Петър Волгин: Маските паднаха! Оръжието за Украйна разкри огромна пропаст!

България отблизо

„Гласуването в Народното събрание за предоставяне на оръжие за Украйна е сигнал, който повечето хора виждат. Той е разкрива тоталния разрив между огромната част от българското общество с голяма част от политическия елит“.

 

„Това са политици, поставили си една единствена цел – колкото се може повече да се харесат на евроатлантическите партньори. Това е тяхната свръхзадача, която ги движи. Не си дават сметка какви са истинските желания на тези, които наричат електорат. За тях е важно да се отличат пред чужденците.“ Това каза Петър Волгин – журналист и политически анализатор.

По думите му, политиците ни казват – на нас не ни пука какво мисли обществото и че голямата му част е против предоставянето на оръжие за Украйна, че е против крайната русофобия, а им е важно да натрупат точки пред западните ментори. Той добави, че с това решение са доказали за пореден път васалния си манталитет.

На въпрос дали обществото ще промени отношението си към партиите, които гласуваха за предоставяне на оръжие за Украйна, Волгин беше категоричен:

„Хората ще подкрепят онези, които не са чак толкова евроатлантически насочени, които не стават и лягат с познатите клишета. Най-печеливши ще бъдат партии като Възраждане. Ще гласуват срещу статуквото днес, което се подкрепя от силите извън България.

Партията на Стефан Янев се оказа диалогична най-вече към евроатлантическото статукво. Той сложи кръст на голяма част от хората, които са гласували за него, припознали в него борец срещу сляпото васално поведение. Но гласуването на депутатите му за оръжието показа същия този васален манталитет. Такъв тип партии са обречени“, категоричен беше той. Волгин добави, че днес в Народното събрание русофобите и ястребите се претъпкват един друг и включването на Янев в това поле е обречена кауза.

Сценаристите за съставяне на правителство не си гледат сериозно работата. Ако искаха да се случи действително нещо, нямаше да я възложат на Соломон Паси и Росен Плевнелиев, които са всичко друго, но не и хора, на които да им се има доверие. Вероятно се ползват с някакви западни протекции, но нямат никакъв авторитет сред огромната част от българите. Да възложиш на тях някаква сериозна работа, значи ти е ясно, че от това нищо няма да излезе. Ако групата е излъчена от американското посолство, това говори много зле за него. Ако е от Борисов, то е добър маньовър, защото после ще си измие ръцете с тях и ще каже – ето тези двамата не свършиха работа. Иначе щеше да стане. Не смятам, че този парламент е в състояние да състави правителство“, категоричен беше Петър Волгин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *