Проф. Витанов: Донбас е загубен за Украйна! Руската армия напредва непрестанно!

Свят

Математикът проф. Николай Витанов разкри какво става по бойните полета. Информацията, както той каза, не е приятна за Украйна, но  такава е истината, подкрепена от математически анализ на действията на двете армии.

Сега за войната.

Информацията за войната не е приятна, но знаете – казвам ви истината такава, каквото е. Така е в последните 3 години. Не ви лъжа, каквото и да ми струва. Юрдеците реват – не съм бил ходил в казарма, нямал съм информация и т.н. Трябва да въведа нова категория – не юрдек, а ЙОРДЕК. Йордекът три години слуша, че Витанов е бил в казармата и три години реве, че Витанов не е ходил в казарма. Йордекът непрекъснато кряка, че Витанов няма информация. Прогнозите на Витанов една след друга се сбъдват, но йордекът продължава да си кряка. Трябва да отчитаме, че във всяко общество има йордеци. Иначе бадева сме чели Големия майстор. А щом йордеците са налични, добре е да хладнокръвно използваме това, което те най-добре могат да правят – да крякат.

Караме нататък.

1. Тук не е място за леене на чувства, а за информация за резултати от анализи на основата на математическа методология.

Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място.

Тук – технически анализ на това, което става по фронтовете на войната.

Гледната точка тук е тази на Бисмарк – националният интерес. Чий национален интерес – нашият национален интерес, а той е да знаем точно какво става, да си правим изводите и да вземаме навреме мерки, за да не сме изненадани както винаги от международната обстановка.

На който не му харесва – да не чете. Информацията е за тези, които я смятат за полезна.

Така. Сега по същество.

2. Битката за Славянск – Краматорската агломерация. Руската армия се насочи към първата линии – линията Краснополие-Сидорово-Маяки – Карловка – Райгородок. Което показва, че прехвърлянето на тежка техника през река Северски Донец напредва. Обаче Славянск и Краматорск са голяма хапка. Преди да бъдат атакувани (което ще познаем по излизането на руската армия на втората линия Новониколаевка – Глубокоя Макатиха – Селезньовка), трябва да бъде неутрализирана украинската групировка в Бахмут. Така Славянск и Краматорск ще могат да бъдат атакувани и от юг. Тогава в следващите ни следва да очакваме атака на първата линия по-горе и усилване на руския натиск в посока Бахмут. Понеже Славянск и Краматорск още не са обкръжени, украинската армия още може да укрепи силите си там.

Северодонецк – Лисичанск

От моя гледна точка, украинците направиха грешен ход с вкарването на допълнителни войски в Северодонецк. Писах ви за курбана неведнъж. Естествено е, че руснаците ще се съсредоточат да унищожат тези войски и това е горещата точка на войната за тази седмица. Има доста украински войски и в Лисичанск. Има сведения, че в завода Азот са блокирани 2 500 войници. Това е колкото в Мариупол.

Да вкарваш зорлем войски в котел, някак не ми се вписва в разбирането за водене на война. Но тези войничета бяха вкарани в котела и сега ще се варят там. Въпросът е защо бяха вкарани? Очевидно, за да бъде забавена атаката на Лисичанск от военна гледна точка и за PR. Тук има противоречие между цивилното и военното ръководство на Украйна.

Цивилното ръководство налага на военното грешни тактики, докато военното ръководство се стреми да води войната правилно. Беше ясно, че ще има котли в Северодонецк и Лисичанск. Украинските генерали правилно искаха да махнат войничетата оттам. Не им позволиха. Ето това е, което ще затрие Украйна. Украинските генерали са способни – чувате ли какво говори Витанов юрдеци, йордечета и рецензенти от кафенето. Не украинските генерали – други ще затрият Украина.

Писах и ще пиша пак – това с огромните украински загуби в жива сила не може да продължи до безкрайност. Украинската армия я бият парче по парче заради вмешателството на цивилните във военните дела. Донбас е загубен. Оставете украинските генерали да организират отбраната на останалата част на Украйна, защо, ако руснаците продължават да бият украинската армия парче по парче, Украйна ще загуби войната.

Украинските контраофанзиви.

Контраофанзива в Североденецк – фиаско. Въпросът сега е какви загуби ще претърпи украинската армия там. То вече е ясно, че затапените украински части в града няма да успеят да отстъпят към Лисичанск. Колко ще бъдат пленени в тоя котел – 1000, 2000, повече? Ама то пушечното месо не е безкрайно.

Контраофанзивата около Харков.

Украинците гласят нова контраофанзива. Струпват жива сила.

Руснаците обаче имат огромно превъзходство в тежка техника.

Да видим какво ще излезе. Писах ви, математиката казва нещо по въпроса, но да не ви го споделям засега, че пак ще има мощен рев. Сещате се обаче какво ще ви напиша, когато приключи поредната контраофанзива. Има и още нещо – нивото на реката Северски Донецк е спаднало. Това улеснява прехвърлянето на тежка техника на руснаците на брега, на който е Славянск. Украинците веднага трябва да направят нещо да спрат това. Контраофанзивата при Харков имаше точно тази цел – да спре руското настъпление откъм Изюм към Словянск. Не успя. Обаче наби в главите на руснаците идеята, че трябва да се справят с украинската групировка в Харков след Донбас.

Гледаме какво ще стане.

Контраофанзива около Херсон

И тук украинците ще проподнат. Знаете – наричам я контраофанзива тип Айнщайн. Цел – превземане на Херсон. Гледаме. Според мен, тук украинците само губят техника, която може да се използва за защитата на Николаев. Но какво разбирам аз.

3. Идеологическият фронт. Знаете, писах ви, че докато не тръгне да става ясно кой печели сражението за Краматорската дъга, тук всичко ще си е, както си е – народите на воюващите страни са добре хванати в клещите на пропагандата и стоят там.

У нас – и у нас ситуацията е стабилна. Проукраинската пропаганда е затънала в калта и чакамве неволята да я измъкне оттам.

Да добавим нещо и от Бисмарк

…Никога не вярвайте на нещо в политиката, докато то не бъде официално опровергано….

Какво ни казва Бисмарк? Политиката си е лъжа. Ако не можете да лъжете, не ставате за политик. Това е положението.

Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *