Президентът В „Панорама“: Владимир Путин е достоен държавник! Не съм го репликирал!

България отблизо

Не приемам като репликиране моя отговор, относно коментар на президента Владимир Путин. Това е нормална реакция на държавен глава“, заяви Румен Радев в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия.

Водещият на „Панорама“ го попита защо България е по-благодарна на Русия, отколкото Русия на България. „Нашите отношения не трябва да почиват на благодарността, а на истината. Затова сега лекуваме раните и от двете страни, а иначе ние трябва да отстояваме нашето място на картата на Европа и да отстояваме историческата истина, а тя е, че България е била важен фактор в Европа и сме дали духовното начало на Русия в лицето на писмеността“, каза президентът. „Репликирахте руския президент Владимир Путин за „Южен поток“, но не бе ли реванш за речта на патриарх Кирил от миналата година“, попита го Бойко Василев.

Радев отговори на забележка на Путин за суверенитета на България „Нямам навика да прекъсвам своите гости, особено когато става въпрос за духовни лица като руския патриарх. А за президента Владимир Путин не го приемам като репликиране, а нормална реакция на държавен глава“, отвърна президентът Радев

За съжаление дебатът за покупката на F-16 излезе извън обективните критерии. Искам да направя важно уточнение – той е самолет с високи способности, но въпросът тук съвсем не е само в самолета. Самолетът е само върха на една сложна пирамида.

Това допълни президентът Румен Радев в „Панорама“ по БНТ по повод покупката от страна на България на изтребители F-16. „Реалностите непрекъснато разкриват наивността и неподготвеността на българското правителство“, заяви още президентът пред Бойко Василев, който пък уточни, че интервюто е направено преди няколко часа в сградата на президентството. „Започна и най-лошото. А то е, че за да влезем в приемлива цена за изтребителите, то правителството предприе ход за сваляне на техническите параметри“, допълни Радев. „Силно се надявам българското правителство за тази цена да не допусне да вземе самолет без способности“, заяви още главнокомандващият. Все пак президентът уточни, че самолетът е добър, но оборудването и съоръжението не са достатъчни.

„Отчитайки бедността в България в никакъв случай не може да е колкото сега“, това заяви главнокомандващият по повод за това колко трябва да е партийната субсидия и допълни:

„Да, те трябва да бъдат намалени, но не до толкова, че партиите да стават зависими“. Водещият на „Панорама“ го попита защо още преди не е изразил мнението си и не е спорил със Слави Трифонов. „Как да споря? Не съм го виждал, за да споря“, отвърна президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *