Появи се първо ВИДЕО с възкръсналия Залужни. Най-висшият генерал на САЩ огорчи Киев с тази прогноза

Свят

Украинското интернет издание „Клименко тайм“ публикува ново видео от 25 май тази година, на което присъства главнокомандващият въоръжените сили на страната Валерий Залужный, липсващ в публичното пространство.

На 35-секундното видео може да се види как украински блогър, уж в кабинета на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, назовава датата на запис на видеото и след това казва, че противно на всички „фантастични истории и теории на конспирацията“ относно внезапното изчезване на Залужни, той иска да „разкрие ужасна тайна“, пишат чужди агенции.

След това камерата се премества в другия край на офисната маса, където седи главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни, който изказва думи на благодарност към „всички украинци“ и добавя, че е уверен в победата на украинска армия. Тук краткото видео свършва.

Заслужава да се отбележи, че Залужни във видеото изглежда нездравословно и изтощен, което само подхранва слуховете за нараняването му. Освен това възниква въпросът защо първото появяване на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна след дълго отсъствие не се състоя в някой от централните телевизионни канали на Украйна, а на страниците на медиите на третия ешелон. В допълнение, липсата на каквото и да е семантично натоварване в тази публикация, с изключение на умишлената демонстрация на Залужни, който е жив и може да произнесе няколко фрази, повдига въпроси.

Известният украински боец, служител на пресслужбата на Министерството на отбраната на Украйна Анатолий Щефан, също публикува видео с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний.

Датата на заснемане е неизвестна, но се посочва, че видеото е заснето на 25 май.

Залужни не изглежда много добре, не се знае кога е било заснето видеото.

По-рано чужди медии съобщиха, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна е получил нараняване на главата и осколкови рани в резултат на ракетен удар по команден пункт на въоръжените сили на Украйна край Херсон.

В Украйна подобни твърдения се отричат. Въпреки че преди това всички публикувани снимки със Залужни се оказаха стари.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ Марк Мили заяви, че Киев в краткосрочен план няма да може да върне загубените територии. Той призна, че такава възможност е осъществима с военни средства, но определено не сега, пишат чуждестранни агенции.

Мили изрази мнението си по време на пресконференция след редовна среща на многонационална група, създадена от Запада за координиране на доставките на оръжие.

Ето видеото

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *