Проф. Витанов каза за кого е най-опасна битката срещу паметниците! А руската армия кротко превзема Донбас

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 19 януари 2024 г.
Днес ще започнем с вчерашни опит за протест в софийския транспорт. Знаете, какво е казал Маркс – физическата болка е единственият лек за душевните страдания. Имахме физическа болка от недоимъка, която беше измъкнала шофьорите от душевните страдания, свързани с когниктивната война. Видяхте, как те са натикани обратно в областта на душевните страдания. Чрез намаляване на физическата болка посредством известно увеличение на заплатите. И така, до слeдващия път, когато физическата болка дойде пак. Историята се повтаря, но вече като фарс. Гледате какво стана с протеста на зърнопроизводителите миналата година. Тогава и те бяха забаламуркани с малко намаление на физическата болка и бяха върнати обратно в областта на душевните страдания. Днес пак са недоволни – физическата болка пак е тук. Не се учудвате, нали така – беше ви предсказано, че ще бъдат излъгани. Причината е ясна и е логистична. От една страна – налагаш каквито се сетиш изисквания към селскостопанската продукция на селяните от Евросъюза. И заедно с това, подпомагаш и пускаш свободно продукция, идваща от място, където тези изисквания ги няма. Ами много ясно, че това ще увеличи физическата болка на европейските фермери и ще ги изтръгне от психическата болка, свързана с мачкането на психиката им от официалните пропагандни машини.
И как се процедира в такива ситуации. Е-е-е-, как – понамаляваме временно физическата болка на фермерите, сменяме бушона и айде пак, до следващия път. Някои обаче почват да се усещат, че тези трикове няма да минават до безкрай. Поляците например , яко протестират срещу безмитния внос на селскостопанска продукция от Украйна.
Иначе у нас, когниктивната война срещу народа си върви.
Както знаем, важен елемент от тази война е промяната на историята. И правилно – ако искаш да хвърлиш някого да мре по бойните полета, трябва да му изтриеш спомените какво и как е било по време на миналите войни. Това става прд очите ви, нали така. Рушат се паметници, преиначават се факти, променят се учебници. Когниктивната война е в ход. Особено трябва да бъде атакувана младежта – зер тя е пушечното месо на бъдещето. Тяхната психика трябва да бъде здраво промита.
Та каква се чудите, това ще продължи. Да не си мислите, че тия, наведените, чиито носове орат земята, ще го спрат. Или подбаучващата им “интелигенция”? Ами, ами. Народът ги мрази – и едните и другите и единственото, на което се крепят, са господарите им от чужбина. Това си има цена – всеки ден продават и предават националните интереси. Пред очите ви.
Така си функционира когниктивната война, в която сме натопени. Войната е насилие. При конвенционалната война има физическо насилие. При когниктивната има психическо насилие. Подложени сме на психическо насилие. Това е положението.
Караме нататък
И така, какво ни е нагласил дядо Маркс за днес? Днес ще повторим нещо, че има повод
Карл Маркс (ден 28)
…. Единството се постига със сила……..
Както винаги, Маркс ви обяснява кратко и ясно нещата. Например как е създадена, коалицията, която наричат некоалиция, сглобка и тай нататък. Бе създадена с прилагане на сила. Голяма външна сила, която я държи да не се разпадне. В момента, в който силата отслабне, конструкцята ще се разхвърчи. Следете обаче метастазите из държавните организации, които ще останат след това раково творение. Баш пред очите ви са готвените метастази в Конституционния съд. Репутацията на държавните институции е паднала до невиждано ниски нова. Народът усеща, че държавата е управлява от наведени хора. И няма доверие. Това е положението.
Когниктивната война срещу български народ още не е постигнала целите. Знаете защо според мен – води се изключително некадърно. Отиде, набият му канчето във Вашингтон и още не се върнало и почва да пърпори по телевизиите какво са го инструктирали. Американските инструктори са се хванали за главите. Не се прави така, казва Витанов. И американските инструктори знаят, че не се прави така. Ама такъв е наведенит МАТРЯЛ. Интелигентните продажници са рядкост. Затова и продажниците свършват по един и същ начин.
Така вървят нещата.
Напред, към войните. Най – напред, войната в Газа. Знаете, какво ви е прогнозирано – победа за Израел в Газа, но дълга война, поради добре развитата мрежа на Хамас. Проблемът за Израел също ви го описах – насреща стои голяма мрежа, включваща Хамас, Хизбула и други организации и части от тая мрежа са вън от Газа, намират се в Ливан и други страни от региона.
И тъй – мрежата на Израел срещу мрежата на палестинците. И двете мрежи не са малки и са захранвани от външни сили с големи възможности. Което предполага дълга и кървава война. Знаете прогнозата ми – Израел ще победи в Газа и доста ще унищожи палестинската мрежа там. Но няма да успее да унищожи цялата палестинска мрежа, чиито корени са далеч извън Газа.
Събитията в Газа и около нея си следват логичния ход. От логистична гледна точка бе лесно да се предвиди, че тая война няма да е 7 дни. Очакваха се и политически последици. Дългата война е неприятна за хора, свикнали на кратки войни. И те са недоволни. В социологическите изследвания в Израел партията на Нетаняху почва да събира по-малка подкрепа от партията на Ганц. Американците също започват да мърморят, защото и там полека наближават президентските избори и е ясно, че чичо Дончо/Доналд Тръмп/ върви с бързи стъпки към кандидатурата на Републиканската партия и да спра дотук, че има индикации и за друго, но сериозните американски аналитици си го знаят и без някой да им го казва.
От друга стана Нетаняху не иска палестинско управление в Газа след края на войната. Разбираемо е, той добре знае, че палестинската мрежа трудно ще бъде унищожена и Хамас пак ще възкръсне и ща вземе властта. И цялата работа ще почне отначало по познатия сценарий.
Та така, ситуацията с тая война е закучена насред нищото. Очаквана военна победа за Израел в Газа с неяснота какво ще се прави след това. Проблемът за Израел е, че неприятелската мрежа непрекъснато расте и става все по-силна. Двете мрежи трудно ще съсъществуват мирно дълго време, не се очертава едната да унищожи другата. С други думи – перспективата не е весела.
Другата война. Както четете, юрдекиерос крякат, че бележките ми по войната в Украйна не се публикуват. Първо, не е вярно. Публикуват се, но не там, където сте свикнали да ги четете.
Въпросът е – защо не се публикуват там, където сте свикнали да ги четете. Много просто – защото точно отразяват какво става и какво ще има да става на този фронт. И тъй като, тези бележки хич не следват официалната линия, която е продукт на чужди информационни машини и трябва да забаламосва населението, те не се публикуват. Но, нали гледате с очите си. Доста време мина, знаете вече, чии анализи и прогнози са точните. Та така.
На фронта – нищо ново, руснаците настъпват много бавно, реализирайки стратегията на фон Молтке – като ти заминат войниците, заминава и траекторията. Годината започна, американската военна помощ още я няма. Европейските пари също намаляха. Това е зле за Украйна, която е на системи. Преговори? Никакви такива не се очаква да има скоро.
Като погледнем военните действия, виждаме, че една основна цел на руснаците е да разблокират Донцек. Мариинка падна, в Авдеевка е пусната месомелачка, подобна на Бахмутската. Доста интересни са събитията около Новомихайловка, чието превземане ща застраши сериозно Курахово, а падането на Курахово ще е сериозен проблем за украинската армия, защото отбранителната и линия около Донецк ще почне да се разпада, а това е най-добре укрепената отбранителна линия на украинската армия. Така, че наблюдаваме битката за Новомихайловка с очакване бойните действия да се пренесат в самото селище. Фронтът се движи много бавно в посока на запад, към Днепър.
Фронтът продължава да си търси равновесната точка и търсейки я, много бавно се движи на запад. Гледаме. През следващия месец и половина се очаква бавното движение на запад да продължи.
Наблюдаваме ситуацията с украинското пушечно месо, защото то намалява със скорост една бригада на седмица. При липса на постъпления, украинската армия трябва да премине към отбрана. Тя няма хора и техника да изтласка руснаците назад, тъй че мечтите са връщане на Крим и Донбас ще си останат мечти.
Американците, щат не щат, ще отпуснат военна помощ на Украйна. Ако се поровите назад, ще намерите, че съм писал, че това ще се случи през февруари. Нови милиарди, но по-малко, отколкото досега, ще бъдат налети в една война, която Украйна ще загуби. Въпросът е какво ще стане след това. Ами, доста интересно ще бъде.
При тези неуспехи по фронтовете, следим какво става с когниктивната война, защото не трябва да се допуска пропукване на колективната психика на украинското общество и трябва да се пропука колективната психика на руското общество. Интересно е да анализираме тези действия, тъй като украинската пропагандна е насочвана от западните пропагандни машини и се вижда как работят тези машини и какви резултати постигат.
Най-напред гледаме, какви резултати има украинската пропагандна машина сред руската армия. Силно незадоволителни – бойният дух на руснаците е доста висок, те настъпват. Руската пропагандна машина си върши работата и не позволява бойния дух на руската армия да пада. Все още наличните потоци от украинско пушечно месо и очакваната помощ от САЩ и ЕС продължават да хранят илюзията (ама какъв израз, а – хранят илюзията), че Украйна ще се справи с Русия.
Не, простата логистична сметка показва, че няма да се справи. Логистичната сметка показва, че Украйна ще загуби войната (как да го публикуваш това, а?) и задачата на украинската пропаганда е да държи армията и населението в състояние, различно от насипното за колкото се може по-дълъг период от време.
Нататък – украинската пропаганда се опитва да работи и на руска територия, там където може – в граничните райони на Русия с Украйна. Това е придружено и с обстрели, които обаче имат обратен ефект – настройват цивилното руско население срещу украинската армия и държава. Затова и пропагандните успехи са мижави. Прибавяме и нескопосаността – светът умря от смях от ония юнаци, дето носеха граничния кол сред полето, та да го забият нейде на украинска територия и да приказват, че са минали границата. Каквото мине руската граница, се унишожава и не може да се използва за пропагандни цели. Некадърна работа, но това отдавна съм ви го написал.
Още по-некадърни са опитите да се активира вътрешна опозиция в Русия. Така не се прави, а каквото се прави е кауза пер дута. Вътрешна опозиция в Русия практически няма и украинската пропагандна машина не може да стимулира създаването на такава. Виж, американската пропагандна машина може да се пробва, като използва последния ресурс – руските специализанти в САЩ, които са в Русия и са към 80 000. Трудна работа – тоз МАТРЯЛ не е особено добър за такива неща.
Други провали на западните пропагандни машини. Ама Западът е единен, ама Западът ще помага на Украйна безусловно и колкото трябва. Първо, Западът не е единен. Второ, в настоящия момент там помощта за Украйна си е мижава направо и такава е доста ограничена от доста време. Толкоз с единството, безусловността и безкрайната помощ.
Ама руснаците щели да грохнат военно и икономически. Ето, не са грохнали нито военно, нито икономически. И всичко това ви бе прогнозирано. Как обаче да публикуваш такива прогнози. Че, нали, на техния фон “експертите” които некадърно ви предават посланията на чужди пропагандни машини, ще трябва да идат в трета глуха и пропагандните машини ще трябва да си търсят други наведени, а тези са най-доброто, което могат да намерят?
С две думи – некадърност, мила моя майно льо. Не се прави така. Ама, толкова си могат. Тъй, че чакайте кончета и кобилки за зелена тревица и руснаците да се изтощят икономически и военно, Украйна де си върне Крим и Донбас и на всичко отгоре москаляците – ватници репарации да им плащат. Мечти-и-и-и, мечти-и-и, нямащи нищо общо с реалността.
Това поддържано състояние на украинската психика в когниктивната война все още осигурява относителна монолитност на обществото в западната част на Украйна и растящите гробища, тоест физическата болка в обществото все още не надделява над душевните страдания. Докато това е така, войната ще продължи както досега, защото при руснаците също не се очаква промени в колективната и индивидуалните психики.
И тъй, войната продължава.
И като гледате, кой ви пробутва тия глупости в рамките на когниктивната война срещу вас, не забравяйте, че си имате работа с хора, които освен да ви продават и предават всеки ден, друго не могат, защото са наведени и носовете и орат земята. Тъжен факт, но това е реалното положение на нещата.
Което в никакъв случай не трябва да се публикува, нали така, юрдечета мои крякащи. Да ви кажа нещо, че не схващате. Кряканиците ви срещу Витанов само подчертават линията на прогнозите на Витанов. Когато войната свърши, народът добре ще знае, кой е правил верните прогнози и кой е крякал. И не забравяйте, с кого си имате работа, юрдечета мои. С един, който ви изпозва, за да въведе понятието вълнов пакет от новини в математическата теория на разпространението на новините. Нали така. Справка – ей тук
Още седи на първо място по читаемост. Интересна е за хората по света, значи.
Стига толкова по тоз въпрос.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 542 дни.
17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 549 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 645 дни. 21 месеца са 640 дни. 22 месеца са 671 дни. 21 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 645 дни. Но вероятно няма да съм живq да го видя това.
Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до края на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.
Питате какво ще става след средата на месеца. Няма страшно, просто прогнозата е за две седмици напред. Програмите, които правят по-дългосрочните прогнози са спрени. Все пак, не се занимавам официално с това, имам си и друга работа. Гледайте броячите. Не са спрели да въртят нали. Ако се появи такава опасност, ще бъдете информирани навреме. Прогнозата до края на януари е – няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
News Waves: Hard News, Soft News, Fake News, Rumors, News Wavetrains
MDPI.COM
News Waves: Hard News, Soft News, Fake News, Rumors, News Wavetrains

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *