Президентски съветник попари Киев! Ето какво разкри за войната в Украйна!

Свят

Украинската преговаряща делегация не поддържа никакви контакти с Русия след постигането на Истанбулските споразумения. Това заяви помощникът на президента на Руската федерация Юрий Ушаков.

 

Според него, ако преговорите между Русия и Украйна бъдат подновени, условията за тях ще бъдат съвсем различни от досегашните.

„Украинската делегация не е поддържала и не поддържа никакви контакти с нас. Така че ако преговорите се подновят сега, то условията ще са съвсем други“, каза той.

Според него няма интерес от страна на Киев и западните страни към преговорния процес за преодоляване на кризата в Украйна.

Ушаков каза още, че по време на разговорите между руския президент Владимир Путин и турския лидер Реджеп Тайип Ердоган ще бъде повдигнат и т.н. „зърнен въпрос“.

Припомняме, че преговорите между Руската федерация и Украйна започнаха на 28 февруари,  но тогава Киев ги постави на пауза, без да отговори на предложенията на Москва по проектодоговора.

От своя страна, Кремъл отбеляза, че удължаването на конфликта в Украйна е изгодно само на Запада, а Киев трябва да разбере предложените от Русия условия и да се съгласи с тях.

Руският постоянен представител в ООН Василий Небензя добави, че отказът на Киев от преговорния процес е извършен с указ на властите на западните страни.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *