолц са разговаряли по телефона на 2 декември 2022 г. Последната среща на четири очи между лидерите се състоя в Кремъл на 15 февруари 2022 г.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *