неделя, май 05, 2024
Начало > Свят > Проф. Витанов за украинския юруш: Нищо, нищо и пак нищо

Проф. Витанов за украинския юруш: Нищо, нищо и пак нищо

Свят

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 11 юли. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 11 юли 2023 г.

Днес завършва вторият месец на Големия юруш. Затова ще оставя настрана Кукленото шоу и клановите битки в българската политика и днешния анализ ще е само за юруша.

Юрдеците окрякаха света, защо не съм спрял да пиша, след като съм казал, че 10-на дни ще се занимавам със статиите си. То е ясно, че юрдек не е читател, юрдек е крякател.

Много ясно написах, че 10-те дни ще започнат от края на настоящата седмица. Какво сега, толкова ви боли от мятането по голите куки, че не ви стига до юрдешките мозъци това което се пише, така ли? Ами очаквано е това.

И така – два месеца от Големия юруш минаха, започва срещата на НАТО във Вилнюс. Да видим за стотен път какво беше прогнозата на Витанов за първите два месеца от Големия юруш, направена много преди да започне юрушът.

1. Прогнозирано ви беше, че това ще е юруш. И беше обяснено на юрдечетата, че контранастъпление е когато имал въздушно превъзходство и артилерийско превъзходство, а юруш е когато нямаш. Ето, гледате – два месеца юруш.

2. Прогнозирано ви беше, че когато системата „Таракан“ на украинската армия опре в в плътни отбранителни линии, тя ще изгърми. Ето ви го – гърми си – ден след ден. Няма въздушно и артилерийско превъзходство и натовската система COIN се трансформира в украинската система „Таракан“.

3. Прогнозирано ви бе количеството на украинските загуби в Големия юруш за първите два месеца – 60 000 човека безвъзвратни загуби за украинската армия, 300 загубени танка, 300 загубени оръдия, 600 загубени бронирани машини. Руски загуби – 3 пъти по-малко в техника, над 5 пъти по-малко в жива сила. Оценката на загубите се оказа много добра и беше направена, забележете, поне месец преди началото на юруша. Това показва, че системата на анализи на Витанов се захранва с достатъчно информация, за да прави достатъчно точни анализи и прогнози.

4. Прогнозиран ви беше запек а юруша през първия месец като основна цел на руснаците. Наблюдавахте запек на юруша през първия месец. Естествено беше тогава да има и запек на юруша през втория месец – наблюдавахте и запек на юруша през втория месец. Интересно беше, че имаше много измамени камилчета, които смятаха, че юрушът няма да запече. Те се хванаха на голите пропагандни куки на украинската пропаганда. Витанов и читателите му е се хванаха на тези куки.

5. Прогнозирана ви беше нескопосана аматьорска пропаганда на войната от украинска страна. Гледахте си я цели два месеца. Огромни успехи на украинската армия ви се рисуваха. Чудовищни успехи на украинската армия ви се рисуваха. Резултат – дори първата линия на руската отбрана не е пробита.

Заключение: анализът на Витанов за първите два месеца на големия юруш бе много добър, прогнозите се изпълниха. Критика към Витанов – имаше прекалено големи очаквания към способността на украинската армия да заеме територии. Очакваните 350 квадратни километра за първия месец на юруша не се заеха. Коригираното очакване за 330 квадратни километра за втория месец на юруша не се изпълни. Витанов предвиди запек на Големия юруш, но запекът се оказа много по-голям от предвижданията. Витанов надцени, макар и с малко, украинската армия.

Така, след като накритикувах Витанов, че като е предвидил запека на юруша, не е оценил правилно размера на запека, да видим какво се очаква. От утре започва третия месец на Големия юруш. Много отдавна знаете предвиждането. Очаквания за загуби на украинската армия в края на третия месец на Големия юруш – безвъзвратни загуби в жива сила – 90 000 човека (убити и тежко ранени), 450 танка, 450 оръдия, 900 бронирани машини.

Очаквани загуби на руснаците – 3 пъти по-малка в техника, 5 и повече пъти по-малко загуби в жива сила. За изпълнение на тези количествени характеристики на юруша, се очаква той да продължи. На север руснаците настъпват към Красний лиман. Тук се чакат жестоки сражения с осемте украински бригади в района.

По надолу – при Бахмут, месомелачката продължава да работи. Генералът Сирски не може да преживее, че руснаците го изтласкаха от Бахмут и утилизира бригада след бригада в опити да си го върне.

Е, бригади има още, но и те ще свършат. Покрай Донецк и по-надолу в Запорожска област е пълна катастрофа за украинската армия. Първата отбранителна линия на руснаците не е пробита, загубите са чудовищни. Още по на юг – пак нищо.

Добре, де, нищо, нищо и пак нищо. И щом като е нищо, нещо и пак нищо, защо трябва да се хвърлят пари там, като има толкова много неща, които има да се правят в България и Европа.

Докога си мислите, че ще ви траят данъкоплатците? Ами то ви се пише вече. Между другото въпросче – има ли в проектобюджета за 2023 година редче, с което ще се гарантират заеми за (забележете!) подпомагане на Украйна в размер на 16 милиона евро. Я чакай малко!

Значи ще се набълбукваме и със заеми, така ли? Ашколсун бе, кьопооолар! – дето имаше една класическа приказка от една класическа книга. Ашколсун, бе, радетели за България, дето са ви наведени векторите. Ами ето – оръжия – дават, боеприпаси – дават, затъват в дългове, за да дадат и пари. Ето ви ги – в пълен блясък.

Гащи сварени – готови и тях да дадат. Гледайте ги. И да знаете, това представление си има цена. Дълговете – вие ще ги плащате.

С други думи – нещата не вървят добре за украинците при Големия юруш. То се вижда, че не вървят добре. В ход е всеобща мобилизация, тоест изгребват се последните резерви пушечно месо. Купища натовска техника е изгоряла по бойните полета, нещата са толкова зле, че почнаха да се изгребват и военовременните запаси на българската армия.

Ата те щели да се попълват, като дойде заместващата натовска техника, на тая, която ще харижем. Демек, разправят ни, че България няма да има отбранителни способности години наред. Кога ще дойде тая заместваща техника. С какво качество ще бъде тя? Ашколсун, ашколсун, турете им по още една звезда на тия юнаци. Между другото гащи не им трябват, те и без това постоянно са им в свалено състояние.

Идва срещата на НАТО. Какво ви писах за нея?

На срещата на НАТО големият господар се очаква да покаже на баучащите васали, къде им е мястото. Бауцащите си мислят, че като бауцат, ще навият тиранозавъра да се скрият зад гърба му, а той да се хвърли на смъртна битка с другия тиранозавър. Не-е-е-е, системата не работи така.

Тиранозавърт ще насмете бауцащите васали да бауцат срещу другия тиранозавър и да ходят да мъчат да го хапят. А нашето бауцащо магаре? Пак се очаква да го наритат и да си избършат задните части с декларацията на народното събрание за подкрепа на членството на Украйна в НАТО. Гледаме.

То това шоу почва утре. Иначе пакети военна помощ – да-а-а-а-а. Русия трябва да се отслабва, пушечно месо в Украйна има докъм края на годината. Стратегията е проста – изтощаване на Русия за сметка на бауцащите (я като бауцаш, си изпразни складовете от боеприпаси и си дай тежките въоръжения, че да си купиш (поддържани) бракми на десетократна цена) и после чопваме каквото можем при преговорите за мир.

И лъсване на най-голямата гола кука за шарани и юрдеци – приказката за международното право и неоткъсването на територии със сила.

Какво да очакваме от пропагандата? Че има ли преориентация на вектора на пропагандата? Няма. Ами тогава, голите куки за огромните успехи на украинската армия и голите куки за чудовищните успехи на украинската армия ще продължават да ловят шараноюрдеци.

Наловените шараноюрдеци ще продължават да се мятат по голите куки и да скимтят от болка. Болката ще ги принуждава да продължават да крякат срещу Витанов, който единствен им казва: слизай от голата кука, гледай реално на нещата. Но като са ти навели векторите така, че човката ти оре земята, няма с какво да гледаш реално на нещата, защото на голия ти задник, дето е най-горе на тялото ти, няма очи.

Затова се очаква бауцането по тиранозавъра да продължи. А Витанов си пише пак: О, неразумний и бауцащий! Това, което ти капе на главата, не е дъжд, а слюнка, а тази 14-метрова сянка, която пада връз тебе, не е на бор. Не бауцай по тиранозаври, ще пак може да стигнеш дотам, да те делят на салфетка.

Ама ценности, ама дълг, ама бауц, бауц… Хайде гледайте сега, срещата на НАТО. Приказки приказки, приказки, ама американският тиранозавър яма да се хвърли да се бие с руския. Ще натири бауцащите, ще им наведе векторите и ще им гледа сеира. Санитарна зона батка, няма големия господар да си цапа ръцете с това, което баучащите могат да свършат.

Па като свърши пушечното месо, тиранозаврите ще седнат, ще извадят салфетката и ще теглят линията на разделението н Украйна. Бауцащите ще гледат и ще се чудят как да се мятат по-безболезнено на голите куки. И как да обясняват на народите си резултатите от тегленето на линии по солфетката.

Добре, това е за днес.

Я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 351 дни. Това наближава 365 дни. Каква беше това – 365 дни. А-а-а-, юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 455 дни. 15 месеца са 455 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *