Поразяващи руски удари по военни обекти в 129 района! ВСУ се държи на косъм

Свят

Руските войски са нанесли удар по командния пункт на 128-а планинско-щурмова бригада, а също така са унищожили украински оръжейни складове в ДНР, Запорожка и Харковска област.

Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„В районите на населените места Новгородско в ДНР, Новопавловка в Запорожка област и Мороховец в Харковска област, са унищожени складовете с боеприпаси на 109-а бригада за териториална отбрана, както и на 44-та артилерийска и 60-та механизирана бригади от Въоръжените сили на Украйна.

– Също така в района на село Запасное, Запорожка област, е поразен командният пункт на 128-ма планинско-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна“, уточнява той.

Конашенков добавя, че през денонощието Въоръжените сили на Руската федерация успешно са поразили 117 артилерийски установки на противника директно на огневите позиции, нанесени са щети и на живата сила и военната техника на Въоръжените сили на Украйна в 129 района.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *