Руски „лъчи на смъртта“ поразяват като мълнии позициите на ВСУ в Авдеевка! И Видео

Свят

Кадри на удари от (предполагаемо) самонасочващи се бойни елементи по позиции на украинските въоръжени сили в района на Авдеевка се разпространяват в световните медии.

Много западни медии обявиха, че на кадрите се виждат мълниеносни удари с така наречените „лъчи на смъртта“, които руските войски използваха за първи път по най-силно укрепената украинска цитадела в района на Авдеевка.

Кадрите са наистина впечатляващи, а поразяването на целите на земята донякъде напомня на светкавици. В действителност обаче тук няма сензация.

Руските въоръжени сили, както беше отбелязано по-рано от военно-политическото ръководство, дават собствен отговор на доставките на някои видове оръжие на украинската армия от страните на НАТО.

Коментари в чужди медии:

Сякаш мълния удря няколко пъти на почти едно и също място за кратко време.

Руснаците използвали ли са лъчи на смъртта? Какво беше това? Боен лазер?

Отговорът на американската доставка на ракети с касетъчни бойни глави не закъсня.

Експерти смятат, че по позициите на украинските въоръжени сили са използвани съвременни модификации на самонасочващи се бойни елементи с лазерна техника.

В същото време има, така да се каже, задочен спор онлайн относно това с какви носители са били използвани тези елементи (често класифицирани като „Мотив-3“).

Някои експерти смятат, че в района на Авдеевка украинските въоръжени сили са „си го получили“ след разполагането на западна реактивна артилерия, включително варианти на MLRS Tornado. Някои смятат, че е имало руски удари с авиационни бомби – касетъчни бомби РБК-500, както и с мощните руски реактивни системи за залпов огън.

В украинските публични страници открито пишат, че във всеки случай, използването на такива нови и страшни оръжия е отговор от страна на руската армия за доставката на Украйна на касетъчни боеприпаси от САЩ и използването на тези боеприпаси от украинските въоръжени сили.

Сега украинската армия на своите позиции е изправена пред такова руско оръжие, което изпепелява укрепленията и освен това лети, както се казва, не навсякъде, а точно удря разузнати цели.

Сред целите са окопни позиции на украинските войски, различни видове укрепления и струпвания на бронирана техника.

Освен това дори бетонните навеси не предпазват танковете и бойните машини на пехотата на украинската армия от използването на такива боеприпаси.

Върху горната част на бронетехниката се нанася мощно огнево въздействие с огромен импулс, способен лесно да пробие всички бетонни укрепления, които украински военни са градили в продължение на осем години на фронтовата линия, както и такива укрепления, които сега се създават „централно“ в украинските военно-промишлени предприятия, които все още работят.

ЕТО ВИДЕОТО

Източник БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Руски „лъчи на смъртта“ поразяват като мълнии позициите на ВСУ в Авдеевка! И Видео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *