Проф. Витанов: Русия напредва, украинците отстъпват и така ще е до края!

Свят

Математикът проф. Николай Витанов анализира събитията по фронтовете на Украйна с помощта на математически методи и анализ на това, което се случва и това, което ще се случи на базата на неумолимите изчисления кой има превъзходство в оръжие, жива сила и боен дух.

 

Сега за войната.
1. Тук не е място за леене на чувства, а за информация за резултати от анализи на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място.
Тук – технически анализ на това, което става по фронтовете на войната.
Гледната точка тук е тази на Бисмарк – националният интерес. Чий национален интерес – нашият национален интерес, а той е да знаем точно какво става, да си правим изводите и да вземаме навреме мерки, за да не сме изненадани както винаги от международната обстановка.
На който не му харесва – да не чете. Информацията е за тези, които я смятат за полезна.
Така. Сега по същество.
Сражението за Славянск – Краматорската агломерация. Понеже от месеци съм ви казал, че това ще е основното сражение във войната, от доста време насам ви го описвам как се развива от 4-те географски посоки.
Започва логистичната подготовка за това сражение. Тук ще има известно затишие докато руснаците ротират и прегрупират силите си. Украинската армия е добре да използва времето и да се окопава. Затишието обаче отива да свършва. Към края на тази седмица отново ще почне да става горещо по фронтовете
1. От север.
1.1. Руснаците прехвърлиха достатъчно техника на брега на река Северски Донец, където са Славянск и Краматорск.
1.2 Руската армия атакува от някое време първата отбранителна линия на Славянск-Краматорската агломерация – линията Краснополие-Сидорово-Маяки – Карловка – Райгородок. Сидорово падна. Другите населени пунктове се държат. Атаката още не е започнала по същество.
1.3 Зад този линия има втора отбранителна линия – Новониколаевка – Глубокоя Макатиха – Селезньовка. Тя още не е достигната.
1.4 Славянск е вече в обхвата на руската далекобойна артилерия. Което значи, че ще започне артилерийска обработка на западните отбранителни позиции на града. Почна.
Тук се очаква артилерийски обстрел. По-съществени раздвижвания на войски – към края на тази седмица.
2. От изток
2.1. Започва атаката на линията Северск – Соледар – Бахмут. От тези трите града Бахмут е най-укрепен. Северск е на най-краткия път до Славянск. Соледар е най-близо да фронтавата линия. Очаква се атака на тези два града. Руската армия превзе Григоровка и е на 5 километра от Северск. Да видим, дали Лисичанск ще бъде последният украински град, превзет от руската армия. Нали така беше твърдението. С превземането на Северск този пропаганден балон ще гръмне. Очаквано за специалистите, неочаквано за юрдеците, които крякат сантиментално без трезва оценка на реалната ситуация.
Тук руснаците ще консолидират около седмица последните си придобивки. След това ще атакуват Соледар и Северск. Бахмут е доста укрепен. Картинката тук я знаем – котелиране като при Мариупол и Северодонецк – Лисичанск. Очакват се тежки сражения.
3. От юг
3.1. Линията Торецк – Константиновка-Дружовка
Тези два града трябва да бъдат превзети за ефективно обкръжаване на агломерацията Славянск – Краматорск. Падне ли Дружовка, руската армия ще бъде в покрайнините на Краматорск от юг. Цел първа тук – Торецк. Много е близо да Горловка.
Руснаците струпват сили там. Украинците обстрелват с артилерията Горловка и Донецк. Докато могат. Обстрелът срещу Торецк се засилва. Скоро тук ще стане горещо.
4. От запад
Тук все още няма руски натиск и украинските войски могат да получават снабдяване и подкрепления. Руснаците трябва да отрежат тези пътища, ако искат да превземат Словянск и Краматорск. А те искат. Следователно чакаме да предприемат нещо по въпроса. Вероятно руснаците ще пробват да решат този проблем с пробив от юг и блокиране на връзката на Словянск и Краматорск с Днепропетровск.
По другите части на фронта
1. Украинската армия и днес не може да се организира за мащабна контраофанзива. Причините са и обективни – няма все още противодействие на голямото превъзходство на руснаците в артилерия и във въздуха.
Писах ви, пиша пак. Ако украинската армия успее да направи успешна контраофанзива тя ще бъде отразена надълго и нашироко тук. Защото руската армия има смазващо артилерийско превъзходство и успешна контраофанзива в такива условия следва де се изучава внимателно. Генерал – юрдеците и маршал-рецензентите пред и в Ганковото кафене могат да реват колкото си искат срещу мен. Нищо не разбирате от военни анализи. Украинската армия щяла да отблъсне руснаците при Северодеонецк и Лисичанск. На 1 километър от Херсон била. О, да, хубава е тази трева, дето я пушите. Починете си малко от непрестанния рев срещу мен, ще има още много да ревете.
2. Опитите за украински контраофанзиви
2.1. Митът за новосформиращата се победоносна армия в западна Украйна, която ще разбие руснаците чрез конвенционални западни оръжия е пропаганда за вътрешна консумация в Украйна. Ще кажете – не е така – ей сега милионна украинска армия ще нападне Херсон и ще го превземе. Добре – чакаме милионната украинска армия да нападне контролираните от руснаците територии в Южна Украйна и да ги превземе – ДЕН ПЪРВИ.
2.2. Боеспособните украински части намаляват бързо, остава пушечно запасняшко месо. Това никак не е добре. Очакват се големи украински загуби в жива сила. Тактиката на руснаците да смилат всичко с артилерийски обстрел преди атака намалява силно техните загуби.
2.3. Писах ви, че във войната първо важат законите на физиката и после тези на психиката. Дори всеки украински войник да се бие за трима, без тежка техника нищо няма да стане. А достатъчно тежка техника няма. Като се появи достатъчно тежка техника, тогава факторът психическа подготовка ще стане решаващ. Сега още не е.
2.4. Контраофанзивата около Харков.
Към Изюм – нищо. Към руската граница – нищо. Контраофанзивата при Харков отдавна я няма. Битките там са позиционни. Чакат и двете страни да свърши сражението за Словянск и Краматорск.
Харков не е лесен за превземане град. Интересно е какво ще правят руснаците там. С директен щурм на линиите сателитни градчета едва ли ще стане – там може да се изгради дълбока ешелонирана отбрана с използване на терена. Ще бъде доста интересно. След като свърши сражението за Славянск и Краматорск.
Нека почнем и тук да броим.
Чакаме украинската армия да изтласка руските части покрай Харков до границата с Русия – ДЕН ПЪРВИ.
2.5. Контраофанзива около Херсон
И тук нищо. Непрекъснато слушаме за тази контраофанзива. Нищо съществено не се вижда. Затишие.
Интересното е, че около Херсон украинската армия има ясно изразено числено превъзходство. И пак не може да направи свястна офанзива. Ето, чакам да почне, че да отразявам. Там ще е много интересно – числено превъзходство на украинците срещу техническо превъзходство на руснаците. Но не почва. И днес там – скука. Всички опити на украинците да предприемат нещо са неуспешни.
Да броим и тук.
Чакаме украинската армия да превземе Херсон – ДЕН ПЪРВИ.
Ей така ще си броим да видим докъде ще стигнем.
Идеологическият фронт.
1. Знаете, писах ви, че докато не тръгне да става ясно кой печели сражението за Краматорската дъга, тук всичко ще си е, както си е – народите на воюващите страни са добре хванати в клещите на пропагандата и стоят там. Украинската пропаганда се очаква да има проблеми с обясняването на загубата на Донбас. И с други неща, за които е още рано да пиша.
И тук – затишие.
2. Ще кажете какво става у нас. Продължаваме с Големият майстор
ГОЛЕМИЯТ МАЙСТОР (ден шестнадесети)
…Би било добре, вместо пропаганда да имаме комитети от мъдри хора, които да определят хората които да ни управляват, правилата на нашето поведение – в обществото и в къщи и да решават относно най-подходящите дрехи които да носим и най-подходящата храна, която да приемаме. Но ние сме избрали методът, обратен на този – методът на неограничената конкуренция. Тогава ние трябва да намерим начин да направим функционирането на неограничената конкуренция гладко. За да се постигне това, обществото е допуснало неограничената конкуренция да се организира чрез лидерство и пропаганда….
И тъй – и при нас е така. Властва конкуренцията. Виждаме каква е разликата с канона – конкуренцията не трябва да е дива, а организирана. А у нас си е дива и неорганизирана. И как се организира – с лидерство и пропаганда. Лидерство у нас за организация на конкуренцията? Йок. Ефективна пропаганда за организация на конкуренцията? Йок.
Защо тогава си мислим, че у нас нещата ще вървят. Че то нашия обществен автомобил няма двигател и трябва да го караме по метода на Фред Флинтстоун. Че сложете му двигателя, де. То с юрдешки рев и фелдмаршалски речи от Ганковото кафене няма да стане.
Ами как може да стане. Де, да знам (а може и да знам и да не казвам), но ето ви малко насоки от МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден петнадесети)
… Има два чисти вида политически структури. При първия вид, силният управник е подпомаган от верните си министри, които му дължат ограничените си пълномощия. Това е силна и сплотена структура. При втория вид имаме слаб управник, който със зъби и нокти опазва властта си с благословията на местните управници, които в замяна на това разполагат със собствената си власт….
Аха, почна ли да ви просветва. Първа трябва лидер. После – добра организация на властта. И ефективна пропаганда. Така конкуренцията се организира и се насочва за развитие на обществото. Слаб лидер с местни дерибеи – какво чакате. Ами чакате хаос, липса на организация и системата Фред Флинтстоун за движение на обществото напред. Двигателят го няма, двигателя…..!
Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *