Политолог заговори за бъдещето на Цветанов и Борисов! Ето какво каза!

България отблизо

Лили Иванова е Лили Иванова, защото е уникална и е една. Не може всеки да бъде като нея.

Като ти дойде времето за бенефис в политиката, излизаш и си до там. Българската политика не търпи връщане, като излезеш от активна роля, повече не може да се върнеш. Цветанов не може да е винаги актуален, заяви пред Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев.

Той добави, че прогнози за смазващи резултати на Слави Трифонов и Мая Манолова към този момент няма. По негово мнение преизбирането на Нинова е почти сигурно, пише в свой материал blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Цветанов не излезе от политиката. Напусна ГЕРБ по заповед на Първия. Но…никога не е казвал, че няма повече да се занимава с политика. Точно обратното. Още в началото направи някакво НПО и започна да развива политическа дейност. А сега иска да прави и партия. Значи не иска да прави бенефиси като Лили Иванова.

Това не е излизане от политиката. Хубавото е, че Цветанов няма шансове да спечели някаква по-осезаема подкрепа с евентуалната си партия. Тогава ще стане още по-лошо за България. Понеже по евроатлантическа „вярност“, Цветанов прилича на Плевнелиев. И даже далеч по-силно от него си бие главата в плочките пред краката на новите си господари.

Лошото за Борисов обаче е, че новите проекти ще отнемат част от електората на ГЕРБ. И Понеже почти всички  са десни или центристки. А ГЕРБ е заел точно тази ниша. Или се опитва да я заеме. Така че, да му мислят герберите, понеже новите се готвят да заемат тяхното място. Или поне част от него.

И точно затова политолози и социолози на хранилката на ГЕРБ, се мъчат така упорито да омаловажат новаците. Защото тяхната поява отнема хора от ГЕРБ. И никак няма да е чудно ако накрая Борисов се изравни с БСП. Или падне под  техните проценти.

Ще видим какво ще се случи. Но бъдещето не вещае нищо добро за Борисов. Особено ако продължава да заема тази разкрачена позиция между Запада и Изтока. Трябва да реши с кого ще бъде. Иначе гигантите ще го приклещят и в крайна сметка ще го смачкат.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *