Правителството на Борисов се ПРОСТРЕЛЯ в крака! Ето ЧУТОВНИЯ гаф, който направи!

България отблизо

Министерството на външните работи на България призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела.

МВнР било убедено, че венецуелският народ трябвало да получи правото сам да определи своето бъдеще, основано на принципите на демократичното и правова държава.

„Вярваме, че г-н Хуан Гуайдо, председател на Националното събрание, като изпълняващ функциите временен президент на Венецуела, ще насрочи провеждането на свободни, честни и демократични президентски избори в съответствие с Конституцията“, твърди в свое изявление МВнР.

„МВнР е инициирало съгласувателна процедура за проект на решение, с което да подкрепи преходът към демократично управление във Венецуела, основан на върховенството на закона и зачитането на човешките права“, съобщава МВнР, цитирано от news.bg.

Николас Мадуро, който през 2018 г. бе избран на вот, обявен за нелегитимен от ЕС, САЩ, Аржентина, Бразилия, Канада, Колумбия и други латиноамерикански държави, вече съобщи, че няма да се съобрази с ултиматума поставен на страната му.

Ето фактите, които ни предоставя пародията, наречена българско МВнР и правителство на Борисов. Нека да попитаме тогава, как Хуан Гуайдо ще е „легитимен“ президент като никой не го е избирал за президент и той се самообяви за такъв?!

Когато фактите говорят и Западът трябва да замлъкне. Народът на Венецуела не е избирал Хуан Гуайдо за президент. Народът му е отредил ролята на опозиция. Тогава по кой начин, без никакви избори, опозиционерът изведнъж става президент? А САЩ и ЕС го признават за „легитимен“ президент. На основание на какво е „легитимен“?

Ами слушайте какво казва нашето МВнР. То обяснява, че Гуайдо е легитимен на основание на демокрацията и правовата държава. Следователно за МВнР и правителството на Борисов, демокрация и правова държава означават шефа на опозицията да се самообявява, когато си поиска, например за премиер. Тогава Борисов и Екатерина Захариева да си отиват. В пълно съответствие с демократичните процедури, признати от МВнР, Корнелия Нинова може да се самообяви за премиер на България. А САЩ и ЕС са длъжни да я признаят, понеже в противен случай няма да са демократични, според своето изкривено разбиране за демокрация.

Ето до какви абсурди и парадокси води признаването на Хуан Гуайдо за президент. Не е ли тогава Кабинетът Борисов 3 една пародия на правителство?!

Но да вървим по-нататък. За какви нови избори призовава нашенското МВнР, заедно със своите началници от Брюксел, когато избори във Венецуела се проведоха миналата година. Редовни и легитимни избори, които тогава никой не оспори. Включително и правителството на Борисов.

Значи, преди няколко месеца, народът на Венецуела избра за президент Николас Мадуро. Но понеже той не се харесвал на САЩ и ЕС, те сега искат нови избори, за да се осъществяла „демократичната“ воля на народа. Ами че тя истинската демократична воля на венецуелския народ бе осъществена преди няколко месеца. Защо тогава не пищяхте?

Не е ли защото чак сега Русия и Китай обявиха, че ще вложат още много милиарди в икономиката на Венецуела, за да я спасят от удушаващата примка на американските санкции?!

И последен въпрос. Каква работа има малка България да се бърка в битката на титаните – САЩ и ЕС от една страна, и Русия и Китай от друга страна? Вместо да решаваме какво  да правим, за да не сме най-бедната и най-бързо изчезваща народност в света, ние, барабар Петко с мъжете, сме тръгнали да оправяме световните проблеми.

Защо не вземете пример от президента Радев, който отхвърли ултиматума на ЕС, за да защити българските интереси?

И не стига това, ами отново тръгваме срещу единствената страна в света – Русия, която е наша кръвна сестра. И която единствена е доказала, че помага безкористно на България. Доказала го е с кръвта на десетки хиляди свои свидни синове, както и с икономическата подкрепа, която ни е оказвала винаги, когато сме били в съюз с нея.

Какви са ни САЩ и ЕС, че да играем по свирката им? Не са ли те наши исторически врагове? Не са ли те главните виновници за изчезването на България като държава?

Нека после Борисов да не пита защо го мрази народът. Така е, защото правителството му служи на чужди интереси, които на всичко отгоре унищожават нашата древна родина.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Правителството на Борисов се ПРОСТРЕЛЯ в крака! Ето ЧУТОВНИЯ гаф, който направи!

  1. Чудесна публикация! Нека да не се заблуждаваме, че „демокрация“ означава справедливост и равноправие! „Демокрация“ е правото да се изкажеш, но какво от това? В този дух, международният жандарм налага своите интереси, а подчинените правителства , не казвам Народи, се кланят! Та каквото и да каже г-жа Захариева, то е наредено , тя изпълнява-нали се е продала, няма как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *