Проф. Витанов: Двата български клана продължават битката, а в Украйна юрушната групировка се топи неочаквано бързо

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 23 юни. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за политиката и войната за 23 юни 2023 г.

И тъй 22 юни мина. Знаменателно време. Да припомним какво е ставало. На 24 юни 1812 г. Наполеон напада Русия. На 22 юни 1941 г. Хитлер напада Съветския съюз. Резултатите са ви известни. Но-о-о-о, да караме нататък.

Българската политика

На сцената: Прогнозирано ви е пълна каша с Куклено шоу. Гледате си – пълна каша и Куклено шоу. Да цитираме: Обла пеперудка. Винаги съм ви писал, че реалният живот е по-интересен от всяка сценка. Ето, гледайте, наслаждавайте се на шоуто. Един съвет взе решение, че няма да взима решение. Къде има смокиново листо, къде няма смокиново листо, кой отпред, кой отзад – все важни въпроси за решаване в Кукленото шоу. Приятно гледане.

Зад кулисите

Продължава битката на клановете, резултираща в главохвърчене. Това ви е прогнозирано това и гледате. Чакаме развитието на битката за главата на и.д. главния прокурор. Какво ще стане там, зависи от това, кой клан ще излезе по-силен. Задава се и битка за еврокомисар. И тук две глави и трябва да остане една. Интересно ще ви е, че тази битка се води и в Брюксел. Да видим сега, кланът, който си сложи и.д. главен прокурор, дали ще си сложи и еврокомисар. Другият клан разчиства глави, за да сложи свои глави на по-дребни управленски позиции. И така ще си караме през лятото. Идва и битката за кметско-софийската глава. Насоката я знаете – от всички даймио-господари, трябва да стане един. Той ще вземе главите на много, а другите ще наведе. И ще управлява. Гледаме.

Защо обаче гледаме каша, Куклено шоу и междуособни войни? Защото ориентацията на нашите юнаци е такава. Ориентационните вектори са наведени и затуй групите се движат по траекториите, по които се движат. За да се движат по други траектории, трябва промяна на ориентацията. Чухте от ЗАПИСА, кой определя ориентацията. Промени там не се очакват, следователно и промени в ориентацията на нашите юнаци не се очакват. Ами тогава – каша, Куклено шоу и междуособици. Приятно гледане.

Отиваме към войната

Войната си върви според прогнозата. Днес е ден 43 от Големият юруш. Ден 12-ти от втория месец. Проверка на юруша за запек – очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 132 квадратни километра. Такова няма, следователно Големият юруш още е в запек. Не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата „Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми.

На 22 юни гледахме яростни атаки на пушечното месо от украинска страна. И яростно производство на кайма от страна на руската артилерия. В Украйна върви пълна мобилизация, което ви е индикация, че ресурсите от пушечно месо привършват. Знаете, че ви рисувам реалистична картина на военните действия, която е милостива за загубите на украинската армия.

Юрушната групировка се топи със скорост приблизително една батальонна тактическа група на ден. Прогнозата ми отдавна я знаете – тримесечен Голям юруш, запецнат от руснаците през първия месец и със загуби за 3 месеца за украинската армия 450 танка, 450 оръдия и 900 бронирани машини. Руските загуби – поне три пъти по-малки.

Това, както е тръгнало ще се отнася за руските загуби в техника. В жива сила, вследствие на украйнските щурмове на пушечното месо, загубите прехвърлят 5 украинци за 1 руснак и отиват на 6 украинци за 1 руснак. И това е милостива за украинската армия оценка. Изключително тъжна картинка, но логична. И там ориентационните вектори са наведени и системата върви съгласно закона: Намери глупак да ти реализира интересите за собствена сметка. Интересите се реализират, светът се чупи на парчета. Закономерно.

Ние сме си в американското парче. Като така, каквото ни се поиска, ще пратим за Украйна. Военовременните запаси – ще намалим, какво тук значи някаква си Русия на 300 километра от нас. Като дойде на 200 километра от нас, ще му мислим. За сведение 200 километра – това е горе долу растоянието от софия до Велико Търново. Като поискат войници – ще дадем.

Като поискат да опростим дълговете на Украйна – ще опростим, че да може да си плащат по контрактите за възстановяване с големите фирми. Като поискат – още пари ще дадем – директно и през Евросъюза, че да могат да си плщат по контрактите. Разрешава ни се великодушно да подсмърчаме около възстановяването на каквото остане от Украйна. С две думи – рапорт даден – гащи свалени, магарето готово да лае като куче срещу руския тиранозавър и в същото време да го доят и наритват. Това е реалността, описана ни от Червеното хапче.

Месо, използване за производство на енергия за Господарите. Нали така беше сценарият в ОНЯ ФИЛМ. И защо месото не негодуваше? Ами ориентационните му вектори бяха наведена в правилната посока. И тук стигаме до пропагандата. Че пропагандата за нищо не става, отдавна съм ви писал. Голите куки лъщят от километри. Въпреки всичко, шарани има и това е интересен феномен. Да го фиксираме със

Закон на Витанов: Каквато и пропагандна глупост да се измисли, все ще се намерят шарани, който да налапат съответната гола кука.

Следва курсът за овишаване на квалификацията на моите шаран-юрдечета

Карл фон Клаузевиц (ден 28)

Целта на всяко действие във войната, пише Клаузевиц, е обезоръжаването на противника.

За да подчиним противника, продължава Клаузевиц, трябва да го поставим в ситуация, която му причинява повече вреди от жертвите, които искаме от него, за да спрем войната. Тази ситуация трябва да е продължителна във времето иначе противникът ще се съпротивлява, надявайки се на по-добра ситуация.

Затова всякаквите промени при воденето на войната трябва да поставят противника в по-лоша ситуация. Най-лошата от всички ситуации за противника, казва ни Клаузевиц, е ситуацията при която той е в пълна невъзможност да се съпротивлява. От което следва, че разоръжаването или разгрома на противника винаги трябва да са цел на войната.

Я да видим сега, ревящи юрдечета мои, какво ни казва Клаузевиц тук за текущата война. Поставена ли е Русия в ситуация, в която загубите и са повече от жертвите, които се изискват от нея за спиране на войната? Ко-о-о-о-о? Не-е-е-е! Поставена ли е Украйно в ситуация, в която загубите и са много по-големи от жертвите, които се изискват от нея за спиране а войната.

Като се има наум, че исканите жертви включват и територии, то все още украинците смятат, че е по-изгодно за тях да губят пушечно месо, отколкото да правят такива жертви. Следователно, Клаузевиц ни нашепва, че войната ще продължи. Докога? Ами докато едната страна бъде обезоръжена или загуби способнастта си да се съпротивлява. Руснаците произвеждат маса оръжие, вероятността да се обезоръжат, е малка. Виж, Украйна е на системи – там винаги виси проблемът със спиране на оръжейните доставки, което води до край на войната.

Другият начин е едната страна да загуби способността си да се съпротивлява, ни казва Клаузевиц. Е, кой се очаква да загуби способността си да се съпротивлява. Руснаците няма да я загубят скоро. Виж, украинците може да я загубят като свърши пушечното месо и не бъде доставено ново. Войната поставя Украйна във все по-лоша ситуация.

Както виждате, тук Клаузевиц не говори за територии. Друга е целта на войната. И руската армия действа по Клаузевиц. Защото знае и фон Молтке: като свърши пушечното месо, се губи и територията, която няма кой да защитава.

Та-а-а, геостратегически нещата са ясни. Имаме три тиранозавъра. Китайският тиранозавър е насочил взор да лапне Тайван. Това означава оголване на отбраната на американския тиранозавър, който се замота в прокси война с руския тиранозавър, за да го отслаби, че да не не получи съюз ва два тиранозавъра срещу един.

Мечтата обаче, че украинското куче ще повали руския тиранозавър, се изпарява. Всъщност, американският тиранозавър никога не я е имал. Неговата стратегическа цел е да отслаби руския тиранозавър, че да се занимава само с китайския тиранозавър. Кучето се ползва за отслабващо руския тиранозавър пушечно месо. Накрая кучето ще бъде изядено.

Проблемът с тая сметка е, че руският типанозавър, който беше на каишка преди Путин, вече не е на каишка – зъбите и ноктите му растат. Винаги съм казвал – ония, старите американски политици бяха добри. От тях остана сал един Кисинджър на 100 години и никой го не слуша.

Ави гледаме си как трите тиранозавъра си играят Игра на тронове. Приятно гледане. И да знаете – българското магаре няма място покрай тиранозаврите, особено да ги облайва с магарешки акцент. Природата на тиранозаврите е да ядат месо. Днес кучешко, утре магарешко.

Накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 333 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 437 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *