Топ експерт предупреди: След 3 – 4 години няма да има ток и животът ни ще се срине

България отблизо

ПЛОЩАДКАТА НА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“

Малко повече информация за американската ядрена енергетика дава Виктор Папазов в профила си във Фейсбук в светлината на решението България да продаде оборудването на АЕЦ „Белене“ на Украйна. 

 

Ето какво написа той: 

– Последният въведен в експлоатация атомен реактор е вторият енергоблок на Watts Bar в Тенеси.
– Предпоследният енергоблок е бил въведен в експлоатация през 1996 г пак в същата централа.

През този период американските производители се опитват да се закрепят на международните пазари.

През 2007 Уестингхауз подписва договор за намерение за строителство на четири блока АР-1000 в Китай. Трябвало е да бъдат въведени в експлоатация през 2013, но успяват едва 5 години по-късно.

За този реактори има сключени договори с Полша, а също и с Индия за 6 реактора, но строителство засега не е започнато никъде, камо ли да има някакви срокове.

Да знаете с какви „специалисти“ и строители на АЕЦ ни заблуждават.

Без енергетика няма никаква икономика и дори интернет. Когато загасне тока и тези млади българчета, които работят на ишлеме с мозъците си за чужди фирми и се фукат, че били IT-та и те ще останат без работа.

Тези, които възнамеряват да бастисат реакторите на Белене извършват национално предателство и обричат децата и внуците ни на мизерия и връщане в средновековието. И не, не съм апокалиптичен. Ето ви грубо сметката:

– г-н Асен Василев подписа закриването на топлоцентралите в Марица изток през 2026, което е след три години. Отпадат 40% от капацитета.

– АЕЦ дава около 30-35%. Но служебното правителство подписа в пети блок на АЕЦ да се използва американско гориво, което на практика ще го извади извън строя.

– ПАВЕЦ Чаира беше саботиран и също е извън строя, а той беше огромна батерия, която да съхранява ток от АЕЦ и соларни и вятърни мощности.

Накратко, само след 3-4 години, съществува съвсем реална опасност да изпаднем в тежък дефицит на електроенергия, което от своя страна ще доведе до тежък колапс на съвременния ни начин на живот.

Да не кажете, че не сте били предупредени.
Кой разбрал, разбрал.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *