Пригожин даде заден: Спираме на 200 км от Москва и връщаме войските в лагера.

Свят

Евгений Пригожин публикува официално аудиосъобщение. Той заяви, че колоните са спрели на 200 километра от Москва. Според него „е настъпил моментът, в който може да се пролее кръв“.

 

Разбирайки отговорността на момента, в който „може да се пролее кръв“, ЧВК обръщат колоните и се връщат в полевите лагери, както е планирано.

Само че вече хората, които изпратиха тези тези колони срещу руските градове и срещу Москва трябва да понесат своята отговорност, за това, че помогнаха на украинското контранастъпление, и опитаха да нанесат удар в тила на руската армия, която води сражения с ВСУ и целия Запад.

В изявлението няма нито дума за резултата от споразуменията с Лукашенко. Нищо и за отстъпките, които предстои да последват.

Каналът „Рибар“ подчертава към това съобщение следното: Ещё раз: всё согласно плану (още веднъж: както е планирано).

Лошото е, че планираното вече се проваля. И планировчиците, както от страна на „Вагнер“, така и от страна на техните западни куратори търпят поражение след поражение.

Защото руските войници и руските полкове, дивизии и бригади знаят срещу кого се бият. И плановете на Запада рухват един след друг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *