ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС се обединиха: 24 май трябва да бъде национален празник на България

България отблизо
”Продължаваме промяната – Демократична България”, ГЕРБ – СДС и ДПС се обединихме около идеята, че 24 май трябва да бъде национален празник на България. Това обяви Кирил Петков на трибунка в парламента.

Вкарваме духа на знанието, просветата и писмеността – да бъде водещо за следващите поколения. Аз искам моите деца и децата на всички българи да знаят, че са потомци на просветители. България е дала огромно богатство на Европа в сферата на писмеността и знанието.

 

Всички ние трябва да знаем, че само през образование, знания, писменост, култура България може да бъде напредничева държава. Този празник ще залегне в сърцето на тази Конституция. Ако духа на 24 май залегне за следващите поколения, България може да бъде успешна европейска държава, водена от знание и просвета, посочи Петков.

 

„Миналата неделя представихме пакет от идеи, на база на него и другите законопроекти, които колегите от ГЕРБ-СДС и от ДПС бяха изработвали, в конституционна комисия се взе решение да се потърси обединение на тези идеи в един текст. Беше внесен законопроект, който е подписан от 166 народни представители от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и

ДПС.

 

По думите му в новата Конституция се предвижда разделяне на Висшия съдебен съвет на две – съдийски и прокурорски съвет. Предвижда се намаляване на правомощията на главния прокурор.

 

„Сърцевината е съдебната реформа. Предлагаме при служебните кабинети президентът да си избере едно лице за кандидат за министър-председател от 3-те, които посочваме – председателят на НС, шефът на БНБ и председателят на ВКС и по предложение на този кандидат за премиер вече да бъде формиран Министерският съвет – по този начин се създава автономност на служебното правителство, защото в противен случай зависи само от 1 човек“, обясни ген. Атанас Атанасов.

 

Малко по-рано Десислава Атанасова (ГЕРБ – СДС), Надежда Йорданова („Продължаваме промяната – Демократична България“) и Ертен Анисова от ДПС внесоха в деловодството на Народното събрание общ законопроект за промени в Конституцията.

Tagged

2 thoughts on “ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС се обединиха: 24 май трябва да бъде национален празник на България

  1. Такива простотии могат да измислят само безмозъчни предателски изчадия

  2. Ах че мене майко додея да гледа турчин как бесней над бащино ми огнище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *