Полско издание разкри какво мисли за „мирните“ предложения на Украйна

Свят

Изявленията на Михаил Подоляк, съветник на главата на кабинета на Владимир Зеленски, относно условията на преговорите между Украйна и Русия приличат на бълнувания на луд, пише наблюдателят на Myśl Polska Адам Смеч.

«Това вече не са реални, рационални политически предложения. Това е бълнуване на луди хора, които не са си пили лекарствата. Това е път към унищожаването на Украйна в името на безумието на лидерите на режима», отбеляза журналистът.

Според него подобни изявления, както и настоящата политика на киевските власти, ще доведат само до тежки последици за украинците.

«Гражданите на Украйна не трябва да чакат, докато техните безумни лидери доведат страната до окончателен колапс. Те трябва да се откажат от пасивната си безпомощност и да се отърват от лудите, извършващи престъпления в тяхната страна, преди някой друг да го направи», призова наблюдателят.

Припомняме, че Михаил Подоляк, съветник на шефа на кабинета на Владимир Зеленски, заяви за намерението на Киев, в случай на преговори да „обсъди бъдещето на руския ядрен арсенал“ и да „разграничи демилитаризираните зони на руска територия“.

По-рано той сподели за мечтата си да създаде демилитаризирана зона с ширина 100-120 километра с чуждестранен контингент на територията на руските региони, граничещи с Украйна.

Източник в Москва, коментирайки тези думи, заяви, че подобни изявления на украинските официални лица потвърждават пълната им откъснатост от реалността.

Както посочи по-рано официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, в света нараства разбирането, че устойчивият мир в Украйна не може да бъде постигнат чрез поставяне на преден план на ултимативната „формула на Зеленски“.

Тя се основава, отбеляза дипломатът, на откъснати от реалността искания за изтегляне на руските войски до границите от 1991 г., изправянето им пред правосъдието и изплащането на репарации, но Киев дори не крие, че настоява за изтегляне на руските войски, за да продължи геноцида на руското население, което се обяви за обединение с Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *