вторник, април 30, 2024
Начало > България отблизо > Проф. Витанов: Русия напредва, някой изключва копчето на ХАМАС, а племето на продажниците си купува фабрика на 8 септември

Проф. Витанов: Русия напредва, някой изключва копчето на ХАМАС, а племето на продажниците си купува фабрика на 8 септември

България отблизо

„Посвърших другата работа и отново мога да отделям известно време за коментари. Знаете, че ви коментирам избрано от Хенри Кисинджър.

Юрдеците реват като разпрани. Хайде, бе, юрдечета мои крякащи, нали крякате, че се отърквам о тоя или оня, за да изглеждам значим. Отъркайте се и вие, стига сте се отърквали о мене, хората си мислят, че

1. Аз съм значим

2. Вие сте просто прости крякащи юрдеци

И докато точка първа не е вярна, то точка 2 си е вярна отвсякъде“, това написа математикът проф. Николай Витанов в своя ежедневен анализ за политическите събития у нас и случващото се по фронтовете в Украйна и Израел.

„И така

Хенри Кисинджър (ден 3)

……Демокрацията е твърде важна, за да я оставим на вота на хората…………

Я-я-я-я-я, колко интересно. Какво ни казва тук дядо Хенри? Че трябва да се намерят начини да се заобикаля вотът на хората. Как? Ами как – викаме ги рядко да гласуват, а между изборите си правим каквото си искаме.

Фалшифицираме изборите по най-различни начини – това с машините е велик номер. Може да се стигне дотам, въобще да няма избори. Все в името на демокрацията. Защо така? Ами, народът виж взел, че свалил инсталираното племе от продажници. Как да го оставиш да гласува! Демокрацията трябва да се брани! Тъй, де!

Дядо Хенри е умен човек. Той знае, че демокрацията води до жестоки ексцесии, ама как сладко се краде при демокрацията! Уж всичко върви добре, а като гледа човек какви ги вършат неолибералните икономистчета и финансистчета – непрекъснато загробват държавата с нови дългове, крадат като за световно – теглят заеми, а паричките текат към офшорките, развитие няма и няма. Нали така.

Как е в нашенското куклено шоу? Я-я-я-я, пак дълг ше теглим? Не думай. Набутва ли ни формиращото се племе от продажници – набутва ни. Контрол на храната, контрол на енергията, контрол на парата. Няма да си правите зимнина, ще закрием атомната енергетика и топлоенергетиката, че да станем зависими, ще ви набутаме в еврозоната, та да плащате дългове за затънали до шия държави.

Така, де, за едни – сиртаки, за други – работаки.

А, че българският продажник е образцов продажник, изобщо не се и съмняваме. Скоро имаше зърнен тест по въпроса.

Нататък към войните.

Войната в Израел и Палестина. Какво съм ви прогнозирал тук. Израел за 10-на дни ще изтласка Хамас от израелска територия. Прогнозирано – реализирано.

Какво прогнозираха тук юрдечетата? Е, кака какво – кря, кря-я-я-я, кря, кря. Писах ли ви, че Израел трябва да струпа 200 000 – на армия за нахлуване в Газа за успешна операция. Писах ви. Струпа ли я? Струпа я.

Писах ли ви, че ще се появи това, което се нарича бифуркационна точка в математиката – период от време, където системата ще може да избера накъде да тръгне? Писах ви. И какво ви писах още – че вероятността системата да тръгне към мирно разрешаване на конфликта е много малка. Значи – инвазия. А защо са колебанията.

Ами имаме 200 000 – на израелска армия срещу 50 000 окопали се бойци на Хамас. Израел може да превземе ивицата газа, но ако тръгне урболешката да атакува директно, сметките показват 75 000 – 80 0000 безвъзвратни загуби – грубо казано 25 000 убити и 50 000 ранени от израелска страна.

Значи, не трябва да се подхожда урболешката. Мрежовата структура на Хамас трябва да се изключи във важни възли, за де не може да противодейства ефективно. И сега въпросът за 1 милиард евро (или долара): кой държи копчето за изключване на Хамас? Иран? Не-е-е! Русия – не-е-е-е! Китай – не-е-ее? САЩ – не-е-е-е! Саудитска Арабия – не-е-е-е! Ами кой, бе Витанов? Турция – не-е-е-е! А стига, бе, че кой тогава? А къде ми е куфарът с парите.

И тъй да знаете – неизключен Хамас – 75 000 – 80 000 безвъзвратни загуби за израелската армия за поемане на контрол на Газа. Колкото повече части от мрежата на Хамас се изключат, толкова по-малки ще са израелските загуби. Толкоз по въпроса.

Мисля, че ви казах доста. Поглеждаме към прогнозата на юрдеците – кря, кря-я-я-я-, кря-я-я-, кря-я-я-! А-а-а-а, ясно.

Войната в Украйна.

Чакаме огромните украински успехи и Големият пробив. За нас това има ясно изражение – трябва да бъде превзет Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 20 – ти. Отбелязваме засилване на дейността на месомелачките. Руската тактика е ясна – като изчезне пушечното месо, ще замине и територията. Класика по фон Молтке.

От другата страна, на пациента вече му вливат по-малко. Ама, далекобойни ракети им дали. Тъй, де, повтаря се историята от 1944 година. Бием по Лондон с далекобойни ракети. А какво следва? Ами идва 1945 година. Той генералът Мили докато беше шеф на американския генерален щаб, беше казал, че украинците трябва да преговарят да мир в ранната есен на 2022, защото друга благоприятна възможност едва ли ще имат. Ето, оказа се прав човекът.

Ние какво правим? Както винаги хитрата продажна сврака – с двата крака. Крак номер 1 – пинчерите лаят. Крак номер 2 – купуване на фабрика на 8 септември 1944 година – вой до небето, че помагаме на Украйна. Колкото да ни забележи и набележи тиранозавъра. По-интелигентна политика трябва тук, говори Витанов. Говори си Витанов, не пречиш за продажбата на националните интереси.

Иначе гледаме какво става по скачените съдове Авдеевка и Купянск. Там украинската армия трябва да запушва дупките. Но като запуши едната дупка, отваря другата. Като няма пушечно месо, заминава и територия – тъй казва фон Молтке (да се отърка Витанов и о него). Резултат – руската армия настъпва.

Нещо неочаквано? Няма неочаквано за вас, които четете редовно тези анализи. Неочаквано е за мятащите се по голите куки юрдеци. Слизай юрдеко от голата пропагандна кука, стига са те ловили като най-глупавия шаран. Кря-кря-я-я-я, кряка до небето юрдека – Витанов прост, Витанов глупав, Витанов грозен, Витанов нищо не разбира.

Е-е-е-, ами то насред всичките умни, красиви, всичкоразбиращи юрдечета с маниери на викториански госпожици, нека да има един дето да е глупав, прост, грозен и нищо да не разбира. Че иначе как ще се откроява саръкълдъръмташлъръюрдекбудализма – еха-а-а, че дълга дума стана – 33 букви.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 449 дни.

Прескочихме отдавна 365 дни. А какво беше това 365 дни, а, юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 551 дни. 19 месеца са 578 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 550 дни валидна прогноза. 18 месеца, почваме месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 550 дни, юрдечета крякащи мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Крякащите юрдеци са силно травмирани. Нищо чудно – броячите въртят и рекордите на Витанов трудно ще бъдат подобрени. Какво могат да правят юрдеците срещу това. Могат да кряколачат. Жалка работа.

Прогнозата е , каквато си беше.

Текущата вълна си се развива според очакванията. За разлика от другите, аз ви казвам – спокойно. Знаете, че трябва да си вършите работата без паника и да се пазите, за да не изтеглите късата клечка. Няма кой да ви пази.

Отдавна съм ви написал – справяме се добре като народ с тази вълна. Вълната засега отива да е полегата, просто трябва да внимавате до средата на ноември. Виждате, вълната още не се е вдигнала над 500 регистрирани случая за 5 последователни дни. Тоест РЗИ-тата още оказват отпор и съвместно с вашите усилия, разпространението се задържа. Това е добре – по малко хора ще изтеглят късата клечка.

Пазете се, този вирус е гаден. Може и да го прекарате леко, но той има навика да се загнездва в организма и тихичко да прави поразии. Пазете се до средата на ноември, който реши, може да се и ваксинира. Ако успеем да го удържим на полегата вълна и да прехвърлим максимума и до средата на ноември, тя няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници.

От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично. Само така – спокойно и хладнокръвно. И няма да има 40 000 случая на ден. От вас се иска просто да се пазите – елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност.

Това е ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *