Русия унищожава с високоточни удари остатъците от ВСУ

Свят

Руските въоръжени сили нанесоха високоточни удари по украински летища, центрове за управление и дислокация на въоръжените сили на Украйна, монтажни цехове и складове на безпилотни катери, както и ракети, оръжия и друга западна военна техника.

Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от чужди медии.

„Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха концентрирани удари с далекобойно високоточно оръжие с въздушно и морско базиране по летища, центрове за управление и дислокация на Въоръжените сили на Украйна, монтажни цехове и места за съхранение на безпилотни катери, както и ракети, оръжия и военна техника, получени от европейските страни и САЩ“, отбеляза той, като подчерта, че всички тези обекти са поразени.

На 18 юли в отговор на атака на Кримския мост въоръжените сили на РФ нанесоха „групов ответен удар“ по обекти, където се подготвяха атаки срещу Русия с помощта на безпилотни катери, както и на мястото на тяхното производство в корабостроителница близо до Одеса, пишат чуждите издания.

Освен това бяха унищожени съоръжения за съхранение на гориво с обем около 70 хиляди тона. След това бяха нанесени още няколко „възмездни удара“, по-специално по складове в Одеса и авиобаза Канатово, както и по Академията на Въоръжените сили на Украйна в Лвов, където бяха унищожени много наемници от Полша и Германия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *