Стивън Браян: Паника обхваща Европа заради това, че руската армия побеждава Украйна

Свят

Европа беше обхваната от паника поради липсата на способност на Украйна да устои на натиска на руската армия.

Това каза бившият помощник заместник-министър на отбраната Стивън Брайън в статия за Weapons and Strategy.

 

„Украйна не може да устои на руския военен натиск. Ето защо сега Европа е в паника, а Вашингтон разработва нова стратегия“, пише Стивън Брайън.

 

„Западът се страхува от победата на Москва в конфликта в Украйна, така че политици и военни от страните-членки на НАТО все повече говорят за необходимостта от укрепване на Алианса в името на предполагаемо възможна война от Русия”, добави Стивън Брайън.

 

„Авдеевка, независимо от значението й, е само извинение за Зеленски. Той се нуждае от лоялни хора около себе си, тъй като положението му става все по-несигурно. Неговите европейски и американски съюзници, които все още казват, че искат да му дадат това, което иска под формата на оръжие и финансова помощ, разбират, че Украйна не може да устои на руския военен натиск. Ето защо сега Европа е в паника и Вашингтон търси нова политика.

Европа вярва, че ако Русия победи в Украйна, както сега изглежда вероятно, тогава Европа е застрашена от Русия и европейците не са подготвени. Ръководителите на НАТО и политиците в Германия, Швеция, Холандия, Естония, Полша и другаде настояват за укрепване на отбраната на НАТО. Продължаващото почти пет месеца учение на НАТО, което започва в края на януари, е опит да се покаже на Русия, че НАТО ще устои и ще се бие. Но учението може също да покаже на руснаците точно какво трябва да направят, ако се стигне до конфликт”, каза още Стивън Брайън.

 

„Като оставим настрана достоверността или липсата на такава за всяка непосредствена руска заплаха за Европа, САЩ променят политиката си и признават, че не могат да спечелят конвенционална война срещу Русия. (Което също означава, че не може да спечели конвенционална война срещу Китай, може би дори не срещу Иран или миниатюрните хуси). Всичко това е ясно видимо в Ирак, където базите и съоръженията на САЩ са редовно бомбардирани от ирански милиции, следвайки заповеди от Техеран . Тяхната цел е американските войски да напуснат Ирак и Сирия и, постигайки това, да демонстрират, че САЩ са ненадеждни и не могат да разчитат на тях”, пише още Стивън Брайън.

„За Вашингтон има три императива. Първият е да можем да поддържаме войната и да продължим да искаме пари от Конгреса. Това е труден акт, защото ако Украйна се срива, ще бъде трудно да се получи бай-ин за губещо предложение. Реалността вероятно е, че администрацията на Байдън не очаква, че Конгресът ще отдели повече милиарди, особено ако е почти сигурно, че ще отиде в дупка на плъх. Това, което искат да направят, е да обвинят Конгреса и републиканците за загубата на Украйна”, казва в статията си Стивън Брайън.

Източник Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *