Проф. Витанов разкри как се развиват действията в Израел и Украйна

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна, в Израел и Палестина към 9 октомври. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 09 октомври 2023 г.

 

както сме се разбрали – един месец Збигнев Бжежински. Какво ни казва той днес.

Збигнев Бжежински (ден 27)

…….Подобно на толкова много империи преди него, Съветският съюз в крайна сметка се разпадна, ставайки жертва не толкова на пряко военно поражение, колкото на разпад, ускорен от икономически и социални напрежения.

Неговата съдба потвърди уместното наблюдение на учените, че империите по своята същност са политически нестабилни, тъй като подчинените единици почти винаги предпочитат по-голяма автономия, а контраелитите в такива единици почти винаги действат при възможност, за да получат по-голяма автономия. В този смисъл империите не падат; по-скоро те се разпадат, обикновено много бавно, макар и понякога забележително бързо…….

Забележителна мисъл, нали така. Да я приложим към текущата американска империя. Контраелитите на подчинените единици се стремят към по-голяма автономия. Но на какво са контра контраелитите? На официалния елит, които не се стреми към по – голяма автономия. Не се стреми, защото е племе от продажници, инсталирано да работи за интересите на империята, а не за интересите на собствения си народ. Ето защо се появява контраелит.

Така, бавно и полека, империята се разпада. Това я очаква и американската империя. Най-трудно се контролират подчинени единици по границите на империята. Там трябва да се инсталира супер-ултра продажническо племе от образцови продажници на националните интереси.

Както винаги, Бжежински обяснява добре нещата. И ви изяснява – ще има инсталация на племе от продажници, което ще защитава чужди интереси, а не вашите. Това племе от продажници ще ви продава всеки ден.

Докато империята се разпадне. А когато империята се разпадне, ще бягат по острови в Тихия океан перманентно и на части, след като са станали неудобни вследствие на продажническата си дейност. Когато империята се разпадне, ще бягат целокупно по острови в Тихия океан.

Това е положението.

Да видим сега войните.

Те станаха две. Шадраван балък серсем юрдеците се спукаха да крякат вчера, че работата на Витанов щяла да се увеличи. Шадраван балък серсем юрдечета, Витанов има публикации и разработки на военни теми, прогнозите му са добри и стават все по-добри. А вие нищо не можете, само цопате из шадравана дано някой ви обърне внимание. Е, обръща ви внимание….

Витанов, за да отработва вълновия пакет от новини. Използва ви демек да реализирате интересите му за собствена сметка. Великата доктрина, де, ама как да се усетиш като си шадраван балък серсем юрдек.

Така, войната между Израел и палестинците. За да смачкате израелската армия, която наброява около 500 000 боеспособни и относително добре подготвени войници, ви трябва поне 2 милиона организирана, обучена и тежко въоръжена армия. За иранската армия говоря. Египетската може и да има численост, но отстъпва на иранската и не може да се справи с тая задача.

Иранската армия трудно ще стигне до Израел, американците взимат мерки и един от най-големите самолетоносачи е на път към източно средиземно море, за да възпира мераци на арабски страни да интервенират военно. Така, израелската армия има превъзходство над Хамас, още повече, че Хизбула не се намесва масивно и както ви писах вчера, в този смисъл палестинските действия са некоординирани.

Израелската армия може да се съсредоточи върху ивицата Газа. Писах ви вчера – 10 дни трябват на израелската армия да изтласка палестинците от израелска територия. Днес е ден номер 3. Гледайте. След тези 10-дни ще се появи нещо, което във „Фондацията“ изобразяват като разклонение, а в математиката се нарича бифуркация.

След изтласкването на палестинските части от Израел ще се появи възможност за спиране на бойните действия. Вероятността за това не е голяма, тъй като няма гаранции, че Израел няма да бъде нападнат пак. По-вероятно е бойните действия да продължат вътре в ивицата Газа с цел създаване на буферна зона вътре в Газа между палестинците и израелската територия.

Писах ви вчера – всичко ще гори и ще има хиляди убити. Ето, всичко гори и убитите надхвърлиха 1000. Значи ще станат хиляди. По принцип нещата там ще се влошават идните години. Иран ще се засилва, а това означава повишена активност на Хамас и Хизбула. Да не забравяме Ислямски джихад, Ал Кайда и другите.

Аз бих провеждал политика на въоръжаване да зъби на българската армия, военно обучение, увеличаване на броя на специалните полицейски части и строг контрол на миграцията. За сведение на шадраван балък серсем юрдечетата, книжката „Популационна динамика и национална сигурност“ аз съм я писал. Затова в компетентните среди никой не ми сменя фамилията – аз съм Витанов от контраелита, а не Витаненко, който използва българските въоръжени сили за донор за да изпълнява чужди интереси. Знаете мотото на Витанов – уважават те само, ако можеш да биеш шамари.

Другата война – в Украйна. Там се очаква намаляване на вливането на пациента на системи. Украйна е с рухнала икономика и не може да се съпротивлява дълго, ако перманентно не е на системи. Знаете, какво съм ви прогнозирал там – проблеми с пушечното месо към края на годината. Говорят се басни за новомобилизирани 40 бригади.

Грубо казано, 4 нови корпуса. С какво ще бъдат въоръжавани те след като не се очакват доставки на оръжие в такъв размер каквито бяха досега. С по един калашник и давай в месомелачките. Чакаме Големия пробив с превземането на Токмак. Нали така беше. Чакаме – ден 11-ти. Ама големи успехи, ама превзехме Работино. Ча-а-а-кай малко, Работино нали беше превзето отдавна? Лъжем, лъжем, лъжем, лъжем. Зимата идва, очакват се тежки разрушения по украинската инфраструктура. Каквото беше разрушено миналата зима, е възстановено на 1/3.

Тоест, украинският инфраструктурен капацитет намалява. Нещата полека отиват към логичен завършек, който отдавна съм ви прогнозирал. Въпросът е ние какво ще правим. Защото американците ще си вземат своето, руснаците ще си вземат своето, а ние ще останем като пинчери, облайващи тиранозавъра и с фабрика, купена на 8 септември 1944 година. По-интелигентна политика трябва тук, казва Витанов.

Но както вече се разбрахме, съгласно Бжежински, Витанов е от контраелита, който иска по-голяма автономия от империята. Инсталиран е обаче елит от формиращо се племе от продажници, което продава ежедневно националните интереси за да реализира чужди интереси за собствена сметка. Толкоз по това. Да живее Бжежински, нари така саръкалдаръм ташларъ юрдек будали.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 432 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 544 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 540 дни валидна прогноза. Почти 18 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Текущата вълна си се развива според очакванията. За разлика от другите, аз ви казвам – спокойно. Знаете, че трябва да си вършите работата без паника и да се пазите, за да не изтеглите късата клечка. Няма кой да ви пази. И така – до средата на ноември, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Ето ви третата страница от съдържанието на книгата ми за Япония. Отук започва втората глава – анализ на развитието на съсловията и на притежанието на властта в ранна Япония ( до първия шогунат). Забележете клана Фудживара, който успял да управлява почти 200 години, като наводнявал с жени императорското семейство. Търси жената са казали умните хора. Неведнъж го има това в японската история. И при ама-шогунът и при войната Йокю.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *