Платени политолози вещаят КРАХ на ПРОТЕСТИТЕ! Но НАРОДЪТ ще ги РАЗОЧАРОВА! Вижте КАК!

България отблизо

Протестите ще тлеят до празниците, но автопоходите, може би ще продължат и след това.

Това каза за сутрешния блок на радио „Фокус“ „Добро утро, България“, политологът и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Димитър Димитров, цитиран от Епицентър.

Двете главни искания на протестите бяха тези на майките на деца с увреждания и бунта срещу повишаването на цените на горивата, каза още той. „И едното, и другото е намерило своето решение. Майките участват в процеса на приемане на решения. Все пак в момента, в който са предвидени необходимите средства в републиканския бюджет, въпросът е да се уредят детайлите на тяхното разпределение т. е. нормативната база. Майките продължават да са част от този процес и до сега не са изказали аргументи, с които да обвиняват управляващите, че по някакъв начин ограничават тяхното участие. От друга страна, при цената на горивата, този път международното положение помогна, защото цената на барел с нефт тръгна стремително надолу и това е изключително благоприятен фактор“, обясни той.

Димитър Димитров каза още, че данъците за колите ще се повишат локално, гражданската отговорност също, но в това няма нищо драматично. Учудващо ще е, ако няма платени групи от протестиращите, коментира още политологът и добави, че на протестите няма лидери, защото те трябва да станат говорители и да кажат политическите си искания, като по този начин ще ги свържат с някоя партия.

Според него тактиката, която приема социалистическата партия като главна опозиция е да прави всичко възможно, за да бъде притискано управлението и да бъде вкарано в обяснителен режим, който евентуално да доведе до неблагоприятни изборни резултати през май.

Докато има напрежение ще има очаквания да се разклати управлението, каза още той и обясни, че в ГЕРБ признаци на криза не се забелязват. Политологът предполага, че след европейските избори напрежението между коалиционните партньори ще се успокои.

Нека веднага кажем на този „политолог“, че греши. Протестите не тлеят, а се разгарят. Те продължават вече три седмици и никой няма намерение да спира. Това първо!

Второ, ако този Димитров бе истински политолог или поне говореше истината, той щеше да каже, бе протестите тръгнаха от исканията на майките на децата с увреждания, ескалираха след скандалните приказки на Валери Симеонов за „кресливите жени с уж болни деца“, после преминаха в протести за горивата.

Но в хода на протестите, хората разбраха, че това правителство не може и не иска да реши проблемите на хората. Затова издигнаха искането, и на протестите, и в социалните мрежи, за незабавна оставка на правителството и смяна на системата, която убива народа и държавата.

Като начало, протестиращите искат промяна на Конституцията и преминаване към президентска република. Според тях, президентската република трябва да подготви всичко необходимо за смяна на дивия капитализъм със социализъм и справедливо, демократично устройство на страната ни.

Медиите крият всичко това, защото политико-олигархичната мафия панически се страхува от такова развитие на нещата. Но истината все пак излиза наяве.

И няма сила, която да спре народ, който се бори за свобода, социална справедливост и достоен живот в собствената си родина.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Платени политолози вещаят КРАХ на ПРОТЕСТИТЕ! Но НАРОДЪТ ще ги РАЗОЧАРОВА! Вижте КАК!

  1. Мили Господи, прости ме! Моля те от все сърце, прибери Бойко Борисов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *