Правителството моли американците да охраняват небето ни от…Русия!

България отблизо

България преговаря за задълбочаване на военното сътрудничество със САЩ и усилена охрана на въздушното ни пространство.

Това каза за bTV ген. майор Явор Матеев началник на  Съвместното със САЩ командване на специалните операции по време на едно от най-мащабните учения на авиацията в Пловдив под името „Тракийско лято“.

Формация от американски C-130 и български C-27J „Спартан“ изпълняват полети за десант на хора и товари.

„Най-важното е да се избегне рискът за самолетите така, че да има сигурна и безопасна платформа по време на парашутните скокове„, каза майор Дерек Ендеуек.

В рамките на съвместната тренировка беше демонстрирано инфилтриране на тактическа група от командоси, както и авиомедицинска евакуация.

Следващия месец българските МиГ-29 ще тренират елементи от съвместна охрана на въздушното пространство с американските си съюзници.

Нашият фокус е към съвместно носене на „Ер полисинг“. Правим всичко, за да поддържаме техническата изправност на МиГ-29, но същевременно трябва да гарантираме сигурността на нашето небе, сигурността на обединеното пространството на НАТО така, че всякакви съвместни инициативи са уместни“, съобщи адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната.

Ето какво пишат „24 часа“ за това:

Еър полисинг или въздушна полиция означава дежурство по охрана на въздушния ни суверенитет. Дежурствата се осъществяват от двойка изтребители „МиГ-29“. Заповедите за вдигане на дежурните изтребители идва по два канала. Единият е национален, от министъра на отбраната, а другият е от авиационния щаб на НАТО в Испания.

Най-често обаче, НАТО вдига дежурните ни изтребители, заради руски разузнавателни самолети, които уж приближавали опасно близо до българското въздушно пространство в Черно море. По-късно бе измислено от щаба на НАТО, при сигнал за руски самолети, да се редуват български, турски и румънски изтребители, пише „24 часа“..

Но това изглежда не стигна на американците. Освен, че ни карат да пазим нашето небе от Русия, и то с руски самолети, те искат да завладеят изцяло небето на България. В нашето небе да патрулират американски изтребители и те да се разправят с руските самолети. Защото САЩ търсят легитимност. Да имат извинението да кажат, че уж ни охраняват от…“руската агресия“.

И точно такова извинение им дава правителството на Борисов. 

Не е ли подсъдно това?! Да отдадеш суверенитета на страната ни в ръцете на чужда държава?!

Кой е разрешил на военното министерство и правителството да прави такива „договори“!

Ето така, постепенно ни въвличат във война с Русия. С нашата славянска сестра и двойна освободителка.

И ако не кажем категорично „НЕ“ на такива действия, то утре ще се окажем мишена на руските военно-въздушни, военно-морски и каквито си искате още сили.

Това ли искаме?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *