Проф. Витанов разкри ще продължат ли да се провалят украинците във войната срещу Русия!

България отблизо

Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 8 ноември. Ето какво написа математикът в профила си във социалната мрежа Фейсбук:

 

Кратка информация за войната за 08 ноември 2022 г.

Българската политика си я гледате. Докато Франкенщайн опитва да съшие нещо, по границата започнаха да убиват полицаи. Ами, наредете им да пазят границата като си свалят гащите и се дупят по посока на Турция. То бива европейски ценности, ама чак толкоз не бива. С гол гъз граница не се пази. А как се пази? Има рецепта за решаване на проблема за 3 дни. И тя почва така – каналджиите – разстрел веднага и на място, …. какво следва след точките, се сещайте сами. Ама ние, Витанов, ще се придържаме към европейските ценности. Ами, сваляйте гащите тогава и посоката на надупването ви вече я зададох. Много ще ви се зарадват откъм турска страна.

Сега за войната.

Сун Дзъ каза: Умел в нападението е онзи пълководец, чийто противник не знае какво да защитава. И е умел в отбраната онзи, чийто противник не знае какво да атакува.

Така, готови сме за трите изречения за днес

Изречение номер 1: Украинците пропиляха шанса си да материализират численото си превъзходство със значителен военен успех – руснаците знаят какво да защитават и какво да атакуват, следователно запецването на юрушите и големите украински загуби се очаква да продължат с всички съпътстващи искания за пари и оръжие.

Изречение номер 2: До възобновяването на подробните коментари остават 3 дни

Изречение номер 3: Долу цензурата. Да живее свободата на словото.

Така добре ли е? Знаете – информационното поле ви е отстъпено за още 3 дни. Хайде, де, къде са ви анализите. Какво става с юрушите? Къде е мегаюрушът. Защо украинското настъпление запецна? Да не би да е заради проблеми в системата „Таракан“, за която ви бе предсказано, че ще изгърми, като опре в плътни отбранителни линии? Какво става с доктрината – да намериш глупак, който да защитава интересите ти за собствена сметка? Къде ни е на нас сметката и чии интереси защитаваме? Е, хайде, де – я колко теми за анализ ви изброих, а насреща ви стои само по 1 изречение на ден. Че давайте де, 3 дни останаха. Можете ли? Аз имам отговор на това – не можете. А за това, какво можете си имам и теорема. Свързана е с вой, рев и свестни прогнози.

Нататък по нашите си теми

Политологията –(Ден 45)

Караме нататък за авторитарния режим. При него, за разлика от тоталитарния режим, обикновено няма единна идеология. Може да съсъществуват няколко такива. Това е едно измерениe за слабостта на авторитарния режим – колкото повече идеологии съсъществуват, толкова по-слаб е авторитарният режим. Друга разлика с тоталитарния режим е, че при авторитарния няма пълен контрол на всички сфери на обществения живот. Има някакъв плурализъм, обаче не си мислете, че има многопартийност и опоpиция – има имитация на многопартийност и имитация на опозиция и така се държат под контрол шаранчетата, кълвящи на гола кука. Правата на човека се спазват на думи, но не и на дела. Свободите – и те така, няма гаранции за безопасност при ваимоотношенията на гражданите с властта. За целта силовите структури се използват за политически цели и контролът от тях е снет на дела, макар и да може да го има на думи. С други думи – авторитарният режим съдържа доста от съставката – мижи да те лажим. Най много от подсъставката да те лажим има при авторитарния лидер, който може и де не тъй харизматечен като тоталитарния лидер – може да си позволи да е грозен, стига да не е глупав.

Добре, стига толкова за политическите режими. От утре ще започнем обсъждането на главния инструмент за осъществяване на политическата власт – държавата. Та да ви стане ясно защо куцо и сакато тича да овладее държавата, ако не ви е станало ясно още.

Да спра дотук за днес.

Следват мисли от софийския сумрак.

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 10)

…Позитивните човешки права дават възможност на хората да изискват извършването на някакви действия, а негативните дават възможност на хората да изискват от другите да се въздържат от някакъв вид дейност…

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

О-п-па-а-а-а, значи имаме право да изискваме от личности, организации и фондации да се въздържат от разни действия. А те си мислят, че могат да искат от нас каквото си искат. Не, не могат и това трябва да се знае. Ако искаш да ти спазвам правата, ще спазваш и ти моите и ще знаеш, че аз имам и негативни човешки права, тоест ти имаш и задължения. Не си спазваш задълженията, мога да ти откажа да ти спазвам правата. Схванахте ли? А дали схванахте как ви бълбукат тези, дето идват да ви пищят, че имали права и удобно забравят, че имат задължения? Ей така се стига до конфликти както в страните, където масово не се зачитат човешките права, така и в страните където агресивни малцинства претендират за права без да зачитат правата на мнозинството. Така се отвързва демонът на незачитането на човешките права, който води до тежки социални конфликти. А тези конфликти водят до опасности и заплахи за хората от дадена държава, тоест сигурността им намалява и може да изчезне съвсем. Така, че толерирането на малцинства, които не спазват правата на мнозинството отвързва демона на неспазването на човешките права и е пряка заплаха за националната сигурност на съответната държава. Иначе казано, за да държите демона вързан, трябва да спазвате както правата на малцинствата, така и правата на мнозинството. Раздробяването на едно общество на малцинства е опасно, защото системата се претоварва от непрекъснати искания за спазване на все повече права. Когато системата се претовари, демонът на неспазването на човешките права се отвързва и почват циркове, последвани от трагедии. Да държиш вързан този демон е тънка работа. Особено когато външни сили непрекъснато се мъчат да дробят обществото на все повече малцинства. Защо да го правят ли? Просто е – отслабват и овладяват колективните структури на обществото като например държавата. И важен елемент от тая работа е да наловим много шаранчета на голи пропагандни куки. Ама, къде стават такива работи, бе Витанов. В Дания, бе, в Дания, гнилите работи стават само там. Ей, не се научихте.

Добре, ще спра дотук за днес.

Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *