Американският военен министър уплашено: Ще отговорим на руската агресия!

Свят

САЩ вече са започнали разработването на конвенционални неядрени ракети със среден обсег. Те ще станат част от европейската система за противоракетна отбрана.

Това отбеляза изпълняващият функциите министър на отбраната Марк Еспър, на пресконференция в Брюксел, след срещата на страните от НАТО, цитиран от news.bg.

Той посочи още, че Русия разпалва агресия в Европа. По думите му, Алиансът трябва да е готов да отговори на руските действия.

Еспър подчерта, че Русия развива потенциала си в космоса и киберпространството. Според информация на американската страна, през 2020 г. Москва ще похарчи 28 милиарда долара за модернизация на ядрените си ракети.

Тези думи на временно изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Марк Еспър показват, че Пентагонът сериозно се страхува от все по-нарастващите военни възможности на Русия в много области. Американците са обградили Русия отвсякъде, но се страхуват да направят и една крачка напред. Защо?! Ами много просто. Защото, по думите на адмирал Бен Ходжес, командващ войските на САЩ в Европа, Русия има уникални военни възможности. Например Руската федерация е ненадмината в сферата на средствата за радиоелектронна борба, по отношение на развитие и модернизация на ядрените си ракети, така, че САЩ не само да не могат да ги спрат, но и да не могат да ги видят. Русия създаде също уникален противоракетен щит, с който американците не могат да се справят. Припомняме, че преди два дни Русия ослепи и направи безпомощен най-мощният американски самолет за радиоелектронно заглушаване, който се опита да се навърта около границите на Калининградска област.

Русия е ненадмината още в Космоса и киберпространството.  Така че Щатите има за какво да се страхуват. А най-лошото за тях е, че засега те не могат дори да се доближат до военните възможности на Русия. Затова, да ходят при Владимир Путин и да целуват ръка. Нищо друго няма да ги спаси.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *