четвъртък, май 02, 2024
Начало > България отблизо > Проф. Витанов: Има ЙОШ един сценарий за Украйна! Но дали Русия е съгласна с него?

Проф. Витанов: Има ЙОШ един сценарий за Украйна! Но дали Русия е съгласна с него?

България отблизо

„Продължаваме с коментариите по дядо Хенри. Днес да видим какво ни казва дядо Хенри за сигурността“ – с тези думи математикът проф. Николай Витанов започна своя ежедневен анализ, в който коментира случващото се на българската политическа сцена, както и ставащото по фронтовете в Украйна и Израел.

 

„Хенри Кисинджър (ден 24)

… Очевидно сигурността без ценности е като кораб без рул. Но ценности без сигурност са като рул без кораб.…

Тъй, доста е актуално, като се има наум какво стана покрай Националния стадион снощи.

Футболът ни отдавна няма ценности. Кел файда, че полицията пази. Сигурност без ценности – корабът се блъсна в пристанището. Ценности без сигурност?

НЕкой държи кормило. И мисли, че управлява кораб. Който се блъска в пристанището. Кой ли е този нЕкой? Кой ли непрекъснато блъска кораба в пристанището. Да блъскаш непрекъснато кораба в пристанището – знаете, че нямам високо мнение за едни хорица, самонарекли се елит.

Гонзо плаши Кермит. Кермит псува Гонзо. Мис Пиги подържа и двамата. А отпред се тика един, дето все пее: “Мана, мана-а-а-а,….”. Шоуто продължава. Гледайте и помнете

Закон на Витанов: Тъй нареченОтО Елит е блъскало, блъска и ще блъска кораба в пристанището.

Толкова си може.

Стига за дядо Хенри за днес.

И не забравяте нали. След дядо Хенри идва Карл Маркс. По желание на крякащите генерал дьо Гьоловци. А какво може да дойде след Маркс? Я да ви тествам

Напред към войните.

Войната в Газа. Там всичко си върви според прогнозите. Писах ли ви отдавна, че към 15-ти ноември израелската армия ще има бойна готовност на запасняците на ниво бригада за по интензивни операции в газа. Става ли – става.

Израелската армия започна масирана операция в град Газа – болницата Ал Шифа вече не става за нищо. Следват други болници и административни сгради.

Писах ви – тунелите няма да спасят Хамас, но ще удължат войната. 4 дни война струват 1 милиард долара на Израел. Дотук – 10 милиарда. Това няма как да не се отрази на бюджета и икономическия растеж.

Доста сектори от икономиката се оголват откъм работна ръка заради призованите зарасняци. Но икономическите проблеми са бял кахър.

Заплахата – Фениксът Хамас помита всеки Абас, виси след края на войната. Как ще се преодолява тази заплаха – ще видим. Знаете, че аз не съм много оптимист. И очаквам големи мигрантски вълни. Които ние ще посрещнем с гола, надупчена ограда и без чифте пищови. Ни тумбак, ни пищови – Гольо Ганюв бори миграция.

Така, напред към другата война.

Големият пробив? Гледаме условието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 50.

Днес, да си помислим малко. Какво ли би станало след края на тази война с Украйна. Ясно е, че от нея ще бъдат откъснати територии. А какво ще става с парчето, което остане?

1. Дали ще стане руски протекторат? Без Крим и Донбас и със силно намалена армия. Без антируски настроения и и с неутрална външна политика. Едва ли – проектът Украйна не е създаден, за да завърши така.

2. Капитулация и окупация? Руснаците едва ли искат това – да им се люпне на западната граница разрушена държава с враждебно население, което да ги псува, докато го изхранват. Това подрива идеята за държавата – буфер между НАТО и Русия.

3. Значи не може да стане руски протекторат и няма да става буфер. И как да се реши тогава въпроса? Баба Меца лапва половината Украйна, а остатъците лапва Полша? Това ще разруши стабилността в Европа. Да не забравяме, че след Втората световна война, Полша бе отместена на запад.

4. Какво тогава? Кой да ви каже. Може би нова Ваймарска република с доста намалена територия, в очакване на нов Хитлер и израстване на ново поколение, жадно за реванш? Ще видим, но това изглежда доста вероятен вариант.

Продънен кораб без рул, би казал дядо Хенри. Стотици милиарди от бюджета на Евросъюз за закърпване на дупките – пари, които няма да идат за развитие на Източна Европа, а за подпиране на Украйна. Закърпеният, скърцащ кораб готов да се удря в Русия след 15-на години.

5. Има обаче, ЙОШ един сценарий. Ама нека да видим какво ще стане в Газа. Като свърши войната в Газа, може да поговорим за този ЙОШ един сценарий.

Между другото видяхте ли, къде притича новият английски външен министър Камерън? Вчера ви писах, че тоз чиляк не е случаен , нали така. Проектът Украйна ще бъде изстискан до последна капка. След което ще тръгне да се реализира ЙОШ един сценария.

По всяка вероятност проф. Витанов има предвид свалянето на Зеленски, настаняване на друг президент, който ще иска да сключи мир с Русия. И по този начин Западът отново да излъже Кремъл, както стана със споразуменията в Минск.

Въпросът е дали Русия ще се съгласи на такъв вариант. Отговорът на Москва е категорично не. Което означава, че опитът за реализиране на ЙОШ единия сценарий ще се провали в зародиш.

Помнете – сигурност без ценности е като кораб без рул. Но ценности без сигурност са като рул без кораб. Трябва да блъснем отново кораба в пристанището. Победа! Да живей! Как ли беше това на немски?

Не забравяйте

Закон на Витанов: Субективната ви оценка за вероятността за дадено събитие силно зависи информацията, която имате за него.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 479 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 16 месеца са 488 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 581 дни. 19 месеца са 578 дни. 20 месеца са 609 дни. Броячите въртят.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

581 дни валидна прогноза. 19 месеца, почна месец номер 20. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 17-ти ноември. Какви са очакванията?

Какво ви писах много отдавна? Спазват елементарни предпазни мерки до 15 ноември и вълната няма да се вдигне, напротив, ще почне да спада и ще си изкарате спокойно коледните и новогодишните празници.

Е, днес е 17-ти ноември. Вдигна ли се вълната ? Не. Спада ле вълната? Да. Горните броячи с рекордите вървят ли? Въртят. Юрдеците крякат ли? Крякат. Всичко значи е според прогнозите.

Справихте се отлично. Коефициентът на заразяване е нисък. Вълната няма да може да се вдигне през следващия месец и няма да ви развали коледните и новогодишните празници.

Това е очакваният сценарий. Съветът ми е да продължите да спазвате елементарните предпазни мерки – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност.

Така ще минимизирате вероятността да изтеглите късата клечка и да сте от намаляващия брой нови случаи. Пазете се, бъдете здрави и си движете спокойно работите.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

1 thought on “Проф. Витанов: Има ЙОШ един сценарий за Украйна! Но дали Русия е съгласна с него?

  1. ………..Писанията на професора Витанов са интересни ….лично негови проекти , предсказания , и недомлъвки , мнения ….. защото Професорът е професор по друга дисциплина …той не е КОНСИГЛИЕРИ – консулиери – съветник на никого от световната МАФИЯ и се заблуждава …..ама много се заблуждава , казвайки …..“ не ви ли казах “ …. „познах ли “ и т.н………мислете с главите си защо професора не говори за бъдещето на България ???????????????????????????????????????????????????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *