Борис Джонсън каза кога президентството на Тръмп може да бъде „голяма победа за света“

Свят

Победата на бившия американски президент Доналд Тръмп на изборите през 2024 г. може да е това, от което светът се нуждае в момента, заяви бившият британски премиер Борис Джонсън в колонка за „Дейли мейл“.

„Ако се вгледате във фактите, всъщност може да се докаже – и аз мога да го направя сега – че президентството на Тръмп може да бъде точно това, от което светът се нуждае“, пише бившият министър-председател.

Джонсън призова своите „арогантни приятели“, които се противопоставят на кандидатурата на Тръмп, да се успокоят. „Всички ние трябва да пораснем и да свикнем с тази перспектива. Ако той постъпи правилно и подкрепи украинците – а аз вярвам, че той ще го направи – президентството на Тръмп може да бъде голяма победа за целия свят“, добави политикът.

Бившият британски премиер подчерта, че „не омаловажава“ „забележителните качества“ на настоящия президент на САЩ Джо Байдън и „не омаловажава грубата грешка на Тръмп“ – щурмуването на Капитолия през януари 2021 г.

Президентските избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 г. В надпреварата участват трима независими кандидати, същият брой от Демократическата партия, включително Байдън, и четирима политици от Републиканската партия, включително Тръмп. Окончателното решение за това кого партиите ще номинират за кандидат за президент ще бъде взето на първичните избори.

Към момента, според медийната компания RealClearPolitics, Доналд Тръмп води в проучванията на общественото мнение.

Средният му рейтинг е 66,1%. След Тръмп се нарежда бившият губернатор на Южна Каролина и бивш посланик на САЩ в ООН Ники Хейли (11,5 процента), следвана от губернатора на Флорида Рон Десантис (10,5 процента).

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *