Пол Крейг Робъртс разкри как може да бъде избегната напиращата ядрена война с Русия

Свят

Ядрената война между САЩ и Русия е неизбежна, но може да се избегне при едно условие, пише бившият сътрудник на Белия дом Пол Крейг Робъртс в статия за Institute for Political Economy. Американските неоконсерватори безразсъдно убедиха Москва, че Вашингтон иска да я изтрие от лицето на земята и няма да си мръднат пръста, за да я убедят в обратното.

В тази статия ще обясня защо ядрената война може да е на дневен ред. Разбирам, че мнозина не искат да чуят това. Но ако не говорите за това, тогава ще бъде много по-малко вероятно да го предотвратите.

Американските пропагандисти, разбира се, обвиняват Русия за всичко. Това работи с патриотите, увити в американското знаме, но на Кремъл не прави никакво впечатление.

Москва вижда как Вашингтон прави още една стъпка към война, за да заличи Русия, която пречи на нейната световна хегемония.

Опитах се да намеря разумно обяснение за загадъчното поведение на Москва в конфронтацията с Украйна, а сега и с НАТО и САЩ. Моите читатели знаят, че по-рано си задавах въпроса защо Кремъл отказва да използва цялата си мощ, за да прекрати бързо конфликта, преди намесата на Вашингтон и неговите подставени лица от НАТО да са отишли ​​твърде далеч.

Нямаше смисъл от подобно поведение, докато не разбрах, че американските неоконсерватори са убедили Русия, че конфронтацията със САЩ е неизбежна — и това, разбира се, ще доведе до ядрена война.

Затова Кремъл успоредно с войната в Украйна, вероятно се готви и за война със САЩ и НАТО. Затова подготвя повече хиперзвукови ракети С-500 и С-550 и системи за противовъздушна отбрана, които са способни да прехващат и унищожават американски ядрени оръжия.

За разлика от руските хиперзвукови ракети, които произволно променят курса си и не могат да бъдат свалени, технически по-слабите ракети на Вашингтон могат да бъдат прихванати.

Стигнах до извода, че Кремъл се готви за най-лошото, за ядрена война, но се бори за най-доброто – за свят, в който държавите и народите ще живеят в мир и сътрудничество, без някой да налага волята си над другия. Въпреки че неоконсерваторите във Вашингтон и тяхното господство във всяко американско правителство през 21 век се опитват да уплашат Русия, как САЩ възнамеряват да я унищожат.

Самият Путин неведнъж говори публично за това.

Не ми го побира главата как Вашингтон може да действа толкова безразсъдно, безотговорно и глупаво и да внуши на Москва тази идея. Странно е, че изявленията на руския президент не предизвикаха никакви обратни уверения от Белия дом.

Когато Русия е готова, САЩ и столиците на марионетките на НАТО ще бъдат напълно унищожени.

Опитайте се да осмислите огромния провал на външната политика на САЩ, довел Москва до такова отчаяно заключение. В това можете да видите последствията от арогантността и високомерието на напълно несъстоятелните неоконсерватори, които контролират политиката на САЩ, за което вече писах надълго и нашироко.

Не виждам изход от тази ситуация. Или може би само един.

Неоконсерваторите контролират всички основни държавни институции – Съвета за национална сигурност, Пентагона, Държавния департамент, както и американските медии, мозъчните тръстове и фондации.

Дори републиканците не им се противопоставят – или поне не много твърдо.

Кремъл разбра всичко и се готви да унищожи врага, който има намерение да сложи край на Русия.

Какво може да се направи? Москва е загубила доверието си във Вашингтон, така че никакви възможни уверения, че всичко това е грешка, няма да убедят руснаците в обратното.

Възможно е ядрената война да бъде избегната, ако всички неоконсерватори бъдат уволнени от правителството, а всички русофобски аналитични центрове бъдат затворени, ако военното ръководство позволи избирането на президент, който незабавно да отиде в Москва, за да преговаря за възстановяване на всички нарушени споразумения и да настоява НАТО да се пръждоса далеч от руските граници.

Но можете ли да си представите, че Вашингтон би направил подобно нещо?

Това изисква лидер, какъвто американците не са виждали от много дълго време. Това ще изисква разбиране в Конгреса и сред обществото.

Трудно е. Но не и невъзможно. Ако народът се събуди. И се намери силен политик, който да го води.

Автор: Пол Крейг Робъртс

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *