Проф. Витанов каза има ли ги огромните украински успехи и колко голяма армия струпа Израел до Газа

България отблизо

„От днес започваме да напомняме това, което е казал Хенри Кисинджър. Знаете вече, че го уважавам повече от Збигнев Бжежински. За да разберете какво става по света, трябва да познавате и Бжежински и Кисинджър“ – това написа математикът проф. Николай Витанов, правейки своя ежедневен анализ за случващото се в българската политика и на фронтовете в Украйна и Израел.

 

„И така

Хенри Кисинджър (ден 1)

……Който контролира снабдяването с храна, контролира хората; който контролира енергията, може да контролира цели континенти; Който контролира парите, може да контролира света………..

какво да добавим тук. Кратко и ясно казано. Може би само трябва да добавим и

…Който контролира улиците, контролира политиката….

Няма да ви казвам от кого е последния цитат, че крякащите юрдечета мои ще получат инфаркт. Но я да погледнем събитията в Израел и Газа през вижданията за контрола на Кисинджър.

Който контролира снабдяването с храна, контролира хората. В този смисъл, израелската армия поема контрола върху населението на Газа в процеса на подготовката на наземното нахлуване.

За какво е цялата работа стратегически погледнато? Който контролира енергията (петролната и газовата) идваща от Близкия и средния Изток, може да контролира цели континенти. Например Европа. Нали така, Евробудалета крякащи? Я да повторим, че де не забравяте.

Витанов, ти какво щеше да правиш, ако беше на мястото на САЩ? Същото, Евробудалета, същото. Не са виновни САЩ, че ядат 6 зелника, виновни са Евробудалетата, които го позволяват. Разликата между Витанов и Евробудалетата е, че Витанов добре разбира, какво правят САЩ. Щото е чел доста Бжежински и Кисинджър.

Така, нататък с контрола на света. Който контролира парите, може да контролира света, ни казва дядо Хенри. И това е основната битка днес.

С печатането на долари, САЩ изнасят инфлацията си и я стоварват върху света, а те получават реални блага срещу хартийките си. Нормално е да има недоволни, които искат да ограничат влиянието на долара.

И понеже силата на тези недоволни ще се увеличава, влиянието на долара ще отслабва и с това, ще отслабват и възможностите на САЩ за контрол върху света. Което означава, че те все по-трудно ще решават вътрешните си проблеми с печатане на партийки. Какво следва тогава?

…..Който контролира улиците, контролира политиката…..

Е, това вече не е от дядо Хенри. Но е закономерно – като излезеш от акматичната фаза на общественото развитие, отиваш във фазата на пречупването. А там, енергията почва да се пилее във вътрешни конфликти. Което почваме и да наблюдаваме.

Но за разлика от други хора, аз не бързам да отписвам чичо Сам. Фазата на пречупването може да трае дълго време. След нея идва инерциалната фаза, която също може да трае дълго време.

Чак после може да дойде обскурацията, казва Гумильов. А може и да не дойде, казва Витанов. И казва кога може да не дойде в книгата си за Япония.

Да видим сега какво става с контрола у нас. Лесна работа за анализ.

Инсталирано ли е формиращото се племе от продажници по върховете на властта. Инсталирано е. Контрол върху храната? Тук има проблем – българинът още си прави консерви за зимата. И какво слушаме – Еврсъюзът се мръщи на производството на консерви за зимнина. Тъй, де, храната трябва да се контролира. Иначе няма контрол над българина.

Контрол над енергията? Те тука се много актуални. Какво става? Продажниците действат по закриване на атомната енергетика и тецовете едновременно. Какво друго да чакате. България трябва да бъде контролирана. Затова трябва да и се контролира енергията. Затова е инсталирано формиращото се племе от продажници. Нали помните още, какво пише по-горе – не е луд, който яде 6 зелника.

Как стои въпросът с контрола на парите? Лесна работа. Въвеждаме еврото. Ама колко много сиренце имало при еврото, ама колко много кашкавалец имало там, мишленца. И щрак – капанеца на контрола хлопва. Гърците танцуват сиртаки – още едни будали да работят, че да им плащат дълговете. Нали така е в еврозоната?

Ама недоволен щял да е народът. Е-е-е-е, не ще сме довършили с контрола. Който контролира улиците, контролира политиката. Да видите накъде ще се изкилифинчи демУкрацията, ако народът недоволно се разшава. Тогаз ще видите, какво наистина какво ви мислят саръкалдъръм ташларъ юрдек будалите.

Нищо не мислят. Други мислят вместо тях. Саръкардъръм ташларъ юрдек будалите са инсталирани не да мислят, а да продават. Да продават националните интереси. И ги продават.

Нататък към войните.

Войната в Израел и Палестина. Какво съм ви прогнозирал тук. Всичко ще гори, кръвта ще тече като река и живите ще завиждат на мъртвите. Ами, гледайте какво става.

Писах ви, че израелската армия има превъзходство и ще се справи за десетина дни с палестинците, нахлули на територията на Израел. Ето, вече ще стане седмица, откак почна войната – израелската армия се справя. Писах ви, че трябва 200 000-на израелска армия за успешна атака срещу град Газа. Има я.

Следва досриване на град Газа със земята. Хиляди убити ще има, каза Витанов. Ето ги, налице са.

Другата война? Чакаме огромните украински успехи и Големият пробив. За нас това има ясно изражение – трябва да бъде превзет Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 15 – ти.

Докато чакаме, гледаме какво става покрай Авдеевка. Там руснаците настъпват и превзеха господстващата височина около големия завод, който е главната база на украинските части. Украинската армия трябва да тегли части от други участъци на фронта, за да запушва дупката. С което отваря нови дупки.

Ситуацията хич не е розова, това което се влива през системите, силно намалява. Това няма да остане без последствия, които ще почнат полека да се проявяват.

Нали помните, какво винаги казва Витанов: слизай от голата кука на украинската пропаганда юрдеко, стига си крякал, гледай реално на нещата. И като погледнеш реално на нещата, ща разбереш, че трябва по-интелигентна политика, а не облайване на тиранозавъра и купуване на фабрика на 8 септември 1944 г.

Говори си Витанов. А пинчерите продължават да облайват тиранозавъра. Така си живеем ние. Саръкалдъръм ташларъ юрдек будали, шадраван балък серсем юрдек будали, прекрасно се допълват.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 445 дни.

Прескочихме отдавна 365 дни. А какво беше това 365 дни, а, юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 547 дни. 18 месеца са 547 дни. Година и половина.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 540 дни валидна прогноза. 18 месеца, почваме месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 547 дни, юрдечета крякащи мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Крякащите юрдеци са силно травмирани. Нищо чудно – броячите въртят и рекордите на Витанов трудно ще бъдат подобрени. Какво могат да правят юрдеците срещу това. Могат да кряколачат. Жалка работа.

Прогнозата е, каквато си беше.

Текущата вълна си се развива според очакванията. За разлика от другите, аз ви казвам – спокойно. Знаете, че трябва да си вършите работата без паника и да се пазите, за да не изтеглите късата клечка. Няма кой да ви пази.

Влизаме полека етапа на вълната, когато положението няма да може да бъде добре контролирано от здравните власти. Случаите надхвърлиха 500 на ден. Обърнете внимание на думата полека.

Случаите още не са надхвърлили стабилно 500 на ден. РЗИ-тата все още могат да контролират ситуацията, макар че ще им става все по-трудно.

За разлика от други наблюдатели, които ви вещаят по 40 000 случая на ден през декември, аз ви казвам: спокойно. Случаите няма да растат с такива темпове.

Просто се пазете до средата на ноември, елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници.

Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *