Политолог обясни защо ГЕРБ ще спечелят изборите и ще могат ли да се коалират със Слави Трифонов!

България отблизо

„COVID кризата някак успокои обстановката, защото хората по принуда се сближиха в дома си“, сподели впечатлението си в предаването „Патарински LIVE“ Кристина Кръстева, политолог.  

„Със сигурност правителството ще изкара успешно мандата си. Въпросът е дали изборите ще бъдат изтеглени към месец май. Оплетено е положението, защото ще има много основания за подлагане на съмнение на изборния резултат. Опозицията ще каже, че протакането ще е изкуствено продължаване на мандата на управлението“, коментира тя ситуацията с предстоящите парламентарни избори.

„Поне до 2024 ще е борбата за възстановяване на държавите в Европа“, прогнозира анализаторът.

„Борисов умее да прави коригиращи политически ходове. Проветряване на парламентарната група предполага нови хора в ГЕРБ.

ГЕРБ ще бъде първа сила, ако не стане чудо, но въпрос е ще има ли с кого да направи правителство, за да не се получи всички срещу ГЕРБ.

Ако патриотите не влязат в следващия парламент, остава само Слави Трифонов. Поради тази причина не е изключено да се стигне и до цял цикъл от избори, защото Слави засега е опозиция на ГЕРБ“, каза още тя.

„Радев ще засили ролята си като контра на ГЕРБ“, убедена е Кръстева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *