Протести ли? Тази зима няма да има! А отговорът защо е повече от жесток! Вижте!

България отблизо

„На хората няма да им стигне енергията да излязат на протест тази зима!“ Това заяви Ренета Инджова в свое интервю.

Тя обясни, че у нас тече  един коварен механизъм за биологическо унищожаване на българите.  Това става с непрекъснатото повишаване на цените, с непосилните сметки за ток и парно, които ще накарат мнозина да  стоят на студено, ще се обострят заболяванията им и за някои това ще е фатално. Става и с боклуците, които ни продават като храни в магазините, с поскъпването на лекарствата и невъзможността на много българи да се лекуват адекватно.

Механизмът си върви от години и ни прави по-лениви, по-инертни, по-послушни. И по-обезверени.

Не хората от улицата ще съборят тази власт, няма да могат. Тя е направена така , че да може да бъде свалена единствено от външни сили. И е отгледана и назначена от същите тези сили. Които само чрез няколко политици управляват цяла България. Ние нямаме думата, народът няма думата, дори депутати и министри нямат думата, а само тези, които са ги назначили.

Доста силно изказване и доста сериозни обвинения.

Ако България е пионка в ръцете на ЕС и САЩ, то излиза, че е безсмислено да се протестира. Борисов ще смени някой министър и ще уталожи народния гняв.

Дали обаче това са думите, които ще успокоят народа и ще го накарат да стане напълно индиферентен и апатичен? Дали целта не е тази?

Защото колкото повече ни се повтаря, че от нас нищо не зависи, толкова повече се затваряме в черупките си и не се борим за нищо.

Възможно ли е Инджова сред много истини да е изрекла и една неистина, която да предопредели бъдещето ни и да циментира ГЕРБ във властта во веки веков?

Или просто журналистите са взели избирателно част от интервюто й с цел внушение, което е удобно на властта?

Ние обаче не сме съгласни, че правителството не може да бъде съборено от улицата.

Колкото и да са ни замаяли, колкото да са ни програмирали и зомбирали, едва ли ще издържим на новите цени, студената зима и пълната липса на перспектива. Поставени сме до стената и имаме само един изход – напред. Защото назад не може.

Хиляди са примерите в историята, в които властта се сваля от улицата. Колкото и да се е окопала, колкото и да я крепят външни сили, колкото и да я командват по телефона или на килимчето.

Въпросът е един. Не дали ще можем да извадим ГЕРБ от добре пазената им кула, а дали ще излезем на улицата.

При нас на няколко пъти през последните години властта е сваляна с бунтове на бедните и гладните.

Според Инджова, нямаме куража да излезем.

А вие, драги сънародници, какво мислите?

Остана ли ни капка смелост?

Или да заявим на Борисов, че сме развели бялото знаме, за да се успокои човекът.

И за Коледа пак да вдигне парното, този път задно с тока!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Протести ли? Тази зима няма да има! А отговорът защо е повече от жесток! Вижте!

  1. За съжаление подобно на г-жа Инджова мисля и аз. Няма спонтанни митинги в България, има такива за кебапчета и надници. Много се надявах, че г-н Радев ще разпусне парламента с два вертолета над жълтите павета и подобно на Пиночет ще въдвори ред. Това не се случи и сега ще очакваме братята освободители, а дано не са еничари. Тъжно и жалко е положението с това , де факто робство , робско поведение на мнозинството и подло мълчаливо саботиране на всяко начинание…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *