Президентът Радев удържа обещанието си: Народното събрание стартира до няколко дни!

България отблизо

Новото Народно събрание има шанс да се събере още 24 ноември. 47-ият парламент обаче няма да бъде открит от Мика Зайкова, която бе доайен в предходните две народни събрания. Орисницата на 45-ия и 46-ия парламент остава извън депутатските листи. 

 

Тя ще бъде заместена от друг народен представител на „Има такъв народ“. Д-р Силви Кирилов е 70-годишен уролог, който бе номинацията на за здравен министър в проектокабинета на партията на Слави Трифонов. Кирилов е бил шеф на Агенцията по трансплантации и за кратко време е оглавявал Александровска болница.

Други интересни рокади се случват при депутатските места на двойните водачи.

Синът на покойния журналист Гасан Насър – Виктор Насър, ще е депутат от “Продължаваме промяната” от 23-и МИР. Виктор, който има опит в международното бизнес развитие на технологичния сектор, сменя Иван Христанов, който избра Плевен.

Кирил Петков и Асен Василев влизат в парламента с вота от родните си Пловдив и Хасково и освобождават места в София за Мирослава Петрова, която се занимава с архитектура и Борислав Антонов, който е икономист.

Няколко бяха двойните водачи в ГЕРБ. Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов влиза от Велико Търново, а от Варна – Бранимир Балачев. Десислава Атанасова влиза от Русе, а от Разград – бившият областен управител Гюнай Хюсмен. Ексминистърът на образованието Красимир Вълчев ще е от Стара Загора, а в Шумен отстъпва на Илтер Садъков.

Председателят в оставка на БСП Корнелия Нинова влиза от София, а от Варна – Борислав Гуцанов. Кристиан Вигенин избра Ямбол и отстъпва Пловдив на Иван Петков – Бебето.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *