Министър на Борисов: Ако някой ни нападне, това ще е Русия! Затова трябва да пратим всички оръжия в Украйна! Особено за близък бой!

България отблизо
”Ако някой ще ни напада, това е Русия. Те познават системата, самолетите ни и всички средства за противовъздушна отбрана. Моят призив е да дадем боеприпаси, средства за близък бой. Ако трябва – да се освободим от МиГ-29 и C-300?! За кого ще бъдем оголени, извънземни ли ще ни нападнат? Защо да не ги дадем и да закупим нови системи и боеприпаси”. Това заяви Валентин Радев, спец по въоръженията и бивш зам.-военен министър при управлението на Борисов.

Бившият вътрешен министър обясни в парламента как ще чакаме „Мираж“-и и „Грипен“-и, накрая се оказа, че има едно писъмце и ние го пратихме за „Грипен“. Искат заместващи самолети, за да не губят форма летците. Погледнато от съюзническа височина, от НАТО, как изглежда това? Чудят се за какво са ни. Единственото, което се променя, е че летците ни няма да летят. Има тази логика, но държавнически това не издържа“, обясни Радев.

Той разкри, че преди години зам.-министърът на Чехия е поискал среща с него и го е посъветвал България да не купува изтребители „Грипен“, защото Чешката република има много лош опит с такава сделка.

„Никой не говори колко ще струва оборудването им. Никой не говори и за МиГ-овете. Ние нямаме ракети за тях, всичко е с изтекъл срок за годност. От единия самолет на другия самолет… По-добре без заместващи самолети“, настоя Радев и добави пред Bulgaria ON AIR, че със сигурност ще си получим от САЩ поръчаните изтребители F-16.

„Закъсняхме много с решението за даване на военна техника. Трябва да бъдем солидарни, ние сме в ЕС и НАТО. Единствената държава, която официално не дава такава техника. Ние сме виновната страна, че не сме заедно със съюзниците ни. Македония даде танкове. Министерството на отбраната ще ни каже, че едва ли не не можем да дадем нищо. Нас не ни пазят нашите танкове, нито самолетите. Пази ни член 5-и“, подчерта Радев.

Радев добави, че Европа е гласувала близо 1 млрд. евро, които ще се дават на държавите за заместваща военна техника.

 

Той коментира и стрелбата на границата: С оглед на настъпващата зима вероятно мигрантските групи бързат да преминат границата и да потеглят към Европа докато още времето е по-топло. И това е наложило тяхното поведение.

Трябва да се каже, че досега до такъв случай не се е стигало – да се стреля по граничните полицаи. Изключено е стрелбата да е от страната на турските граничари, категоричен е той.

Най-вероятно стрелбата е от мигранти или техните трафиканти, допълни той.

Допускам, че може да става въпрос за трафик не на хора, а на нещо друго. Въпросът е, че страната ни трябва да подсили границата си и подобен случай не бива да се допуска повече, посочи той.

Струва ми се, че не работят системите за наблюдение. Вече трябваше да е ясно кой е минавал, кой е стрелял. Тази система трябва не само да е монтирана, но и постоянно поддържана, посочи той.

Tagged

1 thought on “Министър на Борисов: Ако някой ни нападне, това ще е Русия! Затова трябва да пратим всички оръжия в Украйна! Особено за близък бой!

  1. Куха лейка е туй същество. Ако някой те напада, то това ще са собствените ви демони, които непрекъснато спохождат евроатлантиците. И те ще ви унищожат докрай. А вие ДАРЯВАЙТЕ оръжие за убиване в украйна, а после си КУПУВАЙТЕ ново. Ще дойде времето, когато ще се срамувате от тази ваша евроатлантическа надпревара за даряване на оръжие за убиване на още хора, вместо да търсите диалога. Като плъхове ще се криете . Но ние ви помниме, тези, които така напористо се слагате на тази тема и в угода на сащ. А щяхте да бъдете по интересни, по-духовни и хуманни (нещо, за което непрекъснато тръбите по медии и навсякъде, където някой може да ви чуе, но явно не знаете значението на тези думи). Не е нужно да вкарвате страната и нас-народа, който не желае война, а мир, в общия знаменател с всички страни , даващи оръжие, ако търсехте диалога и мира! Пологи смърдели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *