Писателят Христо Стоянов разкри какво е общото между протестите, Априлското въстание, Борисов и кой ще се качи на нашата слива

България отблизо

Нека най-сетне да си признаем, че Априлското въстание не е било, за да се освободим от османско владичество, а срещу чорбаджията, който е забогатял. В момента правим абсолютно същото.

Основна черта на българина е успелият човек да се тъпче и да се мрази. Май не ни стигат революциите. Впрочем ние какви революции сме имали? Русофил съм, но нито 9 септември, нито 10 ноември е революция. Затова още сме затънали във  феодални порядки със социалистическо мислене в капиталистическо общество.

Доста време ни трябва, за да узреем. Ще стане – когато някой се качи и на нашата слива.

Премиерът Борисов показа, че има и здрави нерви. Много хора у нас се опитват да влязат в политиката по една-единствена причина – крещейки, че другите са крадци. Смятат обаче, че това е начинът и причината за влизане в политиката.  Желанието им за влизане в политиката е кражбата и си мислят, че всеки, влязъл във властта, е крадец. Съвсем не е така. Познавам семейството на моя съгражданин Томислав Дончев и смятам, че това е един от най-честните политици в България въобще. Това заяви в интервю за „Марица“ писателят Христо Стоянов. Ето какво още каза той:

Протестите нищо не показаха. Лошото е, че хората са едни и същи, при това не са много. На протестите, общо взето, виждаме хора, които не са реализирани. Има чудесна народна дума ​- мукаетлия, човек, който може да се справя.  Сред протестиращите точно мукаетлии няма, липсват хора с идеи. Всички говорят заучени фрази, имат вече протестърски сленг – мутра, мафия, купен, продажник.

Най-абсурдното е, че точно хората, които скачат незаконно срещу някои недостатъци, говорят за законност. Не можеш да искаш законност и да правиш незаконни записи в спалнята на премиера. Не можеш да нарушаваш правото. Не може всеки да иска смяна на съдебната система.

Каквото и да говорим, Борисов се оказа много добър политик. В неговите мандати се нормализираха нещата на Балканите – имаме добри отношения със Скопие, Белград. Благодарение на добрите контакти с Анкара нямаме миграционен натиск.  Два пъти е подавал оставка, сега реши нещата да се развият докрай. И те ще се развият единствено в негова полза.

Той е най-подходящият управник и никой не може да го свали.

Протестите ще утихнат, защото нямат реална цел и не предлагат алтернатива.

А Борисов ще спечели и изборите през март, защото няма по-добър от него, категоричен е писателят.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *