Проф. Витанов: Кукленото шоу запецна, а Русия продължава настъплението

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 15 декември 2023 г.
Времето си върви и празниците наближават. И понеже по Кукленото шоу много актуално стана нарязването на паметника на Съветската армия (интересно после как ще го реставрират, дето са обещали при положение, че го нарязаха така), то нека да видим какво е казал Маркс за историята и да покоментираме върху думите му с примери
И така
Карл Маркс (ден 13)
… Хората правят своя собствена история, но не я правят както им харесва; те не я правят при самоизбрани обстоятелства, а при вече съществуващи обстоятелства, дадени и предадени от миналото. Традицията на всички мъртви поколения тежи като кошмар в мозъците на живите..…
Традицията на дядовците и бабите тежи като кошмар в мозъците на внученцата, които бързат да си скъсат опашката и да разрушат това, което дядовците им са построили. Виждате, че Маркс е прав. Кой е кмет на София? А какъв е бил дядо му? Традицията на мъртвите поколения тежи като кошмар в мозъците на живите.
Знаете, че имам изключително ниско мнение за днешния ни “елит”. Първо те нещо не правят, а само рушат. Ето ви го – вместо да правят история, те я рушат. Що пара от туризъм можеше да се изкара от мавзолея на Димитров, чинията на Бузлуджа и тоя паметник. Но днешния ни “елит” няма капиталистически нюх. Наведени до земята така, че носовете им орат почвата, нашмъркани, готови и майка си да продадат за линийката бело. Тотално неадекватни, заливат ни с глупости, каканижейки по телевизиите. Не могат да се оправят със съществуващите обстоятелства и резултатът е само един. Рушат, рушат, рушат, предават и продават народа си и страната си по команда отвън.
Но какво да чакаш от тях народе? Те си мислят, че могат да правят история при самоизбрани обстоятелства. Грешка, казва Маркс. И гледайте ги каква “история” правят. Защото това ще ви тежи като кошмар в мозъците. Въпросът е да вървиш по правилния път при съществуващите кошмарни обстоятелства. А те не могат. Не могат, защото са наведени и се движат натам, накъдето ги насочват шутовете отвън.
Шут отвън – праща БТР-и за Украйна. Шут отвън – почва да плаща и лихвите по заемите на Украйна. Шут отвън – и почва да руши паметници. Шут отвън – и свалят гащите. Шут отвън – и на “пилона” почва да се вее ЛГБТ знамето.
“Елит” без собствена история. Всичко – следствие на шутове отвън. Как да ги уважавам тия, ми кажете. Че те са лесно предсказуеми. Ето – шут отвън и ще променят конституцията, за да ни докарват бездарници с чуждо гражданство, клели се във вярност на чужди държави. Който още по-лесно ще бъдат управлявани с шутове отвън.
С две думи – страната на шутовете. Шутове, които управляват както ги насочат с шутове отвън. За крякащите юрдечета – в началото на предното изречение думата шут има едно значение, а в края на изречението – друго.
Гледайте Кукленото шоу. И следете шутовете отвън. Това са съществуващите обстоятелства, при които “елитът” ви пише “историята” ви.
Стига с Маркс за днес, караме нататък
Напред към войните.
Войната в Газа. Традицията на всички мъртви поколения тежи като кошмар в мозъците на живите – казва ни Маркс. Е, не е ли прав. Какво е традицията от последните 80 години? Палестинците искат да избият евреите. Евреите искат да изгонят палестинците. И това тежи като кошмар. Ето – погледнете. Как почна тая война. Първо палестинците поизбиха евреи на територията на Израел. После, евреите започнаха да гонят палестинците. Историята се повтаря.
Ще има десетки хиляди убити, море от кръв, разрушена Газа и живите ще завиждат на мъртвите. Нещата са набити на стабилен атрактор, който си е неподвижна точка. А тя е – или палестинците ще бъдат изгонени или евреите ще бъдат избити. Съвременните политици, обременени от кошмарите на миналото, не знаят как да дестабилизират този атрактор. А като научат – няма да им стиска да го направят.
Просто е – сложна нелинейна система винаги може да бъде дестабилизирана. Това е положението, такива са обстоятелствата, при които трябва да се прави историята. И летят херувемчета и серафимчета и каканижат за мир. А в същото време и двете страни са на системи, които поддържат войната.
Така няма да стане. Какво ще стане ли? Ами войната ще продължи. И като свърши, ще дойде продължението на войната с други средства, демек – дипломацията. Ще се ивади салфетката и на нея ще се напише: И контролът на големите газови находища в Средиземно море, открити близо до Израел и Палестина ще бъде за ….. – хайде довършете изречението. Тъкмо да видите, какво означава да седиш на бифуркационната точка.
Така, напред към другата война.
Големият пробив? Гледаме условието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 79. Не е превзет. Нещо друго стана. Я да видим какво става, че „анализаторите” по телевизиите се умълчаха, а пинчер-бауцарите са ясни – те подлайват според това, кога и къде ще ги сритат с поредния шут отвън. Та, става следното
1. Санкциите срещу Русия изгърмяха. Путиновите хора успяха да ги неутрализират и сега руската икономика расте, а приходите на Русия се увеличават. Путин е готов за дълга война.
2. Западняците обаче не са готови. Проблемът е, че наличното украинско пушечно месо започва да свършва вследствие на бездарната система “Таракан” на водене на войната. Че е бездарна, ви писах още когато юрдеците крякаха от възторг през есента на миналата година. Тогава Витанов казваше – това е бездарна система и всичко ще гръмне в момента, в който украинската армия опре в плътни отбранителни линии. Така и стана. Сега пушечното месо привършва и нищо чудно някои пинчер-бауцари да бъдат нашутени отвън да осигурят ново такова.
3. Още две думи за пинчер-бауцарите. Тъпа тактика е да подритваш пинчер-бауцаря да дразни народа като реже паметници с флекс. После, като ти се наложи да го нашутваш в друга посока, а именно да ти осигури пушечно месо, резултатът ще е жалък. Пък ти си мислиш, че ще закараш западняците в окопите да се замерят с ръчни гранати с руснаците. Ами, ами – ръчната граната има дръжка. Дръжката е по-вероятно да бъде завряна в “пилона”. Демек, за да има успех, трябва де се свалят западняците от розовите фламинга и летящите костенурки и да се привикнат на глад, студ и мизерия. Трудна работа, макар че процесът върви.
4. Геополитическата картинка се мени. Срещу доминиращият някога глобален Запад се изправи сила, равна, че и по голяма по размери. Западът трябва да си вземе поука. Но кой да я вземе? Едно време имаше политици. Сега – вятър ги вей на розово фламинго.
5. Американската подкрепа за Украйна видимо намалява. Вътрешните проблеми в САЩ растат, но то е очаквано. Те излязоха от акматичната фаза на развитието си и са във фазата на пречупването. Някои американски градове вече се превърнаха в клоаки, врящи от престъпност. Други са на път. Армии от мигранти щурмуват през мексиканската граница. На върха – геронтокрация. Някога се присмиваха на Леонид Брежнев, че бил на 73 години. Ама моля ви се – Леонид Брежнев си е направо юноша пред днешните американски геронтократи. Най-весело ще стане, когато геронтократите измрат. Тогава идва …. кой? Е как кой – Горбачов. Американският Горбачов. Смутни времена чакат славната американска империя. Какво следва от това за Украйна? Много просто – следва филмът – “Използвана и изоставена”
6. Ама ще я хвърлим в Европейския съюз. Че масрафите и трябва да се плащат, нали така. Украйна за две години изсмука от Евросъюза повече пари отколкото цялата Източна Европа, откакто е влязла там. 255 милиарда евро, иска още 400. Ами – не е луд, който иска да изпапа 650 милиарда евро. Луди са бауцарите, които, подритвани отвън, го позволяват.
7. Я да ви питам нещо – кой държавен външен дълг е по-голям – този на Руся или този на България? Проверете, ще ви стане много интересно. И ще видите, че едно е да си мечка, а друго е да си жалък пинчер-бауцар, подритван от вътшни шутове. Държавният руски дълг е 32 милиарда долара. Тъй, тъй, тъй,тъй малка моме,бауцарке,…. Дето има една песен.
8. На фронта? Руската армия си напредва полека по целия над 1000 километров фронт. Превръщането на пушечното месо в кайма върви със средна скорост 700 човека на ден. На всеки 5 дни – една бригада. До края на годината – 3 бригади. До края на януари – 9 бригади. До края на фервияри – 14 бригади. До края на март – 20 бригади. Да края на април – 26 бригади. До края на май – 32 бригади. До края на юни – 38 бригади. Тогава ще почне да се вижда критическият недостиг на пушечно месо.
Та такива ти ми работи. И докато Украйна губи войната, ние гледаме, накъде ще бъде нашутен отвън нашият жалък пинчер-бауцар български. Вадете ракията и трушята. Идва време за Коледните и Новогодишни слова. Гледайте специалното издание на Кукленото шоу!
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 507 дни.
16 месеца са 488 дни. Над 16 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 17 месеца са 518 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 610 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.
Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно, спазвате елементарните предпазни мерки и гледате да не се получи вторичен пик до идващите празници. И да се получи, няма да е голям, понеже се справяте добре и празниците се очакват да са спокойни.
Е, днес сме вече 15-ти декември. Прогнозата за спокойни коледни и новогодишни празници се сбъдва. До празниците останаха 9 дни. Няма да има проблеми за празниците. Няма-а-а-а.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
Автор проф. Николай Витанов, Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *