МВР разкри за какво са били водните пистолетчета, конфискувани от мнимите протестиращи, пратени неизвестно от кого!

България отблизо

МВР разкри, че се е подготвяла жестока кървава война на протеста. При претърсване на периметъра в триъгълника на властта, полицаите откриха самоделни бомби, коктейли „Молотов“, метални пръти, изкъртени павета. Целият този боен арсенал е трябвало да се използва срещу полицейските кордони, за да се окървави протеста.

В градинката до площад „Независимост“ униформени откриха и 5-литрова туба с прозрачна запалителна течност и стотици празни стъклени бутилки, подготвени в контейнерите за смет. Провокаторите са имали команда да запалят полицаите.

Още в ранни зори вчера полицаите започнаха да претърсват периметъра в триъгълника на властта. В най-различни ниши бяха откривани павета, шишета с прозрачна течност, черна и червена боя, заложени предварително. Във вкопана дупка в самата градинка до площада пък

имаше десетина коктейла „Молотов“.

В близост до тях се мъдреше и бяла туба. „Назначената и изготвена експертна справка сочи наличие на запалителна течност (прозрачна на цвят) в част от бутилките, съдържанието на тубата е полиуретан, има и бутилки с черна и червена боя“, обясниха от МВР. В същото време впечатление направи, че един от Отровното трио – адвокат Николай Хаджигенов започна да обяснява пред протстиращите, че щели да съдействат за вадене на агресивни метежници, но в никакъв случай да не се съдейства на органите на полицията.

На изградените КПП-та пък бяха задържани петима мъже и една жена. Първи под ударите на закона попадна млад мъж с приятелката му, които опитали да влязат на протеста в триъгълника на властта със швейцарско ножче. Други пък отказвали да си показват личните карти. Трети носел пепър спрей и два водни пистолета, за да пръска униформените с някаква течност прозрачна на цвят, имитираща вода. Припомняме, че по време на метежа на 2-ри септември маскирани атакуваха кордоните уж с шишета с минерална вода, но всъщнст ги заливаха със спирт. Бяха приготвили дори слама, за да ги подпалят. Сега целта е била да ги мокрят със запалителната течност чрез водните пистолети, но те бяха конфискувани. От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена – нож. Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес. След съставяне на съответните актове за установените нарушения, шестимата са освободени.

„Има 3 официални мероприятия, но част от ораторите на трибуната спекулират с действията на МВР на КПП-та. В Градската градина

 

намерихме над 200 камъни на купчини

струпани стъклени шишета. 5 л туба с течност в храст и 9 бр. 0.5 л шишета с течност, пръти и други опасни предмети. Нямаме идея от кого и с каква цел са оставени. Прави се оглед. Тече разследване. Най-вероятно лоши хора искат нещо да се случи. Подобно при футболни агитки около спортни съоръжения са намирани подобни материали“, обяви на извънреден брифинг Тони Тодоров от охранителна полиция в СДВР.

Първи пред полицейските кордони без изненада се подредиха метежниците на банкера-беглец Цветан Василев от БОЕЦ. Гошо Видинския или още Тъпото, както е познат сред протестърите, заедно с шепа хора крещяха пред униформените „Оставка“. Без маски и други защитни средства срещу COVID-19, шайката мутри обиколиха кордона от полицаите, за да реват в лицата на служителите на реда. Независимо от малобройния си протест, те се похвалиха, че имали и подкрепления от „бойци“ от Троян и Казанлък.

След продължителна разправия с полицаите те получиха така желания от тях достъп. Вместо двама души, както бе разрешено обаче, в сградата на парламента се намъкнаха четирима, които си правеха селфита. Камерата, както винаги на протестите, се падна на претендиращата да е журналистка Весислава Танчева, която обясняваше какво правят.

Така стана ясно, че

 

„бойците“ на Цветан Василев напират

да внесат обръщение, което настояваха да бъде прочетено на пленарното заседание. Трите листа, които входираха пък се оказаха позивна с лъжи и инсинуации до ЕП. Пътьом към сградата на ЕП пък заснеха човека на „Да, България“ Иво Мирчев. Направи впечатление обаче, че „боецът“ на Цветан Василев го подмина надменно като малка гара, при положение че само допреди няколко дни и особено на предишния протест на 2 септември, двамата се снимаха в любовна прегръдка.

„Хората пред телевизията не искат да отидат на революцията, защото виждат нещо грозно. Това, което виждаме не е революция, а предизборна кампания на участващите в протеста партии. Имаше организирани групи на протеста, които отразяваха мафиотско присъствие. На улицата има представители на мафията“. Така политическият социолог Антоанета Христова обрисува пред бТВ картината на протеста.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *