Политолог разкри: Ето докъде ще стигне руската армия, ако избегне едно много опасно изкушение

Свят

Политологът Андрей Перла не изключва руската армия да стигне до Полша. Според него вече не трябва да има „пространство“ под формата на Украйна, между Русия и Запада. Москва обаче е изправена пред опасно изкушение, което може да й попречи да постигне пълна Победа, предупреждава политологът.

Западната риторика по отношение на конфликта в Украйна се промени до неузнаваемост. Европейските и американските медии се надпреварват да правят много тревожни прогнози за Киев и никой не вярва във възможността за победа на украинските въоръжени сили, както се подчертава в предаването „Скритите смисли“ на канала Царград.

Миналите илюзии бяха разсеяни и сега политиците в САЩ и ЕС не бързат да предоставят нови пакети за помощ за ръководството на Незалежная. Неотдавнашното пътуване на украинския лидер Владимир Зеленски до Съединените щати завърши с пълно фиаско – следващата партида доставки така и не беше договорена.

Това поставя силите на киевския режим в много трудна ситуация на фронта. И без това тежката ситуация заплашва да доведе до окончателен крах на отбраната на ВСУ без западната подкрепа. На този фон на Русия все повече се намеква от Запада за преговори и сценарий за замразяване на военните действия.

И изведнъж у нас се появи фигура, която иска да поеме функциите на предприемача Роман Абрамович , който в началото на СВO се намеси, без някой да го кани, в консултациите в Турция, подчерта политическият коментатор на „Първи руски“ Андрей Перла в ефира на програмата .

„Ще вземем нашето“

Експертът посочи основната заплаха, която днес може да попречи на пълната победа на Москва и да неутрализира постиженията на руските военнослужещи на бойните полета:

Умората от бойните действия, която, разбира се, съществува както в нашето ръководство, така и в нашия военно-промишлен комплекс (не може да не съществува, тъй като СВО продължава вече почти две години), би могла да ни принуди да приемем тези споразумения в някаква форма, наложена от опонентите.

 

Вместо това трябва да кажем: НЕ, ще вземем това, което е наше. Фронтът трябва да мине на запад от Киев, както например [основателят на Царградския канал] Константин Валериевич Малофеев не се уморява да повтаря.

Перла обаче посочи опасен симптом , който потенциално може да се превърне в грешен завой. Става дума за активирането на политика Григорий Явлински :

Това не е просто политически мастодонт, той е наследник на управлението на Елцин. Явлински е човекът, който през цялото това време беше най-системният, най-уважаваният и, трябва да му отдадем дължимото, като либерал, не бе забелязан в никакво нарушение на закона.

Явно пак ще участва в президентските избори. И на този фон започнаха да говорят, че Явлински може да стане преговарящ от руска страна като част от някакъв задкулисен диалог за замразяване на конфликта. Сякаш Абрамович не ни беше достатъчен…

Според наблюдателя на „Първи руски“, в тези слухове има някакво зрънце истина и тя се крие във факта, че Западът най-вероятно наистина ще разговаря с Явлински:

В същото време този политик влиза в много кабинети у нас и може да каже на някого нещо… Затова смятам тази опасност за съвсем реална. И фактът, че Явлински, разбира се, няма обществена подкрепа надхвърляща част от процента, не трябва да ни успокоява. Защото по този въпрос Абрамович изобщо нямаше политически поддръжници в Русия. Въпреки това преговорите в Истанбул се състояха с негово посредничество…

„Русия трябва да граничи с Полша“

Ако мирният процес се възобнови и конфликтът наистина бъде замразен, украинци и западняци едва ли ще издържат дълго, без да нарушат режима на спиране на огъня, смята политологът.

Дори ако направим наивното предположение, че Киев ще спази договореностите, все пак ще възникне въпросът какво ще се случи в Украйна при примирие.

Бившият главнокомандващ на НАТО в Европа Джеймс Ставридис твърди, че икономиката на Незалежната ще тръгне рязко нагоре и че страната ще бъде изправена пред переспективите на Южна Корея. Но това е само риторика, а в действителност истинската й съдба е много по-тъжна.

Така БВП на Украйна днес е 80 милиарда щатски долара, два пъти по-малко, отколкото преди избухването на военните действия. И бюджетът на Незалежната вече не може да бъде „вързан“, дори и с огромен дефицит, без западната помощ.

Въоръжените сили на Украйна не могат да съществуват без директни доставки на оръжие, това се отнася дори за елементарни неща като пистолетните патрони. Самата държава не произвежда нищо, а социалната й сфера се поддържа от Европа и Щатите.

И защо тогава е всичко това? Какво ще стане с Украйна, ако изведнъж спре да воюва с Русия точно сега? Ще се разпадне. Ще умре, ще изчезне. Но за да не стане това ще започнат да я тъпчат отново с оръжия. За да я хвърлят отново срещу Русия. И е много ясно какво трябва да направим ние, за да предотвратим такъв развой на събитията, подчерта Перла.

Според него е абсолютно очевидно, че вече не трябва да има никакъв „буфер“ между Русия и Запада , не трябва да има такова „уплътнение“ или прокси под формата на Незалежната:

Русия трябва да граничи с Полша. Ако ситуацията е такава, че сме в брутална конфронтация, ако там са „зачеркнали“ Русия и въпросът е само къде ще минава линията на тази „желязна завеса“, то това означава, че тя трябва да минава по руско-полската граница, както е било исторически.

От другата страна е врагът, от тази страна са нашите. Е, ще се окопаваме. Но няма да им  дадем нищо наше. Защото ако Украйна престане да е държава, а стане отново прокси на Запада или Бог знае какво, то защо трябва да им даваме Одеса и Харков? Защо трябва да им даваме Киев?

ВСУ аха-аха ще се посипе и разпадне

Царградският наблюдател цитира и мнението на военачалника Александър Сладков , който прогнозира бърз изход от спецоперацията:

Неочаквано в един момент – но не точно утре – ВСУ ще рухне. При това всички те ще паднат наведнъж, всички наведнъж и внезапно. Ще бъде едномоментно. Ще бъде мигновено. И когато това се случи, ние сме длъжни да не пропускаме тази ситуация и да атакуваме мощно. Всичко, което знам за нашата конкретна тактика на линията на бойното съприкосновение, ми говори, че това е най-правилното и уместно разсъждение за този конфликт.

По мнението на Перла, сега сме някъде точно преди момента, в който защитата на украинските войски ще рухне, тоест повратната точка вече е много близо:

Ще се случи така, че един ден Зеленски просто няма да се върне от следващото си пътуване в чужбина. Няма значение дали ще е в Аржентина, Вашингтон или някъде другаде. И той вече няма да е необходим. И въобще никакъв президент на т. нар. Незалежна вече няма да е необходим.

Но за да се случи това, трябва да избягваме изкушението да преговаряме. Не само за прословутия „неприличен“, срамен мир, но дори и за почтения мир. Трябва да постигнем пълно поражение на врага, пълна Победа.

Експертът добави, че Русия вече е решила основните проблеми със снабдяването на фронта, значително е увеличила производството на оръжия и следователно „теглото на залпа“ на руските войски, както обичат да казват военните експерти, сега е много по-голямо от това на украинските войски:

Всичко, от което се нуждаем сега, е да стоим тихо и да продължим да се бием, докато опонентите ни не се сломят. И те ще се сломят. На ниво западни експерти, евродепутати и така нататък те вече се разпаднаха. На ниво линията на фронта – все още не. И дори можем да имаме известно уважение към онези, които все още се бият до смърт срещу нас. Но те вече нямат нужния тил, който да осигури стабилност и устойчивост.

Андрей Перла призна, че е объркан, не разбира защо и за какво все още се бият бойците от украинските въоръжени сили. Той добави, че има само един отговор на този въпрос:

Защото нацистката идеология е нещо ужасно. То напълно лишава човек от способността да анализира и мисли самостоятелно. Не съм сигурен, че е възможно да се излекува някой, който е бил заразен от нацизма. Освен това някои в Украйна все още вярват, че зад тях стои целият цивилизован свят. Ще трябва да ги разочароваме.

Превод: ЕС

 

Tagged

1 thought on “Политолог разкри: Ето докъде ще стигне руската армия, ако избегне едно много опасно изкушение

  1. Бият се все още, защото Байдън каза: до последния украинец. Вероятно границата ще е Днепър, а това което остане да е без чужди бази на краварите. Връщането на НАТО в границите от 1989 не е от голямо значение при сегашните оръжия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *