Проф. Витанов разби продажниците и каза какво ще стане с Харков и Одеса

Свят

„Няма промяна в теориите на основата на които ви обяснявам какво става. Те са си основани на идеите на Бжежински и се потвърждават. Ден след ден“ – това заяви математикът проф. Николай Витанов, правейки своя ежедневен анализ за случващото се на политическата сцена у нас, както и за това как се развива войната между Русия и Украйна.

„Збигнев Бжежински (ден 22)

….Твърдата сила има смисъл при някои обстоятелства. Но няма универсално решение на глобалните проблеми. Голяма страна като САЩ трябва да има широко замислена програма за ефективни международни действия, влияние и сътрудничество с другите……

Важи за всички големи страни – и за Китай и за Русия. И те си имат програмите за международни действия.

Един пример за много ефективна програма – купи си продажници, създай си още, че да станат племе от продажници. Купувай националните им интереси, които ти продават и реализирай собствените си национални интереси.

Когато Бжежински говори, юрдечето е пльоснало блажно шкембето и целува павето, на което пише Бжежински. Когато Витанов говори същото, кряка из шадравана и вие от яд, та да събори Луната от небето. Крякате или виете, това е положението – продажници продават националните интереси. Всяка минута, всеки час, всеки ден.

Четем, какво ни се казва. Казва ни се – ние даваме каквото украинската страна иска (за ракетите за С-300 става дума). Значи тъй – те искат, ние харизваме.

Че те утре могат да поискат от нашите продажници да си харижат панталоните барабар с долните гащи. И какво си мислите, че ще направят нашите продажници. И това ще харижат.

Ама били зенитни ракети. Тъй, тъй. Ние не знаем, че може да се преправят да стрелят по наземни цели. Съвсем не знаем. Хайде да не ни бъркате с баламурниците, които се ловят на голите куки, дето били зенитни ракетите.

И ракетите за С-200 и ракетите за С-300 могат да се преправят да стрелят по наземни цели.

Ама срока на годност им изтичал. А-х-а-а-а-а! Значи за годни още. Как беше песента – тъй, тъй, тъй, тъй, малка моме…., всичко ще си кажеш. И блажно завършва експерта – дефектните ракети не били годни за украинската армия. Що ли им ги пращаме тогава?

Да се отврати човек от ниското качество на пропагандната манджа, с която ни заливат. Ами излез и си кажи: Аз съм продажник и ми наредиха да продам българския национален интерес като изпратя ракетите в Украйна.

Обещаха ми това и това (помилване по главицата, снимка пред хлоратора, постче в НАТО и друго каквото там). Затуй аз ще продам националния интерес и ще ви натикам колкото мога в тая война. Другия път пак гласувайте да се докопам до властта. Пак ще ви продам.

Ей така си кажете, та да е ясно. И помнете

Закон на Витанов: Генералът усилва армията си. Лампазарят я отслабва.

Ей ви критерий да различавате генерал от лампазар.

Караме нататък

Така. Кукленото шоу продължава.

В следващите дни интензитетът на кукленото шоу се очаква да се засили. Куци и сакати кукли ще ви убеждават, какви добри кметове ще бъдат. Като имате наум, че компетентността на кандидатите непрекъснато спада, очаквайте нови рекорди в забатачване на комуналната инфраструктура.

Имаме

Закон на Витанов: Умението на един кмет, умножено по компетентността му, е равно на константа.

Нали така. Малка некомпетентност – голямо умение. Голяма некомпетентност – малко умение.

Значи търсим кандидати с малка некомпетентност и голяма константа. Гледаме, какво ни се предлага – море от малки константи и голяма некомпетентност. Ами тогава – какво чакате да стане? А-а-а-а-а, обещавали. Демек, коват голи куки за хващане на шаранчета.

Отиваме към войната

Работна теория по Бжежински тук – трябва да се направи всичко за да се разсипе Украйна, та Русия като отхапе голямо парче от нея, да не стане империя веднага.

Как става? Помните Великата доктрина: Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.

И ето ви го обяснението – помпим украинците със стари оръжия и ги бълбукаме със заеми, за да си разрушат страната и да си унищожат населението. Хем вредят на Русия директно, като я отслабват, хем и след края на войната Русия няма да стане веднага империя.

По фронтовете – нищо интересно. Поредните юруши, поредните украински войничета на 2 метра под земята, поредното систематично разрушаване на украинската инфраструктура от съветските времена (добре че я има). Отдавна не съм ви правил анализ какво точно става по фронтовете. Я днес да направя.

1. Тактиката е ясна. Руснаците трябва да бъдат изтощени до последния украинец. Тези дни един високопоставен украински чиновник изригна, че всички украински мъже трябва да идат на фронта – за победата.

Тъй де тъй, 10 пъти намаляване на населението, превръщане на страната в аграрен придатък. Руснаците са пуснали месомелачките и мелят. Те знаят фон Молтке – като замине армията, заминава и територията

2. Да почваме от север на юг по фронта. Харковска област и Славянк- Краматорск.

Има един път, който води от Бахмут до Славянск. Руснаците полека напредват по него и са стигнали до Орехово-Василиевка. Ако продължат още толкова в посока Тихоновка и Малиновка, ще стигнат до Краматорск. Нататък по пътя към Славянск са Приволие и Юрковка. Не очаквам напредването да е бързо.

Там в тоя район работи Бахмутската месомелачка. Позорът на Сирски. След като загуби Бахмут, угробва бритада след бригада да си го върне. Руснаците просто превръщат украинското пушечно месо на кайма. Те знаят добре фон Молтке. Всяка бригада, смляна при Бахмут няма да може да защитава Славянск и Краматорск.

Въпрос – а накъде води пътят от Бахмут през Славянк? Отговор – Харков. Руснаците напредват полека и на север – към Купянск. Винаги съм ви писал, че основното сражение в тази война ще е за Славянск и Краматорск. Паднат ли те, няма какво да спре руската армия до Днепър и Харков ще бъде отсечен и заклещен между руската армия и Днепър.

Вървим на юг. Отваме около Донецк. Там линята на фрнта е Мариинка – Красногоровка – Авдеевка. В Мариинка положението на украинската армия е лошо. Почти са изхвърлени от градчето. На другия фланг, тежко фортифицираната Авдеевка се държи. Обаче руската армия полека я обкръжава откъм Ласточкино.

По средата руснаците опитват да пробият към Орловка (което ще означава, че ако пробият, украинските части в Авдеевка ще са в чувал). Други атаки на руснаците са от базата им в Пески към Карловка, но това е второстепенно. Основните цели на руската армия тук са две – изтаскване на украинската армия от Маиринка и обкръжаване на Авдеевка от север и от юг.

Вървим на юг. Работино – Вербовое. Другата месомелачка, откъдето идват многобройни кадри на горяща западна техника. Основният удар на неуспешният Голям юруш. Руините та Работино и полята между Работино и Вербовое са се превърнали в гробище под открито небе. От Новопрокоповка руснаците обстрелват украинските части, които се опитват да се групират около Работино и да атакуват Вербовое.

Мат и мармалад, дето има една народна приказка. Тая месомелачка засенчва Бахмутската. Голите поля между Работино, Вербовое и Новопрокоповка. Едва ли някой и е предполагал, че те ща станат гробище за десетки хиляди украински войници.

На юг става доста интересно. Наближаваме друг интересен град – Одеса. Въпросът е – кой ще форсира Днепър? Мислех си, че никой няма да опита – при съвременните методи за сателитно наблюдение концентрация на големи войскови части веднага ще се забележи.

Наблюдавам обаче ба-а-авно движение. В делтата на Днепър, където руснаците тихичко заемат и прочистват остров след остров. И така полека се приближават към Кизомис и Волтенское. Което вече си е на десния бряг на Днепър. И което показва, че руснаците не са се отказали от Одеса.

Така, стига за днес с това. Малко от кухнята ви показах, на основата на която се правят сметките. Нали така – докато юрдекиерос правят крякиерос из шадраваниерос, Витанов следи обстановката и смята.

И не забравяйте

Закон на Витанов: Демокрацията води до ексцесии. Затова първата задача на мъдрия управляващ е да ограничава ексцесиите на демокрацията.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 431 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а, юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 533 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 533 дни юрдечета мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Що се отнася до развитието на текущата вълна – тя си се надига, но засега опасност няма. Все пак, внимавайте, спазвайте дистанция и по-възможност – по-далечко от кашлящи. Помнете – спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се.

Като дойде октомври, ще ви пиша какво се очаква.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *