Протестът показа мощта на българския дух: Сто и петдесет хиляди души скандират „Оставка“ в центъра на София!

България отблизо

Около 150 000 души протестират 64-а вечер с искане за оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Хората са бесни и гневни, но няма ексцесии. Има общ фронт на обикновени граждани, неправителствени организации и представители на партии.

Свободата се усеща на този площад. Над 40 авторитетни медии предадоха репортажи оттук. Светът и Европа чвустват, че България се управлява от мафия, каза Арман Бабикян.

Протестът показа, че българският народ е готов да воюва за гражданските си свободи. Ще сме тук една вечер повече от мандата на Борисов. Гражданите трябва да се научат да воюват за свободата си, за правата си. За да не оставим тази тегоба на децата си, каза още Бабикян на площада.

Хиляди хора в центъра на София светнаха фенерчетата на телефоните си. Така те показаха колко много като бройка са, изразявайки по нестандартен начин недоволството си от управляващите. Не спират и скандиранията „Оставка“.

Млади хора обърнаха към полицаите огледала с надписи: „Ти си един от нас“, „Аз съм ти“ и „Протестирам заради теб“.

След „кървавата сряда“ е крайно време за оставка. След тая плесница, която получиха от Европа…. Кой още да се обади, св. Георги… Тези трябва да се махат, категоричен бе проф. Велислав Минеков.

Днес е поредният срок за Борисов. Заедно с цялата му шайка. Иначе предизвиква целия народ. България пламна. В 20 чужди държави също протестират. Борисов трябва да прецени и до утре да не е на поста си, категоричен е проф. Минеков.

Борисов е притеснен за себе си, не за партията. Ние сме в готовност да предизвикаме национална стачка, каза още професорът.

Той и отражението му ще останат винаги слепи за огромната разруха, в която ГЕРБ ще остави България и в огромната морална разруха, защото истинското наследство на ГЕРБ изглежда така- представя за България като една дезориентирана страна, българите – объркани хора, икономически мигранти, бягащи от страната си, огромни социални разлики, които убиват всякакви ценности и надежди, сразена от бетон и боклуци природа. Това заяви от сцената на протеста журналистката Светла Петрова.

Последно място във всички класации за просперитет и напредък, и първо място по корупция и бедност. Огромна кражба на еврофондове с балкански гьонсуратлък, това е истинското наследство на ГЕРБ, добави Петрова.

Хората са бесни, гневни и това е добре. Създаде се един общ фронт срещу ГЕРБ, това е великолепно, каза един от организаторите на протеста адв. Николай Хаджигенов.

Тази вечер провокатори могат да чупят сътъкла на съдебната палата. Но МВР пак не знае, отговори адвокатът на въпрос за евентуални нови провокации.

 

Бойко Борисов винаги има нещо общо с мафията. Но той създаде политическата мафия, дявол да го вземе. Борисов живее с мафията, посочи Хаджигенов.

Организаторите се оплакаха, че полицията възпрепятства протестиращи, които пътуват от страната, да стигнат до София: „Мафията продължава да се опитва да мачка протестиращите. Три автобуса с хора – над 150 човека – са спрени между Мездра и Враца, под претекст „проверка разпоредена отгоре“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *