Президентът Радев: Политиците да не се правят на лекари, а да ограничат заразата!

България отблизо

Общественото здраве започва от грижата за медицинския персонал. Към тях трябва да има цялостно държание, мотивация, това трябва да бъде постоянен ангажимент на държавата.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Плевен.

Да се спазват указанията на Националния щаб за противодействие на разпространението на коронавируса, настоя Радев, според когото мерките са ясни. Румен Радев препоръча: не трябва политиците да се правят на лекари и обратното.

Важна е самодисциплината, самосъзнанието. Нужно е ограничение на контактите, грижа за възрастните хора. Да се грижим за нашите бащи и майки, да ги разтоварим от излизания, пътувания, призова президентът.

Той акцентира, че можем да се справим със солидарните усилия на всички. Разработени са мерки, които трябва да се изпълняват.

Натоварването е върху общините, призна държавният глава. Според него е важно да запазим общественото здраве, да не допуснем парализа на обществения живот. В Плевен е мобилизиран целият медицински потенциал, важно е да няма прекъсване на производствената дейност.

В предприятието ръководството взема мерки за санитарните изисквания, каза Радев, който е на посещение в нова фабрика в Плевен, пише информационния портал news.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *