Плевнелиев: Тръгвам на диалог с партиите и след това се изчерпвам

България отблизо

Бившият президент Росен Плевнелиев и председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси обявиха графика на преговорите с партиите. Това става ясно от изпратено от тях писмо до парламентарните групи.

Двамата политици няма да се срещнат единствено с „Възраждане“.

 

За създаването на контактни групи съобщи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов на първата си пресконференция след изборите, които отново върнаха ГЕРБ като първа политическа сила, но без мнозинство да управлява.

Предлагаме да съдействаме на шестте парламентарни групи, заявяващи, че подкрепят европейското и демократично развитие на България за възстановяване на изострения или напълно липсващ политически диалог.

Конкретно, предлагаме да посетим представители на откликналите парламентарни групи в стаите им в сградата на Парламента между 20–23 октомври в следния примерен ред, като изцяло ще се съобразим с техните графици:

20 октомври, четвъртък (сутрин): Коалиция ГЕРБ-СДС;

21 октомври, петък (сутрин): Продължаваме промяната;

22 октомври, събота (сутрин): Движение за права и свободи;

22 октомври, събота (следобед): БСП за България;

23 октомври, неделя (сутрин): Демократична България — обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение);

23 октомври, неделя (следобед): Български възход.

На 24 октомври, понеделник, в края на 5-дневната ни мисия ще имаме готовност да споделим с обществото ни, около кои стратегически приоритети на страната виждаме възможност за разбирателство в 48-ия Парламент, с което нашата мисия ще бъде изчерпана.

Tagged

1 thought on “Плевнелиев: Тръгвам на диалог с партиите и след това се изчерпвам

  1. ИМА ПОГОВОРКи ЗА ТРИМАТА ГЛУПАЦИ …..ТЯ Е ПОДХОДЯЩА И ЗА “ ДВАМАТА ГЛУПАЦИ“ ……ХЕЙ , НАГЛОСТТА …НЯМА “ ПОЧИВЕН ДЕН“ „! ….или … “ ТЕ НЕ ГО ПУСКАТ ВЕ СЕЛОТО , ТОЙ ПИТА ЗА ПОПОВАТА КЪЩА “ . ха-ха-ха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *