Пламен Георгиев: Олигарси атакуват терасата ми, подкупили са и медиите! Няма да им се дам!

България отблизо

„Нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят.“ Такъв коментар направи председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев по повод скандала с апартаментите на властта, придобил повече известност като „Апартаментгейт“.

По думите му медиите обслужват интереса на някого. „Атаките срещу мен идват от един и същи център – олигарси, които са недоволни от това, че има борба с корупцията“обясни Георгиев. Той обаче не посочи конкретни имена.

По отношение на апартамента му, той посочи, че няма никакво разминаване, всичко било обявено и ясно. Антокорупционният шеф недоумява защо досега не е подаден сигнал да му се направи проверка.

Той припомни, че в доклада на Европейската комисия се е оценило, че в България се води ефективна борба срещу корупцията и ако ефективната борба срещу корупцията не се харесва на някого, това е негов проблем.

Георгиев категорично заяви, че единственият човек, който публично е излязъл пред медиите, дал е публична позиция по темата за апартаментите и който си е публикувал нотариалните актове, е именно той. С това си изказване Георгиев заяви, че не иска да се занимава повече с компроматни глупости.

По думите му атаката срещу него идва от медии, олигарси, които имат 198 милиона причини да водят компроматна война. Според Георгиев има хора, които на 20 и няколко години са се сдобили с първия си милион незаконно и всички те се борят срещу КПКОНПИ.

Шефът на КПНКОНПИ така и не отговори на въпроса колко души ползват терасата на дома му и обвини журналистите, че не представят обективно информацията и се поставят в услуга на олигарсите. Според него медиите продължават да водят и следват една линия, която вади само компромати.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *