Подкрепата за Украйна се срива, защото Русия постига целта си за пълна победа

Свят

Победата на „антиамериканския“ политик Робърт Фицо на изборите в Словакия беше лоша новина за Украйна, но последните събития в САЩ бяха още по-лоши, пише Süddeutsche Zeitung.

Последствията от хаоса в Конгреса на САЩ заплашват да подкопаят цялата западна коалиция от поддръжници на Украйна: те не са в състояние да компенсират намаляването на американските доставки на оръжия и боеприпаси, от които Украйна е напълно зависима.

Явно Съединените щати започват да отказват подкрепа за Украйна, защото Русия, с всеки изминал ден „постига целта си“ да победи безапелационно ВСУ.

 

Компромисът в Конгреса, който прекрати спиране работата на правителството на САЩ, но и предотврати нова помощ за Украйна, предизвика сериозно безпокойство в Киев, пише изданието.

А хаосът, последвал оставката на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, направи ситуацията още по-заплашителна от гледна точка на Украйна.

Всичко за Украйна зависи от постоянните доставки на оръжия и боеприпаси от САЩ, които сега са под все по-голямо съмнение. Последствията могат да бъдат сериозни за цялата западна коалиция от поддръжници на Украйна. Въпреки че други страни, преди всичко Германия, също имат значителен принос за отбранителната способност на Украйна, но без участието на САЩ, „подкрепата ще се срине“.

Подкрепата се срива не за друго, а защото изсипването на оръжия и боеприпаси в Украйна вече няма как да се оправдае пред американската общественост, която ясно вижда как Русия побеждава без никаква друга алтернатива“.

Честно казано, Русия не е разчитала никога на някаква хипотетична „умора“ на Запада. По всичко личи, че та е разчитала единствено на своите военни способности да победи всеки противник, включително и Западът, който се провали въпреки огромните възможности, които притежава.

Затова Западът сега се опитва да избяга от огромната военна дупка в Украйна като се пренасочи към другия конфликт, избухнал много удобно и точно навреме в Израел.

Източник: https://www.sueddeutsche.de/politik/ukraine-unterstuetzung-usa-1.6271543?reduced=true

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *