Руска ракета-призрак нулира западните капани и успешно унищожава дроновете

Свят

Руската армия започна да използва нови зенитни управляеми ракети 9M333 в зоната на Специалната военна операция, които не реагират на западните топлинни капани, използвани от самолети и хеликоптери на украинските ВВС. Тези ракети преследват целта като призраци и нищо не може да ги отклони от поставената задача.

Това съобщават чужди медии, позовавайки се на осведомен източник.

Ракетата е „много добре защитена против всякакви смущения“. Тя има мултиспектрална глава за самонасочване, която ви позволява да разграничите истинската цел от фалшива термична. В осем случая от десет тя поразява целта, въпреки топлинните капани, тоест ефективността на това оръжие е 80%, което е отличен показател, каза източникът.

В зоне СВО начали применять умные зенитные ракеты 9М333

Зенитната управляема ракета 9М333 е част от системата за противовъздушна отбрана Стрела-10М3. С нейна помощ са „успешно поразени хеликоптери и самолети на украинските войски, в частност щурмови самолети Су-25“. Също така снарядът успешно сваля БПЛА/дронове/ дори с размери от един до един и половина метра.

За първи път ракетата беше публично демонстрирана през 2020 г. на форума на армията. През декември 2020 г. премина успешно квалификационни и летателни изпитания, а през октомври 2021 г. бяха проведени периодични летателни изпитания с положителен резултат.

А по-рано руските въоръжени сили изпитаха най-новия Т-14 „Армата“ в бойни условия в Украйна. Военни експерти смятат, че сега танкът се изпробва в реални бойни условия, но все още няма нужда да се използва постоянно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *