Проф. Витанов каза как трябва да се направи промяната и кой град Русия ще атакува първи

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 08 април 2024 г.
По света стават интересни неща. Например в САЩ кандидатите за президент събират пари за кампанията като правят вечери с едрия бизнес. Интересно е кой колко е събрал. Ами ето колко. Дядо Джо – 25 милиона долара. Никак не е зле. Чичо Дончо – 50 милиона долара. Тук едрият бизнес баят е развързал кесията. А вие си правете изводите от тоя прост факт.
Иначе чакаме Иран да думне по Израел в отговор на атаката срещу иранското посолство в Дамаск. Казват, че Иран е предупредил САЩ, че ще думне, ако Израел веднага не спре огъня в Газа и тръгне да напада Рафа. Гледаме.
Иначе, подготовка на представянето на книгата върви. В събота говорихме за нея с Георги Любенов по БНТ. Благодаря му, въпросите бяха отлични. Днес от 16:30 ще си поговорим за книгата и за Япония с Николай Колев по Евроком.
Бях тръгнал да ви разправям за господаря Туранага (Токугава). Това, което няма да видите във филма “Шогун” е какво става след като се установява шогуната. Токугава сменя системата зза управление от бакуфу на бакухан и почва стриктно да контралира големите господари – владетели за провинции. Толкова стриктно, че с течение на десетилетията те затъват в дългове. Дългове, които са към зараждащия се буржоазен търговско промишлен капитал. Който пък получава облекчения за дейността си срещу тези услуги. И тъй, започват да се появявят големите японски фирми. И имаме следното – мощни и богати фирми, отслабваща и затъваща в дългове аристокрация. Неизбежното се случва – шогунската династия Токугава (15 броя шогуни) пада. И почва един интересен преход, наречен ерата Мейджи. Според класическата теория, Япония трябва да тъгне надолу в развитието си. Да, ама не. Япония влиза в период на териториална и икономическа експанзия. Който има книгата, вече знае, че това ме накара да преправям теорията на Гумильов за развитието на етносите. Повече – в сряда на представянето.
У нас.
Тук по-накратко днес. Нищо особено.
Контрапревратът си върви. Резултатите от канчебоя се видяха – опит за балансирано служебно провителство. Че контрапревратът е неуспешен се видя ясно – неуспелите се изнизаха. Чака ни весела предизборна кампания. Отбележете – пропадналият политически проект е в начално положение. Пак трябва да вкарва хора в държавната бюрокротична машина. Технология за това – цветна революция. Следователно, очаквайте изпълнения по паветата и плошадите. Мразят вътрешния министър. Логично – не им даде да овладеят МВР и бе важен фактор за провала на преврата. Продължава циркът с главния секретар на МВР. Изглежда идиотско на фона на наличната информация, но те всичките действия там са аматьорски и идиотски. Казали са им да овладяват МВР. И те мъчат да го овладяват по идиотски начин – с компрометирана фигура на главен секретар. Абе хора, като искате да продължавате промяната, следвайте класическия принцип – сменете “труженичките”,
Осъществяването на държавния преврат изисква гъвкавост, а не непрекъснато кочовно блъскане на стената с глава.
Караме нататък.
Едуард Лутвак (ден 18)
…Свалянето на правителството не е лесна работа. Правителството ще бъде защитавано не само от професионалните структури за защита на държавата – въоръжените сили, полицията и специалните служби. То ще бъде поддържано и от цял спектър политически сили… Всъщност (свалянето на правителството) е много опасен и трудоемък процес, по време на който се неутрализират въоръжените сили и другите средства за подавяне (на преврата) а на политическите сили се налага временна пасивност….
Тъй. Ясно ви е вече, защо Витанов използва думите тотална некадърност. Да ти дадат правителството и да не можеш да направиш държавен преврат – какво друго е това, овен тотална некадърност? Я да видим защо не стана съгласно горните думи на Лутвак. Подавяне на армията – иди – дойди, то каква ли армия имаме, че да се подавя. Подавяне на полицията – не стана. Знаете – вътрешният министър е много мразен щото не позволи на превратаджиите да овладеят цялото МВР. Специалните служби? А-ха-а-а, сещате се значи, защо бе голямата драпаница там. И успешна ли бе драпаницата – не. Тъй. Нататък. Налагане на пасивност на другите политически сили. Ами, ами-и-и-и и тук – пълен провал.
Ами, те хората учебници са написали как се прави държавен преврат, ама кой да ги чете. Как кой ги чете , бе – Витанов ги чете. Иначе ония, дето трябваше да направят преврата – те са родени научени. А, да – и дипломки ви размятат. Колко струват – видяхте. Всичко е в начално положение. Трябва пак да се са намъкваме в държавната бюрократична машина. Цветна революцийка. Пльос шкембето на павето значи. Как беше в народната песен
Народна песен: …Изкарай Гано-о-о-о говедата…
не помня добре, но май Гано беше. Винаги съм се питал, за мъж Гано ли става дума тук или за жена Гана. Както и да е. Ключовата дума в песента е – …говедата…
Международна тема днес – войната в Украйна.
Какво става там?
Ами какво става. Става, каквото ви е прогнозирано.
Руснаците атакуват Часов Яр. Подяждат значи южния фланг на отбранителната линия Константиновка – Славяск – Краматорск. Оттам – към Днепър в посока Покровск и към Харков откъм юг. Чака ни интересно лято.
Да погледнем любимата ми логистика. Икономиката на Русия върви нагоре (беше ви прогнозирано, че тъпите санкции ще доведат точно до това, нали така – не се правят така санкции, ама кой да слуша, знаете – те юнаците всичките са родени научени). Тая война ще свърши и то се вижда вече как ще свърши (да не забравите, че в тая държава има един, дето от самото начало ви каза как ще свърши и непрекъснато говореше и говори, че нашенската политика трябва да е по-интелигентна). Какво ще стане например с пазара за селскостопанска продукция? Ами големият руски конкурент – Украйна, ще бъде елиминиран за дълго време, руснаците могат да вземат 30 – 40% от световния пазар на пшеница например. Какво да кажем тук – АШКОЛСУН, БЕ, САНКЦИООЛАР! Велики санкции, велика работа.
Я да видим сега промишлеността? Западът задушаваше руското производство чрез качествените стоки на своите фирми. После дойдоха санкциоооларите. Еврогочооулу и Евродочочоолу правят санкции. Резултат? Мощно развитие на руската промишленост, да не ви разправям какво става с руската военна промишленост. Еврогочоолу и Евродочоолу не могат я стигна руската военна промишленост и пищят, че Путин щял да ги напада. Абе хаирсъзи с хаирсъзи, къде ви беше акъла, като налагахте санкциите? Не се прави така.
И още нещо. Не забравяйте Червения дракон. Ами, като се дъните срещу Русия, какво очаквате да става покрай Китай. Става следното – Китай продължава да натиска Тайван. Китайския флот се пълни със самолетоносачи. Нали се сещате, какво стана някога, когато адмирал Ямамото натъпка японския флот със самолетоносачи. Имайте наум, че Япония е била винаги икономически 3-4 пъти по-слаба от САЩ. А Китай не е.
Какво става от другата страна. Кондицията на САЩ се влошава. Писал съм ви, те са в състояние на имперско пренапрягане. Не може да се занимаваш с толкова конфликти едновременно. Дядо Джо си мисли, че може. Чичо Дончо иска да се концентрира върху Китай. И според мен – това е правилна тактика. Но какво ще стане с Еврогочооулу и Евродочоолу (и с баучарите – евроатланти по на юг?) Да сте мислили, ще им кажат. Затова аз непрекъснато им говоря: Мислете, бе! Това, което капе върху главите ви, не е дъжд, а слюнка, а тая сянка дето е надвесена над вас, не е на бор. Нали това им говоря непрекъснато. Но-о-о-о, те са си родени научени.
Толкоз за днес.
Я накрая, а хвърлим едно око и на Ковида, който се държи така, както ви е предсказано.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 622 дни.
Броячът си върти. 20 месеца са 612 дни. 20 месеца валидност.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 725 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 23 месеца валидна прогноза. 24 месеца са 731 дни. 24 месеца са и 2 години. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 725 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
2. Не се очакват проблеми с ковида и до края на април. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 725 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
Желая здраве и успехи и нека вируiите и войната да ви заобикалят.
Източник Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *