Огнян Стефанов разби кандидата за президент на ГЕРБ Анастас Герджиков!

България отблизо
Поздравления към проф. Анастас Герджиков, който се съгласил да бъде номиниран за кандидат-президент. Това е вид смелост, поради обстоятелствата и начина, по който се случва. Дотук с поздравленията, в които има доза ирония.
Щом професорът се е съгласил – имало е защо. Винаги е така, независимо от отричанията. Патетичните мотиви, които той изговаря от вчера, са клише, ако позволите повечко искреност… Ясно е също, че решението е на Бойко Борисов – в ГЕРБ друга практика няма.

Минавам към въпросите – те са важни.

 

1. Кой Ви покани за кандидат-президент, след като т.нар. инициативен комитет все още не е сформиран и реално няма такъв?

 

2. Кога бе срещата с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, на която той Ви отправи поканата за номинация?

 

3. Каза ли Ви Борисов защо той не се кандидатира за държавен глава след като постоянно твърди, че сегашният президент Радев е разединител на нацията, а той (Борисов) обединител?

 

4. Приемайки подкрепата на ГЕРБ приемате ли модела на управление на Борисов – името Ви ще олицетворява това?

 

5. Президент на чекмеджето с пачките, златото и пистолета ли ще бъдете?

 

6. Какво мислите за моралната деградация на Борисов и управлението му?

 

7. Приемате ли за нормално след 12 години управление на хора, които докараха България до последното място по всички показатели за стандарт на живот и първи по смъртност, неграмотност и корупция, точно тези хора да ви издигат и подкрепят?

 

8. Какво мислите за човека, който ще се запомни с това как нарече председателя на парламента, с: Иван Гешев: „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Борисов: „Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен“? Тези ценности ли изповядвате?

 

9. Какво е мнението Ви за главния прокурор Иван Гешев, неограничените му възможности и настояването на протестите от миналото лято за неговата оставка? На чия страна сте?

 

10. Много студенти от университета, на който сте ректор, бяха на протестите и скандираха за оставката на Борисов и Гешев, на които вие – образно казано, – сте кандидат за президент. Какво послание отправяте – към кого и за какво?

 

11. По време на управлението на Борисов и ГЕРБ държавата и данъкоплатците са ощетени с десетки милиарди – в много случаи по престъпен начин. Защо приехте да бъдете президент на тези хора?

 

12. Вярвате ли, че ще обедините насилниците и техните жертви?

 

13. Честно, на кой аргумент на Борисов не можахте да устоите?

 

14. Какво Ви е отношението към известни и доказани медици, които се съгласиха да станат депутати от ГЕРБ и предпочетоха партийните „ценности“ пред лечението на хора и науката?

 

15. От ГЕРБ твърдят, че имат още три варианта за кандидат-президент и ще решават още няколко дни кой да е окончателния. Защо побързахте да се експонирате?

 

16. В каква задкулисна игра участвате? Срещу какво?

 

17. При управлението на ГЕРБ и Борисов 1,6 милиона българи са докарани под прага на бедността. На тях ли ще сте президент или на Борисов и партията му, какъвто и инициативен комитет формално да застава зад Вас?

 

18. Какво мислите за корупцията?

 

Има още въпроси, които ще Ви бъдат зададени, и на които ще трябва да отговорите.

Ясно е, че няма да признаете за срещи и разговори с Борисов, защото знаете, че е компрометиращо. Но такива срещи е имало, иначе нямаше да сте номинация за каквото й да било.

 

Уважавам професионалните и организаторските Ви качества, както и реализираната кариера, но вече сте в друга ситуация, с други амбиции и цели, които няма как да не са повлияни, освен от патриотичните Ви чувства, но и от подкрепата на партия и човек, довели страната до тежко проблемно състояние. Редно, не – задължително е, да отговорите на тези въпроси, независимо кой ги задава.

 

Трябва да го направите публично.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Г-н Герджиков, на откриването на учебната година в СУ казвате, че от месеци водите разговори с „приятели от дясно и от дясноцентристкото пространство“. Означава ли, че сте говорили с „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Продължаваме Промяната“? Ако не сте, значи послъгвате още на старта. Казвате също, че „в последните седмици разбрах, че и ГЕРБ са готови да ме подкрепят“. Как разбрахте това? Някое птиченце ли ви каза, Б.Б. ли се нарича пилето или сам се досетихте? Повечко станаха въпросите, но са важни, защото заявявате: „Имам качества да обединя народа“. Прекалено смело, за да Ви повярваме с блеснали очи, съгласете се… Какво ви става бе хора, не можете ли да се държите естествено?

Tagged

1 thought on “Огнян Стефанов разби кандидата за президент на ГЕРБ Анастас Герджиков!

  1. Този индивид е от кохортата на винаги готовите да се отзоват на повика за изгода и „слава“.
    Не желая да бъда груб, затова избягвам употребата на съответните епитети. Типично безгръбначие, чиято диагноза великият Алеко произнесе преди век. Вече започвам да се срамувам, когато някой ме определя като интелигент…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *