Президентът отвърна твърдо на инсинуациите на ГЕРБ: Това е недостойна проява в Деня на Съединението!

България отблизо

Нескопосаното обвинение на партия ГЕРБ, че дамите от ГЕРБ-Пловдив област поднесли венец пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра в Първенец, а охраната на президента ги махнала, претърпя пълно фиаско.

Структурата на Жени ГЕРБ-Пловдив област чествала Съединението на Княжество България с Източна Румелия в село Първенец. В знак на признателност дамите от ГЕРБ, заедно с областния ръководител на ЖГЕРБ-Пловдив област Евелина Апостолова и общинския ръководител на ЖГЕРБ в Родопи Росица Войводова, поднесли венец  пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра, където през юли-август 1885 г. БТЦРК, начело със Захари Стоянов, взема решение за обявяване на Съединението между Княжество България и Източна Румелия.

Но…както утвърждават жените на ГЕРБ от Пловдивска област, протоколът на държавния глава решил да изхвърли техния венец. Защо е било необходимо това на президента, никой от ГЕРБ не може да каже. В крайна сметка, колкото повече венци, толкова по-добре за този български празник. А никой не може да отрече, че президентът е човекът, който най-много почита българските празници.

Твърдението на ПП ГЕРБ, че протоколът на държавния глава е изхвърлил венец, поставен от тяхна партийна структура по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия в село Първенец, категорично не отговаря на истината. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Разпространяването на подобна лъжа е недостойна проява на партията в Деня на национално единение, се казва още в позицията.

Но явно от ГЕРБ не мислят така. Те сигурно смятат, че държавният глава е човек, който не почита българските празници. Но, ще припомним на герберите, че точно техният Вожд не се появи на нито един български празник досега, а президентът е на всички, че и държи слово.

Въпросът е кой тогава не зачита българските празници?! Президентът или Борисов?!

Нека  от ГЕРБ да отговорят поне на този въпрос и тогава да разпространяват небивалици за венците на ГЕРБ, които кой знае защо ги няма на честванията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *