събота, април 27, 2024
Начало > Свят > Проф. Витанов разкри ще тръгне ли по-бързо войната в Украйна и какво прави Пригожин в Беларус

Проф. Витанов разкри ще тръгне ли по-бързо войната в Украйна и какво прави Пригожин в Беларус

Свят

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за военните действия в Украйна към 26 юни. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 26 юни 2023 г.

Така-а-а-а. Днес коментарът ще е само за войната. Не че у нас Кукленото шоу не е интересно. Но станаха по-интересни събития в Русия. Както видяхте, куцо и сакато се хвърли да коментира. Нали видяхте, колко струват повечето „анализатори“. Е тези са, които се мъчат да ви ловят на голите куки. Те нарушават първото правило на добрия анализ – Не лей чувства. Ляха ви чувства цяла събота, бълнуваха желанията си за реалност. И реалността им отнесе главиците. Та, имайте го за урок, за да знаете колко да им вярвате.

В цялата тая работа имаше един, дето не си наруши принципа да не коментира в събота и в неделя, ако няма нещо изключително. Е, в събота си казах, че няма нищо изключително, докато „анализаторски“ юнаци погребваха Русия и Путин. В неделя, когато канчетата на тия юнаци бяха мощно начукани, пак не коментирах нищо. Вечерта, понеже въпросите ви станаха многобройни, писах, че ще коментирам днес. И по-долу следва коментарът.

Защо реших, че не се случва нещо, което да ми развали рахата от това, че не коментирам в събота и неделя. Много просто – за разлика от леещите чувства „анализатори“, които просто проектират желанията си в прогнози, при мен си има подход. Писал съм ви вече за него – казва се ориентационно – динамичен подход и като излезе книгата ми с работно заглавие „Япония за напреднали“ ще разберете частично за какво иде реч. Частично, защото математическите формули ще ги няма – няма да ви е интересно за четене. Формулите и те ще се появят, но в други публикации.

Като слушате Хенри Кисинджър, той често ви говори за вектори на ориентацията. При мен тези вектори се наричан хронотопни, хомотопни и тъй нататък, да не влизам в подробности. В събота погледнах векторите на ориентацията на Путин, Пригожин и Суровикин и реших, че няма защо да се занимавам да пиша извънреден коментар, тъй като векторът на ориентацията на руското общество ще мръдне съвсем малко от тези събития. По принцип изборът беше – меко водене на войната, каквото е ориентацията на Путин или бой с чука по главата, каквато е ориентацията на Пригожин.

Докато „анализаторите“ се радваха на действията на Пригожин, без изобщо до си дават сметка, какво ще се стовари върху Украйна, ако той вземе властта, за мен беше ясно, че той няма да вземе властта. Изявлението на Суровикин потвърди сметките ми и отидох да си пия биричката и да се заливам от смях от „прогнозите“ на „анализаторите“. Сметката беше, че хронотопният вектор на ориентацията на руското общество ще мръдне малко в посока на по-твърди военни действия срещу Украйна. Това и може да очаквате.

Някога, другарят Тодор Живоков, от време на време, все споделяше намерението си да подаде оставка по време на някой пленум на ЦК на БКП. Бай Тошо беше хитър и добър психолог – реакциите на намерението му да подава оставка му показваха кой ламти за поста му и съответните юнаци биваха отстранявани.

В последните два дни по стената ми се появиха големи изкряквания. Описал съм ви го – болката от налапаните голи куки води до леене на чувства. Та, докато си пиех биричката и се гледах рахата, юрдечетата крякаха ли крякаха. И днес съм в положението на бай Тошо – има много юрдечи глави за рязане. Толкова много, че ще ми трябват няколко дни.

В същото положение е и Путин. Част от имащите му зъб се разкриха и сега ще последва взимане на глави. Но-о-о-о, да не подценяваме американците. Щом аз съм изчислил, че хромотопния вектор ще мръдне малко и там има умни хора, които са направили подобна сметка. И не са си активирали част от агентурата в Русия. Но глави за рязане в Кремъл ще има много.

Какво следва от лекото мръдване на хромотопния вектор в Русия. Следва бавна промяна на траекторията. Военните действия полека ще стават по-интензивни и руската армия ще си поплюва все по-малко. Суровикин може отново да бъде оставен да разрушава масивно украинската инфраструтура. „Вагнеровците“ ще минат под контрола на руската армия. Пригожин беше пратен в Беларус. Близо до Киев и Харков, да отбележа мимоходом без повече коментар засега. Основната цел на руската армия си остава Донбас засега. Но когато тази цел бъде достигната, ще говорим пак къде е Пригожин и какво прави.

Така-а-а-а, да видим сега, какво става с Големия юруш.

Войната си върви според прогнозата. Днес е ден 46 от Големият юруш. Ден 12-ти от втория месец. Проверка на юруша за запек – очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 165 квадратни километра. Такова няма, следователно Големият юруш още е в запек. Не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата „Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми.

Яростни атаки на пушечното месо от украинска страна продължават. Продължава и яростното производство на кайма от страна на руската артилерия. В Украйна върви пълна мобилизация, което ви е индикация, че ресурсите от пушечно месо привършват. Знаете, че ви рисувам реалистична картина на военните действия, която е милостива за загубите на украинската армия. Юрушната групировка се топи със скорост приблизително една батальонна тактическа група на ден. Прогнозата ми отдавна я знаете – тримесечен Голям юруш, запецнат от руснаците през първия месец и със загуби за 3 месеца за украинската армия 450 танка, 450 оръдия и 900 бронирани машини. Руските загуби – поне три пъти по-малки. Това, както е тръгнало ще се отнася за руските загуби в техника. В жива сила, вследствие на украйнските щурмове на пушечното месо, загубите прехвърлят 5 украинци за 1 руснак и отиват на 6 украинци за 1 руснак. И това е милостива за украинската армия оценка. Изключително тъжна картинка, но логична. И там ориентационните вектори са наведени и системата върви съгласно закона: Намери глупак да ти реализира интересите за собствена сметка. Интересите се реализират, светът се чупи на парчета. Закономерно.

Очаквана промяна в ситуацията – няма. Големият юруш се очаква да си върви според прогнозата. Има още две седмици до края на втория месец на юруша. Ако ще има напън за преодоляване на запека, трябва да е скоро. Защото запорожката месомелачка работи на големи обороти.

Какво е при нас? Видяхте ли сега, какво може да се случи? Единият тиранозавър кихна и много български политически гащи покафеняха. Разбира се, българският политически и анализаторски пумпаляк винаги е готов да се върти и да навежда ориентацията си. Едно складче гръмна покрай Карнобат и това е в сихрон с предупреждението ми, че това което капе на главата на българския политически пумпаляк не е дъжд, а слюнка, а 14-метровата сянка до него не е на бор. Българското магаре лае по заповед с магарешки акцент срещу един от тиранозаврите. Какво очаквате да му се случи? Шут в муцуната, разбира се – днес складче гърми, утре може да има и други екстри.

Най-тъжното беше, че в събота премиерът заяви, че се очаква до няколко часа частите на Пригожин да влязат в Москва. Биричката малко ми позаседна, защото това показва, че като оставим настрана политическия пумпаляк и по върховете на властта нямат информация за това, какво се очаква да стане. А това вече е лошо. Българското магаре на всичко отгоре и сляпо и се вре между тиранозаврите. „Анализаторите“ ръкопляскат и само Витанов казва – махай се оттам бре магаре, не се навирай между тиранозаврите. Ама никой не слуша.

Така, нека да спра дотук. Накрая да ви напиша – видяхте как наловени на голи куки „анализатори“ не могат да прогнозират какво ще се случи утре при пълна информация за събиияа днес. Ако ви харесва, слушайте ги, много ще прокопсате, от мен да знаете. Аз ще си остана както съм си – анализи без влагане на чувства, на основната на ориентационно-динамичния подход. И ще си разваля рахата да си пия биричката в събота и неделя и да ви пиша само когато наистина има нещо наистина интересно, променящо ориентационни вектори или закарващо системата в интересна област на социалното пространство.

Съвсем накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 336 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 440 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

Tagged

4 thoughts on “Проф. Витанов разкри ще тръгне ли по-бързо войната в Украйна и какво прави Пригожин в Беларус

  1. Този много са го малтретирали като дете в училище. Личи му. Тежко е изкукал за цял живот.

  2. Умен човек математиката е наука и не може да бъде разбрана от политици с празни глави

  3. Витанка, шаранче ненагледно, юрдече сладко, така ще ти го наюрдеча, че след 9 месеца ще си родиш юрдечета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *