Противно на логиката: Байдън отново натяга пружината на войната!

Свят

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че заплахата от руска инвазия в Украйна е много висока, съобщава „Ройтерс“.

Той обаче подчерта, че вратата за дипломатическо решение на конфликта остава отворена.

На излизане от Белия дом Байдън заяви, че „всички индикации са, че те са готови да нахлуят в Украйна“ и няма план той да проведе разговор с руския президент Владимир Путин.

Запитан колко голяма е заплахата от руска инвазия в момента, Байдън отсече: „Много е висока“.

Той посочи, че Русия не е изтеглила силите си от украинската граница и Съединените щати имат основание да смятат, че Москва е участвала в операция под фалшиво знаме, която ще използва като претекст, за да оправдае инвазия.

В задачата се пита докога ще се говори така, без никакви доказателства, че Русия иска да напада някого?! Западните политици отдавна говорят такива работа само по „лично усещане“ и като „свое виждане“, защото на практика не могат да представят никакви доказателства за някаква предполагаема агресивност на Русия.

Точно обратното. Агресивни се оказват САЩ и НАТО, които все по-явно се приближават към границите на Русия. И вече техните ядрени ракети могат за няколко минути да стигнат до територията на Русия. Че дори и до Москва.

Ако имаше такава заплаха от руска страна за Вашингтон, например?!  Как биха реагирали тогава американските политици, които сега плачат заради Украйна, която всъщност никой не заплашва.

Дори се наложи украинският президент и техният министър на отбраната да викат доста силно от Киев в западна посока, че няма никаква опасност Русия да нападне Украйна. И че трябва да се сложи край на истерията.

Викат, ама няма кой да ги чуе. Както няма кой да чу е и Москва.

Хубавото е, че както казаха доц. Вацев и проф. Иво Христов, че ако тази изкуствена истерия не спре, ако не спре походът към руските граници, този път нещата ще са окончателни.

За Запада.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *